Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Срокове за доставка на нови автомобили

Сега нашите автомобили отново се доставят в по-кратки срокове.

Сега нашите автомобили отново се доставят в по-кратки срокове.

Срокове за доставка на нови автомобили

Сега нашите автомобили отново се доставят в по-кратки срокове.

За дългите срокове за доставка имаше множество причини. Но: сега доставките отново стават бързо!

Чрез онлайн пазаруването с експресна доставка сме свикнали със светкавичната доставка на нашите поръчки. За автомобилите обаче срокът за доставка от три до шест месеца е напълно нормален. През последните месеци ситуацията с доставките на електрически и хибридни автомобили беше особено напрегната поради ограничената наличност на полупроводници и усложнената ситуация с доставките. Но сега тази ситуация непрекъснато се подобрява и ние отново можем да доставяме по-бързо!

Въпроси и отговори

Защо сроковете за производство и доставка бяха трудни за планиране?

Това се дължи например на недостига на полупроводници и микрочипове, както и на закъснения във веригите за доставки, които доведоха до производствени затруднения в индустрията на доставчиците и производството на превозни средства.

 

Защо имаше недостиг на полупроводници и микрочипове?

Търсенето на полупроводници надхвърли предлагането от страна на производителите на чипове, тъй като почти всички индустрии изискват все повече и повече от тези компоненти поради напредващата цифровизация. Местни събития и производствени загуби поради временно затваряне на фабрики от производители на чипове допълнително влошиха ситуацията.

 

Какво представляват полупроводниците?

Полупроводниците са основният компонент на микрочиповете и част от електрониката. Те се използват на много места в съвременните автомобили: силова електроника, информационно-развлекателни системи, цифрови дисплеи, камери и други сензори. Ако има недостиг на доставки на определени полупроводници, отделно оборудване или пълни пакети оборудване може да не могат да бъдат произведени в превозното средство. Това значително увеличава времето за доставка.

Защо Volkswagen не може просто да смени доставчиците на чипове?

Необходими са специални чипове с повишена надеждност за технически взискателните автомобилни компоненти в автомобилостроенето. Има само няколко производствени компании в света, които отговарят на тези високи изисквания за качество и безопасност.

Какво прави Volkswagen срещу забавянията?

Ако отделни функции са временно недостъпни поради липса на полупроводници, ние ще коригираме диапазона от функции възможно най-бързо. Партньорите на Volkswagen ще бъдат информирани своевременно и, ако е необходимо, могат да направят корекции в съществуващите поръчки в консултация с клиентите си, за да съкратят сроковете за доставка.

Не искате да чакате дългите срокове за доставка? Ето как да останете мобилни.

В момента може да има забавяне на доставката за модели с всякакъв тип задвижване. Ето защо бихме искали да препоръчаме нашето разнообразие от нови автомобили, които са налични още сега. Там ще намерите и голям избор от бързо достъпни модели ID.3, ID.4 и ID.5, които Ви позволяват да започнете веднага с електромобилността.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип