Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Вдъхновяващ нов замисъл

По-мощен, по-комфортен и по-свързан от когато и да било, Tiguan притежава забележителни вътрешни качества. Интелигентните технологии му осигуряват необикновено добро представяне. В ролята си на динамичен SUV моделът дефинира наново разбирането за това какво е постижимо в неговия сегмент.

Tiguan има множество акценти. Тук можете да видите три от тях:

IQ.LIGHT - LED-Matrix-фарове с LED-дневни светлини, светлини за завои и динамични мигачи (като опция)

Виждат наистина надалеч: интелигентни светлини.

Още акценти от дизайна

Новият Tiguan eHybrid

Поредната стъпка към бъдещето.

Озвучителна система "Harman Kardon" (опция)

Чуйте музиката така, както никога досега.

Повече за инфотейнмънт технологиите

Travel Assist (опция)

Нова водеща сила!

Повече за асистиращите системи за водача

Дизайн

Екстериор

Необикновен отвън

Новият Tiguan демонстрира нагледно какво означава да се преоткриваш отново и отново. Именно това символизира неговият прогресивен дизайн. От символизиращите мощ пропорции, през динамично оформената предна част с нейните прецизно очертани линии, до силно изразената линия на рамената на каросерията  - силуетът на автомобила въплъщава неговите качества: иновационна мощ, самоувереност и безкомпромисна функционалност.

Tiguan R-Line Black Style

Толкова много стил. Толкова много удоволствие.

Необикновеното усещане за стил  при Tiguan R-Line идва с пакета R-Line "Black Style", при това по особено изразителен начин: защитната мрежа на радиаторната решетка с изискано лого R-Line тук е в двуцветно изпълнение: докато външните лайстни са издържави в хром, двата вътрешни ламела са решени в блестящо черно. Черните корпуси на страничните огледала и лайстните около страничните прозорци, както и затъмнените на 90% прозорци отзад показват висока класа. Към специфичния стил следва да се добавят блестящо черните бленди на ауспуховите накрайници и 19-цоловите алуминиеви джанти "Valencia"¹⁾ в черен цвят. Като опция на ваше разположение са 20-цоловите алуминиеви колела "Suzuka"¹⁾ в черно или пък "Misano"¹⁾ в черно с блестяща повърхност. Така можете да постигнете едно наистина изразително излъчване на автомобила.

Интериор

Иновативен отвътре

Просторният вътрешен обем на Tiguan е място за иноватори. Защото благодарение на интуитивните управляващи елементи в ориентирания около водача кокпит занапред можете да се концентрирате в най-същественото. За тази цел се грижи например тапицираният с кожа мултифункционален волан. Или пък Digital Cockpit Pro със своя 26 см (10,25 инча) TFT-цветен дисплей, който е част от серийното оборудване на Tiguan Elegance и Tiguan R-Line. При ниво на оборудване Life водачът и спътникът му заемат местата си на особено удобни комфортни седалки. LED-вътрешното осветление, както и амбиентното осветление* осигуряват усещане за уют на най-високо равнище. 

*Серийно за Tiguan Elegance и Tiguan R-Line; за Tiguan Life се предлага по желание на клиента

Дизайн на светлините

Виждат наистина надалеч: интелигентни светлини

Tiguan излъчва пълния си блясък. За тази цел не на последно място се грижат LED-задните светлини и като IQ.LIGHT LED Matrix-фарове отпред. При Tiguan Elegance и Tiguan R-Line въпросните фарове са оборудвани и със светлини за завои, и се допълват от новите задни светлини и асистент за дългите светлини: по този начин, в зависимост от моментната ситуация, отделни LED-сегменти могат да бъдат целенасочено потъмнявани или напълно изключвани. Така вие получавате не само възможност спокойно да шофирате на дълги разстояния, но едновременно с това осигурявате спокойствие и комфорт и за останалите участници в движението. Също впечатляващо: интегрираните динамични мигачи, които със своята динамична светлинна графика показват по впечатляващ начин посоката на завиване.

Амбиентно осветление

Светлина според настроението: защото всеки ден е различен

Занапред можете да виждате своя Tiguan всеки ден в нова светлина. Интериорът може да бъде дискретно осветен в общо 30 цвята. Така можете да постигате по-студена или по-топла атмосфера, която да приляга например на един ярко освенет метрополис или пък на спокойното пътуване през тъмната част от денонощието: в зависимост от вашето настроение и от настроението на спътниците ви, вие можете да направите атмосферата на борда на автомобила такава, каквото пожелаете. Амбиентното осветление е част от серийното оборудване на Tiguan Elegance и Tiguan R-Line и е налично като опция за Tiguan Life.

Колела

Изглежда добре за вас: гамата от колела Lion

С коя комбинация от джанти и гуми ще изглежда най-добре вашият Tiguan, е изцяло въпрос на вкус. Как ви допадат например 20-цоловите алуминиеви джанти "Misano"¹⁾ за Tiguan R-Line и Tiguan R-Line "Black Style"? Ние сме напълно сигурни, че ще откриете най-правилния избор за вас.

Научете повече

Асистиращи системи 

Travel Assist

Нова водеща сила

Новият Tiguan предлага технологии, които ви позволяват да достигате по-сигурно до целта си. Сред тях е "Travel Assist". С помощта на натискането на един бутон тази система ви осигурява високо ниво на комфорт²⁾³⁾ , тъй като е в състояние да ви подпомага при шофиране по изморителни и монотонни отсечки:

  • Специално на магистрала и по добре поддържани първокласни пътища "Travel Assist" е в състояние да поддържа посоката на движение и дистанцията спрямо останалите участници в движението напълно автоматично.
  • В съчетание с трансмисията с два съединителя DSG вие се придвижвате почти неусетно в задръстване или трафик от типа Stop-and-go.
Emergency Assist

Може да ви помогне тогава, когато вие не реагирате

Предлаганата по желание на клиента система "Emergency Assist"* се намесва в спешни случаи от медицински характер, когато не се отчитат признаци на активност от страна на водача. Най-напред системата се опитва да предупреди водача²⁾ Когато предупреждението към водача не даде резултат, технологията е в състояние в рамките на възможностите на системата да предизвиква контролирано спиране на автомобила до състояние на пълен покой и по този начин да предотврати инцидент или да намали последствията от евентуално произшествие.

* предлага се като опция в комбинация с опционалния "Travel Assist"

Front Assist

Шофирайте по-сигурно отпреди

Асистентът за аварийно спиране "Front Assist" с функция за разпознаване на пешеходци е в състояние пре регистриране на опасност от произшествие да намали последствията от евентуален инцидент с вашия Tiguan, както и - в идеален случай - напълно да предотврати произшествието.²⁾ Системата разпознава пешеходци и превозни средства на пътното платно и при регистриране на опасност от инцидент с друго превозно средство или пешеходец своевременно предупреждава водача. В случай че водачът не реагира на предупреждението, системата е в състояние автоматично да предизвика аварийно спиране на автомобила.²⁾

Проактивна система за защита на пътниците

Така можете да бъдете защитени от всички страни

Проактивната система за защита на пътниците в рамките на възможностите на технологията ви предпазва в критични ситуации, например при регистриране на опасност от произшествие. Системата е в състояние да разпознава ситуации с повишен риск от инцидент. В такива случаи системата автоматично затваря панорамния шибедах и натяга предните предпазни колани. Добре е да знаете, че е възможно. А още по-добре е да не ви се налага да го изживявате.

Радио и навигация

Навигация

Показва правилния път

Ясни гласови команди. Маршрутът е пред очите ви. С нашите две предлагани като опция навигационни системи вие винаги ще се движите в правилната посока и ще достигате в отлична форма до крайната си цел. 

Научете повече

Озвучителна система

Чуйте музиката така, както никога досега

Предлаганата като опция озвучителна система "Harman Kardon" впечатлява със своя превъзходен звук и рафиниран, елегантен дизайн. Създадена за любителите на прецизната акустика, които искат не просто да слушат музика докато пътуват, а да я изживяват. Очакват ви максимално чисто възпроизвеждане на ниските и високите тонове, както и прецизни басове. "Harman Kardon" предлага превъзходен звук за вашия Tiguan.

Още за новия Tiguan

Разберете какви други функции и оборудване предлга новия Tiguan.

Още функции

Открийте повече

1) Нашите автомобили стандартно са оборудвани с летни гуми.

2) В рамките на ограниченията на системата.

3) Водачът трябва да е в непрестанна готовност да поеме управлението от асистиращата система и не се освобождава от отговорността от благоразумно управление на автомобила.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип