Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Преминаване към електрическа мобилност **Факти“ вместо предразсъдъци

Електромобилността ще промени живота ни. Много неща стават по-прости, по-умни и по-устойчиви. Въпреки това все още има предразсъдъци. Много от тях вече са остарели и не са валидни. Това се дължи например на големия напредък на нашата технология. Тук бихме искали да ви покажем най-големите предразсъдъци. И в същото време ви показваме фактите, за да можете да се уверите: бъдещето на мобилността е електрическо.

„Какво се случва, ако закъсам на пътя?“

Факт: Вашият електрически автомобил Ви предупреждава своевременно.

Обикновено - и ако следвате инструкциите - вече няма как да останете на пътя с електрическия си автомобил заради липса на заряд, защото той ще Ви предупреди своевременно, когато "резервоарът" за енергия е почти празен. Освен това при необходимост Вашият електрически автомобил автоматично превключва на енергийно оптимизиран режим. Освен това мрежата от станции за зареждане ще нарасне експоненциално през следващите една до две години и Вашата навигационна система лесно ще Ви насочи към следващата станция за зареждане.

В допълнение, цялостната гаранция за спокойствие и мобилност на ID.3 също е включена през първите три години. Дали услуги в случай на злополука, кражба (на части) и вандализъм или допълнителна помощ при технически или самопричинени повреди - ние можем да Ви помогнем. Безплатно, неусложнено и в цяла Европа.

„Батерията се амортизира бързо“

Факт: Напротив, всъщност може да се изненадате колко издръжлива е батерията.

Колко време издържа батерията на Вашия електрически автомобил също зависи от честотата на зареждане и разреждане. Между другото, Volkswagen Ви дава гаранция, че след 8 години или 160 000 км - което от двете настъпи по-рано - батерията няма да падне под минимум 70% от стойността на полезния си капацитет.

„Зареждането отнема много време“

Факт: Вашият електрически автомобил, съвсем логично, се зарежда особено бързо на станциите за бързо зареждане.

Колко време отнема пълното зареждане зависи от станцията за зареждане. У дома с уолбокс можете да зареждате напълно своя електрически автомобил всяка вечер с 11 kW1. В обществените станции за бързо зареждане на IONITY батерията Ви се зарежда още по-бързо поради по-високата мощност на зареждане.

„Електрическите автомобили са скъпи.“

Факт: Точно обратното – благодарение на бонуса за покупка и данъчното предимство.

Електрическите коли и днес се смятат за скъпи. Покупната цена в момента всъщност е малко по-висока от тази на сравним бензинов или дизелов двигател. Причината за това са по-високите производствени разходи на батерията. Субсидиите, данъчните предимства, както и по-ниските потребителски разходи и по-малко интензивната поддръжка на електрическите превозни средства технология компенсират частично или бързо допълнителните разходи (в Германия частично, в други страни частично бързо).

„Електрическите автомобили нямат достатъчно пробег“

Факт: До 550 км (WLTP)2

Едно от най-често срещаните погрешни схващания е, че не можете да пътувате далеч с електрическо превозно средство. Това отдавна е остаряло схващане. Тъй като пробега на новите електрически автомобили от ID. моделното семейство, базирано на модулната система за електрическо задвижване (MEB), е много по-голям от очакваното. С новите електрически модели може да се достигне пробег от около 330 до над 550 км по WLTP2 - в зависимост от размера на батерията, гумите и вида на каросерията на съответния модел.

„Зареждането на електрически автомобил може да бъде опасно.“

Факт: Вашият електрически автомобил е безопасен дори при дъжд и влага.

Още като деца научихме, че електричеството е опасно. Особено в комбинация с вода. Въпреки това е напълно безвредно да зареждате електрически автомобил в дъжд, например. Тъй като ако батерията и зарядната станция отговарят на стандарта, няма да протече ток, докато не се установи безопасен контакт. Можете също така лесно да карате през автомивката или да отворите капака, когато вали. Дори при гръмотевична буря Вашият електрически автомобил е също толкова безопасен, колкото всеки друг.

„Електрическите автомобили са скучни“

Факт: В електрическите автомобили има повече удоволствие от шофирането, отколкото предполагате.

Мощните електродвигатели предлагат пълен въртящ момент още от самото потегляне - без никакво прекъсване на тягата - и Ви понасят напред със спираща дъха динамика. Освен това батериите са интегрирани в пода на автомобила, което осигурява нисък център на тежестта и оптимално разпределение на теглото. Резултатът: чисто удоволствие от шофирането с усещане за картинг. Всичко друго, но не и скучно.

„Зареждането на електрически автомобил у дома е доста сложно“

Факт: Всичко, от което се нуждаете, е кабел за зареждане и захранваща връзка.

Най-лесният начин да започнете деня сутрин с напълно зареден електрически автомобил е да имате домашна станция за зареждане. Това е опция не само за собствениците на жилища, но и за гаражи в жилищни сгради. Тук можете да инсталирате така наречения уолбокс и трябва само да свържете кабела за зареждане към Вашия електрически автомобил. Разбира се, можете да използвате и включения кабел за зареждане. Отнема малко повече време, но работи също толкова лесно.

„Има малко зарядни станции“

Факт: Можете да заредите електричество почти навсякъде.

В идеалния случай винаги зареждате електрическия си автомобил у дома през нощта, като използвате Вашия уолбокс. Това означава, че можете да влезете в заредената си кола сутрин и да започнете деня пълни с енергия. Предлагането у нас също се развива в национален мащаб и броят на обществените станции за зареждане нараства експоненциално бързо.

Например, ако пътувате в града, вече ще намерите множество опции за зареждане в паркинги, пред магазини или в търговски центрове. Освен това все повече работодатели предлагат на служителите си възможността да зареждат превозните си средства на собствените си зарядни станции. 

Зареждането с електричество ще бъде лесно дори при дълги пътувания. IONITY, съвместното предприятие между германската автомобилна индустрия и Ford, изгражда гъста мрежа от станции за бързо зареждане (връзка за търсене на станции за зареждане за VD), заедно с много други доставчици и енергийни компании, по магистрали и главни пътни оси в цяла Европа. Очаква се няколкостотин паркове за зареждане IONITY да бъдат изградени в цяла Европа до края на 2019 г.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип