Меню
Затваряне на менюто
Затвори

ID.4 GTX "Xtreme"

Изцяло електрически и напълно готов за офроуд.
ID. XTREME пренася електрическата мобилност извън пътя. Концептуалната студия на високопроходим електромобил на Volkswagen впечатлява със своите 285 кВт (387 к.с.), система за двойно предаване, рали окачване с увеличен клиренс и страхотен дизайн.

Изцяло електрически и напълно готов за офроуд.
ID. XTREME пренася електрическата мобилност извън пътя. Концептуалната студия на високопроходим електромобил на Volkswagen впечатлява със своите 285 кВт (387 к.с.), система за двойно предаване, рали окачване с увеличен клиренс и страхотен дизайн.

ID.4 GTX "Xtreme"

Изцяло електрически и напълно готов за офроуд.
ID. XTREME пренася електрическата мобилност извън пътя. Концептуалната студия на високопроходим електромобил на Volkswagen впечатлява със своите 285 кВт (387 к.с.), система за двойно предаване, рали окачване с увеличен клиренс и страхотен дизайн.

Изцяло електрическата концептуална офроуд студия ID.4 GTX "XTREME", е базирана на модулната конструктивна платформа за модели с електрическо задвижване (MEB) на Volkswagen. Уникалният високопроходим модел впечатлява със своята мускулеста външност и високи динамични показатели - мощното задвижване Performance на задния мост и специалните софтуерни настройки повишават системната мощност на модела до колосалните 285 кВт (387 к.с.). Благодарение на това, ID.4 GTX "XTREME" може да ускори от 0 до 100 км/ч само за 5,3 секунди.

Създадена със страст и с приятели

Премиерата на концептуалната студия се състоя на среща на почитателите на ID. моделите през месец септември 2022 година в Локарно, Швейцария. Частното събитие беше организирано от членовете на ID. Drivers Club с подкрепата на Volkswagen. На подобни събития често се показват концептуални електромобили.

Повече информация за ID. Drivers Club

Готов за приключения

Рали окачването на ID.4 GTX "Xtreme" идва от света на моторните спортове и прави SUV модела напълно подходящ за използване извън утъпканите пътища. Клиренсът при него е увеличен с 30 милиметра, а към предната и задната следа са добавени по 20 милиметра чрез фланци. Моделът използва 18-цолови колела с широки офроуд гуми, а структурата на предната част на каросерията е усилена с допълнителна броня и пълна защита на дъното с алуминиеви панели. Здравата защитна облицовка започва от предния регистрационен номер и преминава по цялото дъно, защитавайки високоволтовата батерия в средната част и задното окачване. Разширените с 50 милиметра калници подчертават уверено офроуд излъчването на ID. XTREME. За впечатляващия звук се грижи специално разработения и разположен в предния калник на концептуалния модел саунд генератор.

"Със студията ID. XTREME издигаме електрическата мобилност на VW на ново динамично ниво."

Силке Багшик, ръководител на моделната серия MEB

XTREMно ентусиазиран

Концептуалният ID.4 GTX "Xtreme" е реализиран от екипа на Андреас Рекеверт от отдела за технологично развитие на Volkswagen в нещо като "гаражен проект". Както се казва - от ID. ентусиасти за ID. ентусиасти. За основа на електрическия SUV са използвани излязъл от употреба тестов автомобил от програмата за разработка на серийния модел и използвана акумулаторна батерия с капацитет 82 кВтч.

Над панорамния стъклен покрив на високопроходимия модел е монтиран изключително устойчив елемент със структура на пчелна пита. В предната част на този офроуд багажник или "Outdoor Roof Rack" е монтирана впечатляваща редица от LED светлини, която може да освети зоната около офроуд електромобила почти толкова ярко, колкото и дневната светлина. Това позволява по-безопасното движение на ID.4 GTX "XTREME" в пресечени терени - дори в условия на тъмнина, дъжд и мъгла. Надписът "Made with passion and friends" по средата на багажника на покрива на свой ред напомня за историята на създаването на концептуалния модел.

Изцяло електрически оutdoor стил

При ID.4 GTX "XTREME"вниманието към всеки  детайл е демонстрирано не само технически, но и визуално - например с висококачественото външно лаково покритие,  създадено специално за концептуалния автомобил. Отстрани върху матовата черна повърхност на каросерията с тъмни, подобни на прах следи, се открояват динамични ленти в оранжево и бяло. Контрастната игра на цветовете продължава и в мощните фарове с лакирани в оранжево прожекторни елементи и черни рефлектори. Електрическото задвижване на "XTREME" е подчертано със светещите емблеми на Volkswagen по средата на светлинните ленти в предната и задната част.

Въз основа на отзивите от страна на обществото на почитателите на ID. моделите, ще бъде решено как да продължи този проект.

Оборудване на пресечен терен и характерен за SUV комфорт

Постигането на ефирна и просторна атмосфера в интериора на ID.4 GTX "XTREME" се дължи изцяло на предимствата на модулната платформа за модели с електрическо задвижване на Volkswagen. Архитектурата на електрическата платформа позволява изцяло нова подредба и оформление на пространството, в което техническите компоненти заемат относително малко място.

В купето доминират елегантни, но издръжливи тапицерии и облицояки от микрофибърни тъкани в сиво и декоративни акценти под формата на шевове в контрастния оранжев цвят, които продължават и в арматурното табло и облицовките на вратите. В оранжево са издържани и вентилационните отвори и долната част от волана. Анатомичното оформление с подчертани странични опори на предните и задни седалки дава сигурна подкрепа на тялото при движение в пресечен терен, а неподвижно монтираната централна конзола с подлакътник осигурява максимален комфорт при пътуване. Големият сгъваем люк за превоз на дълги предмети на мястото на средната седалка на втория ред разширява значително възможностите на багажното пространство.

"ID.4 GTX "XTREME" демонстрира по впечатляващ начин изключителния  технологичен потенциал на модулната платформа за модели с електрическо задвижване", посочва Андреас Рекеверт, ръководител на  на цялостната моделна гама, базирана на MEB. "Внушителната  електрическа мощ и офроуд окачването гарантират емоционално изживяване както при шофиране на асфалт, така и по отдалечените от него пресечени терени. ID.4 GTX "XTREME" съчетава силните страни на модерните SUV модели с приключенския дух и възможностите на класическите офроуд автомобили."

Нашите ID. модели. Искате да ги опитате на пътя или направо да ги конфигурирате?
Тук можете да разгледате нашите ID. модели.

Искате ли да се запознаете по-отбизо с изцяло електрическите ID. модели? Защо не уговорите пробно шофиране при близкия дилър на Volkswagen? Или пък не използвате нашия онлайн конфигуратор, за да създадете своя мечтан и уникален ID. модел?

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип