Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Новият ID.3

Еволюция на електрическата мобилност.

Еволюция на електрическата мобилност.

Новият ID.3

Еволюция на електрическата мобилност.

Eволюцията на електрическата мобилност

С новия ID.3 електрическата мобилност при Volkswagen продължава своето еволюционно развитие: отвън изчистените линии придават по-зряло изражение на ID.3, а отвътре впечатляват висококачествени материали и солиден брой серийни асистиращи системи. Изцяло електрическата мобилност е напълно на висотата на времето.

Иновации, които улесняват живота.

Втората генерация на ID.3 на базата на модулната платформа за електромобили (MEB) благодарение на новия ID. софтуер е станала по-зряла в много отношения: да вземем за пример комфортните решения за зареждане като Plug & Charge или практичните нововъведения, част от които могат да бъдат поръчани и под формата на ъпгрейди след покупката на автомобила.

Ъпгрейд

Без значение дали става дума за навигация или за интелигентна климатична инсталация - с помощта на We Connect1 Вие можете да ъпгрейдвате своя ID.3 с нови функции и след първоначалната покупка на автомобила2.

Memory-функция за Park Assist Plus

Занапред Вашият ID.3 ще може активно да Ви помага при повтарящи се маневри за паркиране. Memory-функцията на предлагания като опция Park Assist Plus може да запаметява до пет различни индивидуални маневри при паркиране, след което по Ваше желание е в състояние да ги изпълнява самостоятелно3.

Head-up-дисплей с добавена реалност

Тук High-Tech фантазиите срещат реалността: дигитални указания за посока - например навигационната стрелка на предлаганата като опция навигация - по желание се прожектират на част от челното стъкло, а Вие ги виждате директно в зрителното си поле като част от реалната картина пред Вас.

IQ.Drive

Основни акценти

Ъпгрейди

Индивидуализиране след покупката

Практични нововъведения могат да се активират допълнително на борда на Вашия ID.3 под формата на ъпгрейди2. Например, в зависимост от оборудването, могат да бъдат активирани следните опционални функции:

  • Навигационна система за радио "Ready 2 Discover Max"
  • Амбиентно осветление (многоцветно)
  • Климатична инсталация "Air Care Climatronic"
  • Автоматично регулиране на дистанцията ACC

Повече за ъпгрейдите

Паркинг асистент

Memory-функция за Park Assist Plus

При Volkswagen означението IQ.DRIVE включва всички интелигентни асистиращи системи за водача.

В случай че поръчате Park Assist Plus с Memory-функция, Вашият нов ID.3 при движение с до 40 км/ч може да разпознава самостоятелно налични места за надлъжно паркиране, както и такива за напречно паркиране при скорост до 20 км/ч. Освен това можете да запаметите до пет индивидуални маневри за паркиране. Memory-функцията запаметява маневри със скорост до 40 км/ч и с продължителност до 50 метра. Например маневрите, които трябва да извършите, за да влезете в гараж или паркинг. За целта трябва само веднъж да оставите Вашия Volkswagen да паркира самостоятелно, след което да запишете маневрата. След това Вашият ID.3 вече може да изпълнява научената по този начин маневра и напълно самостоятелно. За Вас остава единствено да наблюдавате маневрата и при необходимост да се намесите3.

AR-Head-up дисплей

Навигацията на бъдещето

В новия ID.3 Вие държите под око всичко, което е наистина важно. Предлаганият като опция Head-up-дисплей с добавена реалност прожектира важни информации директно в зрителното Ви поле върху челното стъкло, като например моментната скорост на движение или важни пътни знаци.

В случай че поръчате предлаганата като опция навигационна система, благодарение на технологията Augmented Reality указанията на навигационната система се прожектират точно там, където трябва да завиете или продължите. Така ще достигате още по-спокойни до крайната си цел, без да се налага да отклонявате погледа си от пътя.

Наред с показанията на опционалната система за асистирана смяна на лентата на движение Travel Assist, Augmented-Reality-Head-up-Display вече показва и нови символи, като например кръгови движения, данни за дистанцията до достигане на крайната цел, ниво на заряд на батерията (State of Charge; SOC).

 

Дизайн

Екстериор

Доброто също може да стане още по-добро

Хората ще забележат, че сте избрали да шофирате на ток. Принципът, по който е създадена модулната платформа за електромобили, позволява създаването на новаторски, индивидуален дизайн: дълго междуосие с къси надвеси и големи колела (минимум 18 цола). Декорът в областта на предната част, задният спойлер и обтекаемата форма на каросерията подчертават оптималната аеродинамика на автомобила.

Панорамен стъклен покрив

За още по-добра гледка

С огромната си остъклена площ, която се простира почти по цялата повърхност на покрива, предлаганият като опция панорамен стъклен покрив изглежда забележително сам по себе си. Още по-впечатляващ обаче е погледът към небето, който той осигурява. Затъмненото стъкло, от което е изработен, осигурява приятна температура в купето. При силно слънцегреене ви предпазва сенник, който може да се управлява и с помощта на гласови команди.

Колела

Изглежда добре за Вас: гамата от колела за ID.3

С коя комбинация от гуми и джанти ще изглежда най-добре Вашият ID.3, е изцяло въпрос на вкус. Какво ще кажете например за 20-цоловите колела от лека сплав "Sanya"?*   

*Нашите автомобили са оборудвани серийно с летни гуми.

Интериор

Добре дошли в едно чудо на вътрешния простор

Новият ID.3 е един изключително просторен автомобил с компактни външни размери: дългото междуосие - типично за електрическите автомобили - се грижи не само за постигането на стабилно пътно поведение, но най-вече осигурява възможност за създаването на просторен и гъвкав интериор. В ID.3 удобно могат да пътуват до петима възрастни.

Наред с изобилието от простор, моделът може да се похвали с нови повърхности в областта на арматурното табло и панелите на вратите, които допринасят за по-качествената атмосфера в ID.3. Всичко това Ви дава възможност да се наслаждавате на всяка минута от пътуването

Седалки

Настанете се удобно!

Тишината и спокойната работа са сред главните отличителни белези на електромобилите. Предлаганите като опция електрически седалки в ID.3 допълнително подпомагат възможността за спокойно пътуване чрез добавянето на масажна функция. Новите висококачествени тапицерии не само изглеждат добре, но и са устойчиви във времето.

Материали

Устойчиво и без използване на животински материали

Интериорното обзавеждане на ID.3 идва серийно без използването на продукти с животински произход, като същевременно показва и солиден дял на рециклираните материали. Например тапицерията на тавана и стелки са направени от полиестерен сулфон (PES), това е пластмаса, добита от рециклирани пластмасови PET-бутилки. Тапицериите на седалките и вътрешните панели на вратите също са направени основно от рециклирани материали. Наред с това новият ID.3, също като своя предшественик, е с обща CO2-неутралност5.

Амбиентно осветление

Светлина за почти всяко настроение

Придайте на Вашия ID. повече персоналност. Изберете измежду десетте серийни цвята (като опция са възможни 30 цвята) и придайте на интериора допълнителен чар с помощта на цветно осветяване. Амбиентното осветление включва областта под таблото, жабката и вратите. По-студени или по-топли тонове - изборът е изцяло Ваш.

Технологии

IQ.Light

Готов за почти всичко

По желание на клиента новият ID.3 още от пръв поглед демонстрира един необикновен нов акцент:  с иновативните светлини IQ.LIGHT Матричната технология позволява през повечето време да шофирате на дълги светлини, при това без да заслепявате останалите участници в движението3. Елегантна светлинна лента свърза матричните LED-фарове с логото на Volkswagen. Когато приближавате към автомобила си, предните фарове закратко присветват, сякаш Вашият ID. Ви намигва с почти човешко изражение.6

Към пакета IQ.LIGHT принадлежат също опционалните 3D LED-задни фарове с анимирани стоп-светлини и интегрирани динамични мигачи, които с помощта на плавно светлинно движение указват посоката на движение.

IQ.Drive

Спазва лентата на движение вместо Вас

С помощта на Memory-функцията на системата "Park Assist Plus" вече можете да запаметявате индивидуални маневри за паркиране във Вашия Volkswagen. Например маневрите, които трябва да извършите, за да влезете в гараж или паркинг. За целта трябва само веднъж да оставите Вашия Volkswagen да паркира самостоятелно, след което да запишете маневрата. След това Вашият ID.3 вече може да изпълнява научената по този начин маневра и напълно самостоятелно. За Вас остава единствено да наблюдавате маневрата и при необходимост да се намесите.

Повече за асистиращите системи

Plug & Charge

Зареждайте удобно

Зареждането вече е още по-удобно: с помощта на Plug & Charge, новият ни стандарт за комфортно зареждане. Всичко, от което се нуждаете, е ID. Software 3.1 или по-висока версия, приложението We Connect ID. App1, както и Plug & Charge We Charge тарифа за зареждане7. Така просто отивате до зарядната колонка от Plug & Charge, активирате Plug & Charge в приложението и включвате зарядния кабел. Влизането в профила, зареждането и прекратяването след зареждане - всичко става автоматично. За вас остава просто да продължите напред.

Повече за Plug and Charge

Инфотейнмънт

Вашите дигитални забавления

Новият сериен 30,5-сантиметров дисплей (12 инча)  в новия ID.3 поставя нови мащаби в компактния клас. Той е своеобразна командна централа на всички инфотейнмънт-технологии на Volkswagen6. През екрана можете да инициирате Over-the-Air актуализации или ъпгрейди2. Или пък да разнообразявате прекараното в чакане време с новото In-Car приложение "Игри". 

Гласов асистент

Кажете „Hеllo!“ на Вашия ID.

Не позволявайте повече да се разсейвате с боравенето с бутони и превключватели. Концентрирайте погледа си върху пътя и управлявайте съвсем лесно и интуитивно с помощта на гласови команди радиото, предлаганата като опция навигационна система, или пък телефона. Кажете просто  "Hello ID." - и системата ще Ви разбере.

Неговите 5 звезди Ви дават сигурност.

Вашата сигурност на пътя е един от най-важните приоритети за Volkswagen. Показателна в тази насока е и 5-звездната оценка на ID.3 в тестовете на Euro NCAP. Тези тестове служат именно за проверка на безопасността при новите модели автомобили. Въпросните изпитания засягат четири важни области: защита на възрастни пасажери, защита на деца в автомобила, защита от наранявания на пешеходци и други външни участници в движението и асистиращи системи за водача. Със своите 5 звезди, тоест максимално възможна оценка*, ID.3 се причислява към най-сигурните модели в своя клас.

* Източник: Euro NCAP, 2020. Повече информация на адрес https://www.euroncap.com

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип