Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Ванове, MPV-та, комбита и семейни автомобили Volkswagen за семейства

Volkswagen Семейни модели

Golf Variant, Touran, Passat Variant, Sharan

Направете пространствата истински Golf Variant

Дали като Trendline, Comfortline или Highline, или като Rabbit, GTD, Alltrack или R: Новият Golf Variant е готов за това, което следва. Какво имате намерение като семейство, той е подготвен за всичко и е толкова гъвкав като Вас. Като истински мултиталант за семейното ежедневие, той ще Ви предложи много (товарно) пространство, динамичен дизайн, комфортно оборудване и разнообразни асистиращи водача системи. Чрез своя особено нисък товарен кант можете лесно да товарите детски колички и покупки. За още повече пространство задната седалка може изцяло или частично да се сгъне.

Достатъчно голям. Touran

Повече разнообразие за Вашия семеен живот! Touran прави впечатление – дори и на външен вид. Докато потомството удобно се е настанило на задните седалки, които по желание могат да бъдат оборудвани с до две интегрирани детски седалки, в големия багажник можете да съхранявате играчки и друг багаж. Като опция се предлага и 3-ти ред седалки за още двама човека. За още повече светлина и видимост по желание се грижи големия панорамен покрив с функция за отваряне и плъзгане от своя клас. Своите компактни, практични за големия град размери той комбинира с интелигентната концепция за пространство. Така ще се насладите на голям изглед, също и голямо пространство за краката, което е значителен плюс на комфорта по време на дългите пътувания.

Независим, колкото Вас. Новият Passat Variant

Passat Variant убеждава взискателните семейства с комбинация от елегантно-динамичен дизайн, комфорт и практически ползи. Големият багажник се отличава допълнително с гъвкави възможности за товарене и закрепване. Към външните белези, които правят впечатление принадлежат характерните оформени опционални LED фарове и серийните LED задни светлини, както и динамичната странична линия.

Акценти за пътуване в Touran

Комфортни решения за семейното ежедневие

Volkswagen семейни автомобили

Просторен, комфортен, променящ се, безопасен... и отличен с награди

Дали малко или голямо, всяко семейство има различни изисквания. За всички Volkswagen предлага подходящото решение: от комбитата Golf Variant и Passat Variant през Touran (MPV) до ванът Sharan: Според модела можете да избирате между различни конфигурации на седалките, товарен обем и практично оборудване. Винаги на борда са интелигентните системи за безопасност и ISOFIX халки за закрепване, при Touran и Sharan едновременно трите една до друга. 

Отлично качество

Едновременно три  семейни автомобила на Volkswagen са отличени като "Семеен автомобил на 2016 година " от читателите на специализираното списание AUTOStraßenverkehr и списание ELTERN (AUTOStraßenverkehr, издание 21/2016):  

 Touran спечели победата в "Крайното класиране на Категория C 20 000 - 25 000 евро".

 Sharan спечели "Крайното класиране на Категория E 30 000 - 35 000 евро".

Освен това мултиванът реши в своя полза "Крайното класиране на Категория D 25 000 - 30 000 евро". 

Euro NCAP

Час на звездите за семейните автомобили на Volkswagen

С пет звезди новият Touran 2015 е отличен от Европейската програма-за оценка-на нови автомобили (Euro NCAP) като най-добър компактен-ван. Така Touran спада към най-безопасните по отношение на удари автомобили. Във важната част "детска безопасност" семейният ван,преминал през тестовата серия като 5- и 7-местен, постига впечатляващи резултати. Благодарение на серийното закрепване за детски седалки ISOFIX "top tether" новият Touran постига над 89 процента от постижимия резултат. Също така актуалният Passat Variant и  Sharan са оценени от Euro NCAP с най-високата оценка от 5 звезди.

Освен това са отличени напр. едновременно четири от асистиращите водача системи на Golf с мечтаната награда "Euro NCAP Advanced Awards" за иновации в областта на интегралната безопасност. Освен асистента за спазване на лентата на движение "Lane Assist" и системата за наблюдение на зоната около автомобила "Front Assist" с функция за аварийно спиране City са наградени и проактивната защита на пътниците и серийно произвежданата мултиколизионна спирачка като пътеводни иновации относно сигурността.

Сигурност за цялото семейство

Активна & пасивна безопасност, въздушни възглавници, задвижване на всички колела 4MOTION и др.

Чувство на безопасност...

Копнежът за безопасност е изначално заложен у човека. Този смисъл на живота  който не може да бъде заменен с нищо друго, е квинтесенцията на компоненти като топлина, спокойствие и сигурна защита. Volkswagen изпълнява този копнеж, защото той е тих, комфортен и дава възможност за шофиране без умора.

... и безопасност

От всеобхватните еърбег системи през повишаващите сигурността интелигентни асистиращи водача системи*, като напр. Асистентът за спазване на лентата за движение "Lane Assist", Разпознаване на пешеходци, функцията за аварийно спиране City, Проактивната система за защита на пътниците, Emergency Assist или системата за разпознаване на умора, до обширните мерки за активна и пасивна безопасност: Във Фолксваген винаги сте в безопасност на пътя.

4MOTION

Интелигентно? Ефективно? Комфортно? Но безопасно! Интелигентното задвижване на всички колела 4MOTION въздейства върху управлението  

 • на всяко отделно колело 
 • според настилката под него 
 • в рамките на милисекунди.

Така може надеждно да се предотврати превъртане и блокиране, а вашият автомобил печели по-сигурно сцепление при почти всякакъв вид пътна настилка. По този начин 4MOTION допринася за повече комфорт по време на шофиране. Освен това може а се комбинира с регулиращите динамиката на шофиране системи, като ESC / ESP, регулиране на приплъзването на задвижването (ASR), контрол на спирачното действие на двигателя (MSR) и електронна блокировка на диференциала (EDS). 

Интелигентното задвижване на всички колела 4MOTION се предлага между другото при новия Golf Variant, при Passat Variant и при Sharan . 

Въздушни възглавници

Еърбезите заедно с предпазните колани намаляват риска от тежки наранявания на главата и гърдите при сблъсък със съответна сила. Ако Crash-сензорите регистрират удар, съответстващ на задействащата стойност, устройството за управление на еърбезите запалва газовия генератор. Той пълни въздушната възглавница в рамките на 35 до 45 милисекунди. Активираните еърбези хващат главата и горната част на тялото и разпределят натоварването на максимално голяма площ. Още след 120 милисекунди газът излиза и въздушната възглавница спада. Оптимална защита се осигурява само тогава, когато пътниците са правилно закопчани, защото еърбезите образуват заедно с предпазните колани една съгласувана система за сигурност. Освен предните въздушни възглавници, има и странични, еърбези за коленете, както и еърбег система за глава.

 

Активна безопасност

Под активна безопасност спадат всички системи, които активно могат да се намесят по време на шофирането и така помагат за смекчаване на критичните ситуации и предотвратяване на инциденти. Основно значение тук имат асистиращите водача системи като напр. ESP, Спирачният асистент и Front- и Side Assist.

Най-важните аспекти на активната безопасност са:

Стабилност при шофиране: Тя е резултат от параметрите на ходовата част по отношение на концепцията на задвижването, окачването и стабилността на завои. Тук се включват още прецизността на кормилното управление, спирачната мощност и спирачната стабилност. 

Условна безопасност: Тя описва натоварването на пътниците чрез вибрациите на автомобила, шумове от ходовата част и двигателя, както и климатични влияния. 

Безопасност на възприемане: Тя се подобрява чрез съответните добри параметри на светещите приспособления на автомобила, какво и чрез условията за видимост (околна видимост, добра видимост назад с възможно най-малка мъртва точка). 

Сигурност в управлението: Тя се постига чрез добра ергономичност и логично правилното разположение на всички контролни лостове и превключватели напр. за осветление, чистачки, климатизация или инфотейнмънт. Елементите трябва да се достигат от шофьорското място много добре и възможно най-оптимално.

Комбинацията на активните и пасивни приспособления за безопасност се грижи за оптимална защита на всички пътници в автомобила.

Регулиране на приплъзването на задвижването (ASR)

За двигателите с голям въртящ момент системата за регулиране на приплъзването на задвижването предлага повече комфорт и сигурност, особено по различни нехлъзгави или хлъзгави пътни настилки. Регулирането на приплъзването на задвижването дава възможност за плавни процеси на потегляне и ускорение чрез общия диапазон на скоростта без боксуване на колелата или странично изместване. Регулирането на приплъзването на задвижването работи заедно с електронния педал за подаване на газ (E-газ) и използва сензорите за въртене на колелата на антиблокиращата система (ABS). Ако на едно от задвижващите колелета се установи внезапно повишаване на оборотите (приплъзване), системата се намесва в управлението на двигателя, намалява моторната мощност и предотвратява този ефект. Тя гарантира сцеплението и стабилността при движение по време на фазата на ускорение чрез общия диапазон на скоростта и така поддържа активната безопасност. Допълнително това намалява износването на гумите. Тя включва електронната блокировка на диференциала (EDS) и е съставна част на електронната програма за стабилизиране (ESP).

 

Програма Euro NCAP Crashtest

Независимата европейска организация за защита на потребителите Euro NCAP важи от 1997 г. като един от най-важните стандарти за безопасност на превозните средства в Европа. Дали зашита на пътниците, детска безопасност или защита на пешеходците - в скъпо струващите тестове за челен и страничен сблъсък и пилотните тестове моделите на Volkswagen доказват с максимална оценка от 5 звезди редовно,че са едни от най-безопасните автомобили от своя клас. Освен това четири от асистиращите водача системи на Golf 7 са отличени с мечтаната награда "Euro NCAP Advanced Awards" за иновации в областта на интегралната безопасност. Освен асистента за спазване на лентата на движение "Lane Assist" и Системата за наблюдение на зоната около автомобила "Front Assist" с функция за аварийно спиране City бяха наградени и проактивната защита на пътниците, както и серийната мултиколизионна спирачка като иновации в сферата на безопасността.

 

Пасивна безопасност

Под пасивна безопасност се разбират всички конструктивни мерки, които служат за предпазване на пътниците в автомобила от наранявания, респ. да намалят опасността от нараняване. Понятието се отнася особено за поведението при сблъсък и се взема под внимание както собствената защита, така и защитата на останалите участници в движението (партньорска защита).

Към най-важните признаци на пасивна безопасност на днешните автомобили освен системата от предпазни колани, принадлежат еърбезите, "устойчивото на деформации" купе, както и зоните на деформация в редната и задна част на автомобила. Те осигуряват до голяма степен защитно намаляване на енергията на удара. Заедно с елементите на активната безопасност всички Volkswagen модели предлагат отлична цялостна защита.

 

Система ISOFIX

ISOFIX е старанието на именити автомобилни производители, да създадат единен и оптимален стандарт за закрепване на детски седалки. ISOFIX не е официален DIN-стандарт. ISOFIX детските седалки са оборудвани с опростено приспособление за закрепване. Те могат да се поставят във всички автомобили, които конструктивно са оборудвани със съответните стандартизирани свързващи елементи. Подготовката на детската седалка разполага с две халки за закрепване, които са здраво закрепени за каросерията. Детските седалки, съвместими с ISOFIX се фиксират в тези свързващи елементи с две заключващи се рамена.

ISOFIX детските седалки могат да се монтират лесно и въз основа на стабилно фиксиране към каросерията предлагат висока степен на безопасност. Всички автомобили от моделната палитра на Volkswagen разполагат с ISOFIX халки за закрепване, респ. държачи на задните места.

 

Повече сигурност чрез Оригиналните аксесоари

Детски седалки, бебешки кошници, допълнително огледало, играчка и др.

Volkswagen Оригинални Детски седалки

За Вашите малчугани само най-доброто? Оригиналните детски седалки на Volkswagen предлагат много повече безопасност отколкото е предписал законодателят. Нашите модели надминават изискванията на стандарт ECE-R44/04. Дори при страничен удар те предлагат достатъчно защита. Те отчитат и индивидуалните нужди: За всяка детска възраст е предвидена отделна детска седалка. Тя може да се монтира изключително лесно благодарение на ISOFIX-закрепването във вашия Volkswagen.

Научете повече

Бебешки кошници и детски седалки

Go Plus

G0 Plus.

 • Нежна защита за новородени и бебета. Регулируеми на височина колани тип "тиранти".
 • За почти всеки автомобил. Може да се поставя с всеки 3-точков колан.
 • Напасва се. Регулируеми на височина седалка и сенник.
 • Комфортна за носене. Удобна за носене чрез регулируема дръжка.
 • Калъфът да се пере при 30 °C. 

Поръчайте детска седалка онлайн

Go Plus ISOFIX

G0 plus ISOFIX.

 • Нежна защита за новородени и бебета. Регулируеми на височина колани тип "тиранти".
 • Бързо и сигурно монтиране. Може да се поставя с ISOFIX система или 3-точков колан.
 • Напасва се. Регулируеми на височина седалка и сенник.
 • Комфортна за носене. Удобна за носене чрез регулируема дръжка.
 • Калъфът да се пере при 30 °C. 

Поръчайте онлайн детска седалка

G1 ISOFIX DUO plus Top Tether

G1 ISOFIX DUO plus Top Tether

 • По-голяма опора. Top-Tether фиксиране в багажника.
 • Сигурна защита по време на сън. Регулируеми на височина колани тип "тиранти".
 • За повече комфорт. Индивидуално регулируеми седалка и колани.
 • Калъфът да се пере при 30 °C. 

Поръчайте детска седалка онлайн

G2-3 ISOFIT

G2-3 ISOFIT

 • Регулируема на височина опора за сън. Предпазва главата, отстрани и раменете, дори при страничен сблъсък.
 • За повече комфорт. Индивидуално регулируеми височина и наклон на седалката.
 • За да не се пързаля или притиска нищо. Водач на колана в близост до тялото.
 • Калъфът може да се пере при 30 °C. 

Поръчайте онлайн детска седалка

G2-3 ISOFIT GTI-Design

G2-3 ISOFIT (GTI Design)

 • Регулируема на височина опора за сън. Предпазва главата, отстрани и раменете, дори при страничен сблъсък. 
 • За повече комфорт. Индивидуално регулируеми височина и наклон на седалката.
 • За да не се пързаля или притиска нищо. Водач на колана в близост до тялото.
 • Калъфът може да се пере при 30 °C. 

Поръчайте онлайн детска седалка

Гарантирана сигур­ност за 5 години. Обшир­на защита за Вашия автомобил.

Разширяване на гаранцията

В семейното ежедневие нищо не може да се предвиди. Но когато става въпрос за Вашия автомобил, можете да калкулирате и планирате. Напр. с Разширяване на гаранцията на Volkswagen: тя удължава гаранцията на производителя от 2 години, респ. 3 години (при Passat Variant и Sharan) на 5 години. Като алтернатива можете да ограничите гаранцията до общ пробег от до 150 000 км. Според това, кое настъпи първо. В този период от време, ако възникне непредвиден ремонт, можете да сте спокойни: Защото не плащате нищо.

Научете повече

Финансиране с Ол-Инклузив пакета.

1 Пакет, 1 Консултант, Топ-условия

Ол-Инклузив финансиране

Познато ли Ви е? Имате проблем с автомобила си и не знаете с кого трябва да го обсъдите? С Ол-Инклузив пакета на Porsche Bank това повече няма да Ви се случва. Защото ние предлагаме финансиране (лизинг или кредит), застраховка и сервиз от първа ръка. Освен тези три компонента можете да изберете още съставни части на пакета. Напр. застраховка FinanzProtect, която Ви защитава от безработица, настъпила не по Ваша вина. Или застраховка Правна защита за всички свързани с автомобила спорове, които отиват пред съда.

Вашите предимства

 • Консултант за всички (спешни) случаи
 • Индивидуално пригодени и съвпадащи помежду си компоненти
 • Ненадмината пакетна цена
 • Непрекъсната и сигурна мобилност
 • Точно калкулирани разходи

Пробно шофиране

Докоснете се до желания от Вас автомобил по време на пробно шофиране.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип