VW Tiguan 2016: Сигурност & Комфорт

На Ваше разположение са серийните предни въздушни възглавници за водача и пътника до него, както и страничните въздушни възглавници и въздушните възглавници тип "Завесни" отпред и въздушната възглавница за коленете на водача. Допълнително могат да бъдат поръчани странични въздушни възглавници за задните места.

Серийният асистент за спазване лентата на движение "Lane Assist" Ви предупреждава в рамките на възможното за системата чрез коригираща намеса в кормилното управление, когато има опасност автомобилът неволно да напусне лентата си.

Системата за наблюдение на зоната пред автомобила "Front Assist" с предвиждаща защита на пешеходците е част от серийното оборудване на Tiguan. Когато в рамките на своите възможности системата разпознае критично намаляване на дистанцията, тя може да Ви помогне да скъсите спирачния път.

Интелигентна мярка за сигурност е проактивна система за защита на пътниците (за някои модели като опция). В рамките на възможното тя разпознава опасните ситуации и автоматично взима мерки, като обтягане на предпазните колани на водача и пътника до него.

При дълги пътувания в рамките на своите възможности системата за разпознаване на умора може да Ви предупреди за риска от преумора. Въз основа на алгоритъм при скорост над 65 км/ч се оценяват фактори, като насочването на волана и ползването на педала на газта, както и времето на деня и продължителността на пътуването. Когато системата установи отклонение в поведението на водача зад волана, тя го предупреждава с акустичен и визуален сигнал за евентуална преумора и препоръчва почивка.

Показаните на изображенията превозни средства могат да се различават в някои детайли от актуалните, предназначени за България доставки. Част от показаното представлява допълнително оборудване, което се доставя срещу доплащане. Всички посочени цени са необвързващо препоръчителни, некартелни и ориентировъчни цени, включващи 20 % ДДС и транспортни разходи. За допълнителна информация относно серийното и допълнителното оборудване, най-учтиво ви молим да се обърнете към най-близкия дилър на Volkswagen. Възможни са грешки и промени в цените.

Затвори
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип