Меню
Затваряне на менюто
Затвори

SUV гамата на Volkswagen

Sport Utility Vehicles от Volkswagen

Sport Utility Vehicles от Volkswagen

SUV гамата на Volkswagen

Sport Utility Vehicles от Volkswagen

SUV моделитe на Volkswagen

Независимо дали сте в града или шофирате далеч от отъпканите пътища, съвременните SUV модели могат да ви отведат безопасно и спокойно до крайната цел.

Най-впечатляващите характеристики на един Sport Utility Vehicle, или накратко SUV, са високата каросерия и динамичният дизайн. По-високата позиция на седене при SUV моделите осигурява по-добра видимост към случващото се на пътя и улеснява значително качването и слизането от автомобила. Дизайнът на SUV моделите на Volkswagen се отличава със своите елегантни линии и стилни форми. Добавете повече елегантност и увереност на пътя с избора на SUV модел от Volkswagen.

Taigo

Градският CUV модел Taigo

Taigo е SUV модел в стил спортно купе, който съчетава компактните външни размери със страхотен дизайн. Индивидуалният облик е основен приоритет за компактния CUV. Пакетът Roof Pack например включва черен покрив, черни корпуси на външните огледала и затъмнени стъкла на задните прозорци. Привлекателният интериор също може да бъде персонализиран с различни дизайнерски пакети. Компактният CUV на Volkswagen се отличава и с отлична свързаност. Функцията Wireless App-Connect проектира смартфон приложенията на екрана на арматурното табло без нужда от свързване на кабели, а индуктивният панел за зареждане на вашия смартфон също работи напълно безжично. Открийте повече за Taigo!

T-Cross

Малкият SUV модел T-Cross

Гъвкавият и практичен малък SUV модел е в състояние да се адаптира към всяко ваше желание и е абсолютно универсален. T-Cross се справя отлично както в града, така и на дълъг път и впечатлява не само със своя ефектен и динамичен дизайн, но и със своята многофункционалност. Многобройните възможности за индивидуален дизайн ви дават повече свобода за спонтанни хрумвания, за дълги пътешествия или в многообразното ежедневие. Накратко – имате пред себе си перфектния SUV модел за всяка ситуация. Уверете се отблизо в гъвкавостта на T-Cross и си запишете час за тест драйв.

T-Roc семейството

Градският SUV модел T-Roc

Новият T-Roc е прогресивно ориентиран SUV модел. Със своя ярък външен дизайн и качествено ново ниво на интериора, той изглежда самоуверен и акцентира върху силния си характер. Градският SUV ви носи вдъхновение, предоставяйки чисто удоволствие от шофирането и модерно оборудване. Със своите иновативни технологии за повишаване на комфорта и безопасността, новият T-Roc ще ви отведе по-спокойни и заредени с емоции до крайната цел на пътуването.

Компактният спортен SUV модел T-Roc R

T-Roc R е спортен – от край до край. Още от пръв поглед компактният SUV впечатлява със своите динамични линии и елегантни детайли. Комбинацията от мощен двигател и модерни технологии в спирачната система и управлението е идеална за всички, които ценят спортния дух не само в дизайна. Изпълнете всеки свой ден с енергия и направете T-Roc R верен спътник във Вашите приключения.

Кросоувър кабриолетът T-Roc Cabriolet

Извор на вътрешна сила от първи и усещане за неограничена свобода от втори поглед. Новият T-Roc Cabriolet – зад волана на този SUV модел почти всичко е възможно. Привлекателният дизайн обединява в себе си силата и елегантността, а динамиката и стабилната мощ са рамо до рамо под предния капак. Впечатляващ във всяко отношение кросоувър, който с лекота прави всеки момент специален.

ID.4

Електрическият SUV модел ID.4

SUV и електрическо задвижване? Ако смятате тази комбинация за неподходяща, значи все още не познавате ID.4! Този модел съчетава практичната функционалност на първокласно оборудван SUV модел с екологично устойчивата динамика и ориентираните към бъдещето технологии. Изцяло електрическият ID.4 ще ви отведе до желаната цел независимо дали пътувате сами или със семейството си. Можете винаги да разчитате на вашия ID.4. Вариантите на оборудването на електрическия SUV модел не оставят неудоволетворени желания, а комфортът зад волана е допълнен от всички предимства на електрическата мобилност, предлагани от Volkswagen. Без компромиси - 100% SUV, 100% електрически.

Електрическият SUV модел с двойно предаване ID.4 GTX 4MOTION

Задвижваният от система за двойно предаване събрат на електрическия SUV модел ID.4 излъчва мощен спортен дух. Интериорът е издържан в добре познатия GTI стил, а динамичните характеристики се открояват с типичното за GTI върхово равнище. Със своята система за двойно предаване изцяло електрическия ID.4 GTX 4MOTION ви предлага уникална комбинация от качества - динамичен като GTI, удобен като SUV и екологичен като ID.

ID.5

SUV и спортно купе в едно ID.5

Новият ID.5 впечатлява с модерната симбиоза от SUV модел и спортно купе с ориентирани към бъдещето форми. Моделът съчетава силните страни на SUV моделите с добрата аеродинамика и стремителния силует на купетата. Липсата на каквито и да било компромиси личи и в атлетичния дизайн на електрическия SUV модел с подчертан заден спойлер. Всичко в новия ID.5 е насочено към постигане на наелектризираща динамика.

Спортният електрически SUV модел с двойно предаване ID.5 GTX 4MOTION

ID.5 GTX 4MOTION е енергийно ефективен като ID. и ускорява като GTI, защото системата за двойно предаване осигурява цялата мощ и тяга още в момента на потеглянето. Независимо дали шофирате в града или извън асфалтираните пътища, системата 4х4 на електрическия SUV ще ви отведе до крайната цел с впечатляваща динамика. Голямата акумулаторна батерия осигурява дълъг автономен пробег и отличен баланс на теглото.

Tiguan семейството

Компактният SUV модел Tiguan

Динамични пропорции, изразителна предница и мощни форми в задната част – новият Tiguan е компактен SUV модел, който няма да остане незабелязан. Яркият стил в дизайна на внушителната радиаторна решетка намира своето продължение в самоуверения силует на модерния SUV модел. Силно изразените линии подчертават компактния формат на Tiguan му придават хармонично завършен вид. Впечатляващата външност и функционалният интериор излъчват мощ и класа – отлична комбинация за динамичния стил на живот.

Спортният компактен SUV Tiguan R

Tiguan R впечатлява с високата си мощност от 235 кВт (329 к.с.), включената в стандартното оборудване система за двойно предаване 4MOTION и динамичния дизайн, които превръщат компактния SUV модел в истинска спортна машина. На път за работа, в изпълнение на ежедневните задачи и като надежден спътник в семейните ваканции, универсалният модел ви предлага безопасност, комфорт и изключителна динамика на пътя. Открийте SUV модела с изобилие от мощ.

Семейният SUV модел Tiguan Allspace

Открийте нови пътища - от планински проходи до крайбрежните булеварди. Tiguan Allspace ще направи вашето пътуване възможно най-приятно и ще ви отведе до желаната цел уверено и със стил. Отличното му представяне се гради на балансирания дизайн, просторния интериор и модерните системи за асистенция на водача. Със своите 7 места, сгъваема задна седалка и практична функция за лесно отваряне и затваряне на багажника, този SUV модел е вълнуваща алтернатива на традиционните семейни автомобили.

Touareg семейството

SUV от луксозния клас Touareg

Със своя елегантен и самоуверен дизайн, новият Touareg демонстрира високи стандарти на пътя. Привлекателната естетика на този SUV модел е съчетана с високи технологии и изключителен комфорт за водача и пътниците. Touareg е луксозен SUV, чиито стил и динамика могат да удоволетворят и най-взискателните желания. Конфигурирайте Touareg според вашите идеи и се насладете на първокласно удоволствие от шофирането.

Хибридният луксозен SUV Touareg R eHybrid

Изключително удоволствие от шофирането и авангардни технологии – това ви предлага хибридният луксозен SUV модел на Volkswagen. Touareg R eHybrid използва plug-in хибридно задвижване и съчетава електрическата мобилност, ориентираните към бъдещето технологии и класическото удоволствие от динамичното шофиране. Мощта и луксът вървят ръка за ръка в този SUV модел, който ще бъде ваш верен спътник в ежедневието със своята екологична и динамична система за задвижване.

Предимства на SUV моделите на Volkswagen

Практичният Sport Utility Vehicle, популярен със съкращението SUV, предлага уникално съчетание от най-доброто от двата свята - комфортът на традиционните семейни  седани и проходимостта на класическите всъдеходи. Характерна и много харесвана особеност на SUV моделите е по-високата каросерия и свързаната с нея по-висока позиция на водача и пътниците. Това от една страна позволява лесно качване и слизане, а от друга осигурява много по-добра видимост във всички посоки.

  • По-лесно качване и слизане от високата каросерия
  • Оптимална видимост към пътната обстановка благодарение на по-високата позиция на водача и пътниците
  • Максимална безопасност на движение благодарение на интелигентната система за двойно предаване 4MOTION
  • Удоволствие от пътуването с модерните инфотейнмънт системи и услуги за мобилност
  • SUV модели с електрическо задвижване в духа на стремежа към електрическа мобилност
  • Много възможности за индивидуализация на вашия Volkswagen SUV модел
  • Системите за асистенция на водача издигат безопасността на още по-високо равнище

SUV модели със система за двойно предаване 4MOTION

Системата за двойно предаване ви прави подготвени за всяка ситуация на пътя. Независимо дали сте изправени пред заснежени планински склонове, кални черни пътища или неравен терен, вашият Volkswagen SUV модел със система за двойно предаване ще ви отведе уверено и спокойно до желаната цел на пътуването. Системата за двойно предаване 4MOTION се предлага като част от стандартното оборудване на SUV моделите Touareg и Tiguan R, при други SUV модели като T-Roc, Tiguan и Tiguan Allspace задвижването 4x4 може да бъде добавено по желание. Не позволявайте състоянието на настилката и вида на терена да диктуват хода на вашето приключение - направете правилния ход и конфигурирайте вашия SUV модел със система за двойно предаване.

Често задавани въпроси за SUV моделите

Какво всъщност означава SUV?

Съкращението SUV идва от английски и означава "Sports Utility Vehicle".

Каква е разликата между SUV моделите и автомобилите с висока проходимост?

В много случаи разликите между един SUV модел и един всъдеход за движение в пресечен терен е трудно да се забележат отвън. Както SUV моделите, така и офроуд автомобилите впечатляват със своите възможности за динамичен стил на шофиране и способността си за движение извън асфалтовите пътища.

Въпреки това има съществена разлика между SUV моделите и всъдеходите, която е свързана именно с възможностите за движение офроуд. За да бъдат окачествени като превозни средства с висока проходимост в процеса на типово одобрение, всъдеходите трябва да отговорят на определени критерии. Сред тях са различни фактори, свързани със способността за преодоляване на препятствия и тежки терени като  фронтални и странични наклони, както и съответните технически параметри като ъгли на предния и на задния надвес, ъгъл на рампа, клиренс на предния и задния мост и клиренс в междуосието.

За разлика от SUV моделите, всъдеходите с висока проходимост винаги използват системи за двойно предаване. Голяма част от SUV моделите на Volkswagen също могат да бъдат оборудвани стандартно или допълнително със задвижване 4MOTION.

Предимствата на SUV моделите – с какво се отличава един SUV?

Съществено предимство на SUV моделите е по-високата им каросерия, която значително улеснява качването и слизането на водача и пътниците на всички места. Тази особеност на конструкцията и дизайна води естествено и до по-висока позиция на седалките, което на свой ред осигурява оптимална видимост към пътя. Решаващият фактор за успеха на SUV моделите обаче е тяхната способност да съчетаят в едно предимствата на класическите седани и на всъдеходите с висока проходимост. Накратко - един SUV модел може да гарантира както комфортът, така и офроуд качества.

Какво е „кросоувър”?

Английското название "сrossover" може да се преведе като "кръстоска" или като "пресичане". Често SUV моделите се наричат и кросоувъри, защото са своеобразни кръстоски, в които се пресичат характеристиките и качествата на два различни типа каросериии - седан и всъдеход.

Много специален кросоувър е T-Roc Cabriolet, при който предимствата на SUV моделите са допълнени с тези на кабриолетите.

Какво означава компактен SUV модел?

Наименованието на компактния SUV модел идва от неговия размер. Тези SUV модели са с по-компактни външни габарити от пълноразмерните SUV, но са по-големи от малките SUV модели.

Какво означава малък SUV модел?

Тези SUV модели са със сравнително малки външни размери и съчетават предимствата на автомобилите от малкия клас с тези на SUV моделите.

Кой SUV модел предлага най-голямо багажно пространство?

Най-голям обем на багажника предлагат SUV моделите Volkswagen Touareg (до 1800 литра багажно пространство) и Tiguan (до 1655 литра багажно пространство). Моделите Tiguan Allspace и ID.4 също впечатляват с предлаганото от тях пространство за превоз на багаж.

Кой SUV модел е подходящ за пресечен терен?

За да бъде официално окачествено като високопроходимо, дадено превозно средство трябва да отговаря на различни критерии за преодоляване на препятствия в пресечен терен. Въпреки че SUV моделите на Volkswagen не официално хомологирани всъдеходи, те притежават сериозни офроуд възможности и са подходящи и за движение по маршрути извън утъпканите пътища.

За да бъдете подготвени за всякакви условия и терени ви препоръчваме да се насочитекъм модел със система за двойно предаване. SUV моделите Touareg, T-Roc R, Tiguan R, както и електрическите SUV модели ID.4 GTX 4MOTION и ID.5 GTX са стандартно оборудвани със система за двойно предаване 4MOTION.

Други SUV модели като T-Roc, Tiguan и Tiguan Allspace могат да бъдат поръчани допълнително със задвижване 4x4.

Кой SUV модел е подходящ за семейна употреба?

Благодарение на комфортния, просторен интериор с много място за багаж и удобно съхранение на различни вещи и принадлежности, SUV моделите са идеален спътник за всяко семейство.

Особено популярен в ролята на семеен автомобил е Tiguan Allspace.

Кой SUV модел е най-подходящ за мен?

С конфигуратора на Volkswagen имате възможност да конфигурирате свой напълно индивидуален SUV, изцяло съобразен с вашите лични нужди и предпочитания. 

Можете да допълните вашия индивидуален SUV модел с множество персонални акценти и различни системи за асистенция.

Какви компактни SUV модели има в гамата на Volkswagen?

Отлични компактни SUV модели в гамата на марката са Tiguan и Tiguan R.

Какви хибридни SUV модели предлага Volkswagen?

Touareg R eHybrid е оборудван серийно с plug-in хибридна система за задвижване, която отговаря на последните тенденции в електрическата мобилност. По желание моделите Touareg и Tiguan също се предлагат и като хибридни варианти.

Какви електрически SUV модели предлага Volkswagen?

Електрическите модели ID.4, ID.4 GTX със система за двойно предаване с два електромотора, ID.5 и ID.5 GTX 4MOTION със система за двойно предаване с два електромотора са ярко доказателство, че SUV моделите и електрическата мобилност могат да бъдат перфектна комбинация.

Кои са градските SUV модели в гамата на Volkswagen?

Идеално решение за градските райони са SUV моделите Taigo и T-Roc.

Малкият SUV модел T-Cross също е отличен избор за града.

Какви малки SUV модели се предлагат от Volkswagen?

T-Cross е абсолютно универсален малък SUV модел, подходящ за всяка ситуация в ежедневието.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип