Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Зареждане & пробег Как мога да платя?

С електрическо превозно средство имате няколко възможности за лесно и удобно плащане: чрез приложение, карта за зареждане или кредитна карта. И скоро Вашите данни за удостоверяване ще бъдат съхранени в колата Ви. След това всичко, което трябва да направите, е да го свържете към зарядна станция. Процесът на плащане е автоматичен. И най-хубавото: има обществени станции за зареждане, например на паркингите на супермаркети, където зареждането е дори безплатно.

Контакт и уолбокс

Ако зареждате електрическия си автомобил у дома чрез контакт или уолбокс, ще платите зареждането на батерията със следващата си сметка за ток. Не може да бъде по-лесно от това.

Обществени зарядни станции

Плащането на платени обществени станции за зареждане в града или на магистралата също е много лесно: Като водач на електрически автомобил ще изберете доставчик, който ще Ви таксува за заредената електроенергия. Този така наречен доставчик на услуги за мобилност (MSP) Ви предлага таксуваща тарифа, която идеално отговаря на Вашите нужди - точно като тарифата Ви за мобилен телефон: Тук също можете да приспособите индивидуалните опции към Вашите индивидуални нужди и потребление. Ако Вашият MSP няма свързана станция за зареждане, все пак можете да го използвате чрез така нареченото Ad-hoc зареждане и да го таксувате директно на оператора на зарядната точка (CPO), например чрез кредитна карта.

Начини за разплащане

За да бъде таксувана таксуваната електроенергия, станцията за зареждане трябва, напълно логично, да знае кой сте. В зависимост от Вашия доставчик можете да влезете с карта за зареждане или приложение (чрез NFC комуникация или QR код). Просто изберете коя опция Ви подхожда най-добре. Таксуването ще бъде извършено с помощта на предоставения от Вас начин на плащане (напр. директен дебит, PayPal или кредитна карта). Или можете да използвате Ad -hoc таксуване и да платите директно на CPO с кредитна карта.

Plug & Charge (ISO-свързване)1

За да направите процеса на зареждане още по-лесен, в бъдеще всичко, което трябва да направите, е да включите кабела за зареждане и автомобилът ще започне да се зарежда. С тази технология, наричана още Plug & Charge, Вашите данни за удостоверяване се запаметяват еднократно в автомобила. След това станцията за зареждане автоматично ще разпознае кой сте. Доста практично.

Тази технология ще бъде налична от 2022 г. и ще бъде постепенно въведена с помощта на ISO-сертифициран стандарт, така че да можете да използвате все повече и повече станции за зареждане Plug & Charge в бъдеще.

Безплатно зареждане

В допълнение към зарядните станции за зареждане има и много обществени зарядни станции, където можете да зареждате електричество безплатно. Например на паркингите на големи супермаркети или мебелни магазини. Така пазаруването става двойно по-забавно.

We Charge - новата услуга за зареждане от Volkswagen

Зареди и плати. Просто и прозрачно.

 

Mit We Charge haben Sie einen direkten Zugang zum öffentlichen Ladenetzwerk und können mit Ihrem Ladestromvertrag überall in Europa einfach Ihr Elektrofahrzeug laden. Ganz bequem per Smartphone über die We Connect ID. App2 от Volkswagen. Удостоверяването на станциите за зареждане се извършва с картата за зареждане We Charge, с We Connect ID. приложение или, веднага щом технологията бъде разпространена навсякъде, чрез Plug & Charge - тук станцията за зареждане разпознава кой сте чрез Вашия електрически автомобил.

Докато зареждате, можете да спокойно да наблюдавате статуса на зареждане в движение с We Charge чрез We Connect ID. приложението 2, да контролирате процеса на зареждане и предварителното активиране на климатика или да получавате насочени известия. Например, ако процесът на зареждане е приключил или е имало грешка по време на зареждането. We Charge също така Ви позволява да извършвате последващи плащания, включително фактура и преглед на транзакцията чрез договора за таксуване, който сте сключили. Всичко става напълно автоматично. Или накратко: We Charge.

Повече за We Charge

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип