Независимо от това, че сте свикнали винаги да разчитате на първо място на себе си: T-Roc в много ситуации може да облекчи работата ви. В идеален случай асистиращите системи могат да спомогнат за избягването на инциденти.

Не е необходимо непременно да става дума за критична ситуация, за да оцените по достойнство работата на асистиращите системи като серийната "Lane Assist", предлаганото като опция автоматично регулиране на дистанцията, опционалния асистент за движение в задръстване или  "Emergency Assist". Защото те правят всекидневното шофиране още по-спокойно и комфортно.

Монотонни отсечки, стеснявания на пътното платно, тесни пътища - шофирането на автомобил изобилства от предизвикателства към концентрацията ви. За щастие T-Roc е серийно оборудван със система за спазване на лентата на движение "Lane Assist". Този асистент спомага* за предотвратяването на инциденти поради намалена концентрация от страна на водача. "Lane Assist" предизвиква коригиращи намеси в кормилното управление, в случай че системата регистрира неволно напускане на очертанията на лентата на движение.

Пътувайте със значително по-малко стрес благодарение предлаганото като опция активно регулиране на дистанцията ACC. Системата автоматично разпознава другите автомобили пред вас и автоматично поддържа дистанцията* - при скорост на движение до 210 км/ч.
Асистентът за движение в задръстване опционално се предлага в комбинация с трансмисията DSG и прави придвижването в мудния трафик по-малко натоварващо. В диапазона от  0 до 60 км/ч T-Roc сам поддържа дистанцията спрямо движещите се отпред автомобили с помощта на автоматично задействане на газта и спирачката*. Освен това автомобилът автоматично бива поддържан в рамките на лентата на движение.
С помощта на "Emergency Assist" вие получавате на борда на автомобила си система, която позволява частично автономно управление* в случай на възникване на здравословен проблем у водача. Системата се активира автоматично, в случай че водачът престане да борави с волана, газта и спирачките. Когато системата разпознае такива признаци, "Emergency Assist" първоначално реагира с предупреждения и забавяне на скоростта, а при нужда стопира T-Roc до състояние на пълен покой.
* в рамките на възможностите на системата

Затвори
Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

T-Roc. Със самочувствие по рождение.