VW Tiguan 2016: Сигурност и комфорт

 

На ваше разположение са серийните предни въздушни възглавници за водача и пътника до него, както и страничните въздушни възглавници и въздушните възглавници тип "Завесни" отпред и въздушната възглавница за коленете на водача.. Допълнително могат да бъдат поръчани странични въздушни възглавници за задните места. .

Серийният асистент за спазване лентата на движение "Lane Assist" ви предупреждава в рамките на възможното за системата чрез коригираща намеса в кормилното управление, когато има опасност автомобилът неволно да напусне лентата си.

Системата за наблюдение на зоната пред автомобила "Front Assist" с предвиждаща защита на пешеходците е част от серийното оборудване на Tiguan. Когато в рамките на своите възможности системата разпознае критично намаляване на дистанцията, тя може да ви помогне да скъсите спирачния път.

Интелигентна система за сигурност е и опционалната проактивна система за защита на пътниците (В рамките на възможното тя разпознава опасните ситуации и автоматично взима мерки като обтягане на предпазните колани на водача и пътника до него.

При дълги пътувания в рамките на своите възможности системата за разпознаване на умора може да ви предупреди за риска от преумора. Въз основа на алгоритъм при скорост над 65 км/ч се оценяват фактори като насочването на волана и ползването на педала на газта, както и времето на деня и продължителността на пътуването. Когато системата установи отклонение в поведението на водача зад волана, тя го предупреждава с акустичен и визуален сигнал за евентуална преумора и препоръчва почивка.

 

Затвори
Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Tiguan. Възхитително иновативен.