Предлаганият като опция "Blind Spot"-сензор с асистент за излизане от паркомясто в рамките на възможностите на системата ви предупреждава при поява на обекти в мъртвото поле. При излизане от паркомясто на заден ход системата следи периметъра зад и встрани от автомобила. Когато отзад ви застига автомобил, който не може да видите нито в централното, нито в страничинте огледала, става дума за мъртвата зона в зрителното ви поле. Затова при смяна на лентата доброто старо поглеждане през рамо винаги е препоръчително, но сега в допълнение вече има "Blind Spot"-сензор. При скорост на движение над 15 км/ч той своевременно ви предупреждава* посредством LED-индикатор в съответното странично огледало на вашия T-Roc. Ако независимо от това включите мигач, системата ви предупреждава още по-недвусмислено за наличието на автомобил в мъртвото поле с по-ярко и по-интензивно примигване на индикатора. В комбинация със серийния асистент за спазване на лентата "Lane Assist", "Blind Spot"-сензорът при нужда може дори да предизвика коригиращ импулс в кормилното управление*.
Асистентът за излизане от паркомясто ви подпомага* при отпаркиране на заден ход. С помощта на сензори в задната броня системата следи за поява на напречно движение зад автомобила. В случай на приближаване на автомобил, колоездач или пешеходец отстрани зад автомобила, системата предупреждава с акустичен тон и индикация на дисплея на инфотейнмънт системата. Ако не реагирате своевременно, системата е в състояние да предизвика автоматично спиране на автомобила, с което да намали тежестта на инцидента, а в идеален случай и да го предотврати напълно.

* в рамките на възможностите на системата.

Затвори
Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

T-Roc. Със самочувствие по рождение.