Меню
Затваряне на менюто
Затвори

С Volkswagen на почивка. Автомобили, аксесоари и контролни списъци за Вашето пътуване.

Добре подготвени за автомобилното пътуване

Колата е най-използваното транспортно средство за пътуване през свободното време. Пътуванията със самолет следват на второ място на значително отстояние По време на празниците трафикът по магистралите е съответно голям и дългите задръствания са стресов фактор не само за децата.Следователно, добрата подготовка за пътуване са алфата и омегата за по-дълги пътувания с кола. 

Особено се препоръчват пътувания в лек автомобил от Volkswagen и / или с аксесоари на Volkswagen. Така вашето пътуване към ваканцията се превръща в комфортно и безопасно начинание. 

Volkswagen Автомобили за пътувания

Golf Variant, Touran, Sharan

Направете пространствата истински Golf Variant

Дали като Trendline, Comfortline или Highline, или като Rabbit, GTD, Alltrack или R: Новият Golf Variant е готов за това, което следва. Какво имате намерение като семейство, той е подготвен за всичко и е толкова гъвкав като Вас. Като истински мултиталант за семейното ежедневие, той ще Ви предложи много (товарно) пространство, динамичен дизайн, комфортно оборудване и разнообразни асистиращи водача системи. Чрез своя особено нисък товарен кант можете лесно да товарите детски колички и покупки. За още повече пространство задната седалка може изцяло или частично да се сгъне.

Достатъчно голям. Touran

Повече разнообразие за Вашия семеен живот! Touran прави впечатление – дори и на външен вид. Докато потомството удобно се е настанило на задните седалки, които по желание могат да бъдат оборудвани с до две интегрирани детски седалки, в големия багажник можете да съхранявате играчки и друг багаж. Като опция се предлага и 3-ти ред седалки за още двама човека. За още повече светлина и видимост по желание се грижи големия панорамен покрив с функция за отваряне и плъзгане от своя клас. Своите компактни, практични за големия град размери той комбинира с интелигентната концепция за пространство. Така ще се насладите на голям изглед, също и голямо пространство за краката, което е значителен плюс на комфорта по време на дългите пътувания.

Спокойно шофиране по време на лятната ваканция:

Асистент за задръстване като по-умният шофьор при спри-тръгни трафик

Лято - Ваканция - Време за пътуване. За съжаление също и натоварени пътища и километрични задръствания, защото типичните маршрути често са претоварени. Проходите на Алпите се превръщат в "иглени уши", пътните връзки в "гърла на бутилки", а бързите пътища на пространствата с висока концентрация временно стават огромен паркинг. Задръстванията заедно със старт-стоп движението превръщат пътуването до ваканционното място в тест за търпение и освен това крият опасност от инциденти със сблъсък отзад. В такива ситуации помага Асистентът за задръствания на Volkswagen. Иновативната асистираща система е налична заедно със скоростна кутия с двоен съединител (DSG) вече в Golf, Golf Variant, Tiguan, Touran, Passat, Passat Variant и Arteon.

 

Щом като потокът от трафик се сгъсти за по-дълго време, шофьорът е принуден за постоянно спиране и потегляне. Ако Асистентът за задръстване поеме тези задачи, това е не само облекчение, но и могат да се предотвратят типичните инциденти в задръстванията в рамките на системните възможности. Защото точно старт-стоп трафика се покачва опасността от отклонение. Класическият случай: Обръщането към децата, които отново обстрелват родителите си с типичния въпрос "Пристигнахме ли вече?". Когато предният автомобил в този момент спре рязко или друг автомобил неочаквано се пристрои, сблъсъкът отзад е почти вече предварително програмиран. Асистентът за задръствания може евентуално да смекчи подобни ситуации. В този контекст анализът на катастрофи Euro-NCAP показва, че автомобилите с аварийни спирачни системи, работещи дори при ниски скорости, участват в 38 процента по-малко сблъсъци отзад. Асистентът за задръствания не може да спести на шофьора, самият той да остане с повишено внимание. Но в задръстването той му помага и допринася за това, всички на борда да пристигнат отпочинали до крайната цел.

 

Иновативната асистираща система използва автоматичното регулиране на дистанцията ACC и асистента за спазване на лентата на движение Lane Assist. Радарният сензор в предната част на автомобила наблюдава трафика отпред, камерата в предното стъкло регистрира пътните маркировки. С асистента за задръствания при спри-тръгни движение Volkswagen спазва дистанция до движещия се отпред автомобил постоянно при скорост до 60 км/ч и следва пътната маркировка. Естествено шофьорът по всяко време може да се намеси и да деактивира системата.

За едно безопасно пътуване

ACC & Front Assist,асистент за задръствания и Emergency Assist

ACC & Front Assist

Пожелавали ли сте си поне веднъж асистент, който да държи под око движещия се пред вас трафик?

С опционалната автоматична система за регулиране на дистанцията ACC и съдържащата се в пакета система за наблюдение на зоната пред автомобила Front Assist с включена функция за аварийно спиране City и технология за разпознаване на пешеходци Вие ще сте по-спокойни, когато сте на път, дори и при пълни пътища.

Асистент за задръствания и Emergency Assist

За да продължите напред, дори когато движението е почти спряло.

Опционалният асистент за задръствания Ви подкрепя в изнервящия спри-тръгни трафик, като по този начин помага да се избегнат типичните произшествия при задръствания. Опционалният Emergency Assist може да разпознае, когато водачът не е в състояние да продължи да шофира и частично да поеме управлението на автомобила.

Чек-лист за автомобилни пътувания

Предупредителна жилетка, резервна гума, и др.

 • Въже за теглене
 • Адреси на сервизи на място
 • План за пристигане / Алтернативни маршрути
 • Стартирайте отпочинали+
 • Писмо за свободен пропуск в чужбина
 • Членска карта за автомобилен клуб
 • Проверка на батерията
 • Багажник на покрива / теглич
 • Пожарогасител
 • Шофьорска книжка / разрешително / зелена застрахователна карта
 • Информация за пътните разпоредби
 • Инспекция TÜV / Проверка за отработени газове
 • Детска седалка
 • Проверка на нивото на маслото
 • Планиране на почивки (съвет: 2 часа шофиране -> 20 мин. пауза)
 • Проверка на налягането на гумите
 •  Провизии за пътуването (напитки, най-добре вода, и леки закуски)
 • Резервна туба
 • Резервно колело
 • Аварийно одеяло
 • Напълване на водата за чистачките
 • Слънчеви очила / сенник
 • Игри за дълги пътувания
 • Информация за задръствания
 • План на пътищата / Навигация
 • Джобно фенерче
 • Телефонен номер на VW Гаранция за мобилност (+43 1 86 666)
 • Аптечка (проверете)
 • Винетка / карта за митница
 • Предупредителен триъгълник

Акценти за пътуване в Golf Variant.

Повече удоволствие и комфорт по време на пътуването.

Акценти за пътуване

Панорамен стъклен покрив с функция за отваряне и плъзгане.

Назад към прегледа

Тази гледка очарова всички Ваши спътници.

Мечтаете ли за повече светлина, свеж въздух и добро настроение по време на пътуване? Опционалният панорамен стъклен покрив с функция за отваряне и плъзгане е толкова обширен, че и Вашите спътници на задната седалка ще се смаят.

Багажник

Назад към прегледа

Сместете и по-големи предмети без усилие.

Багажното отделение на Вашия Golf Variant е не само голямо, но е и практично организирано. Снишаващият се товарен под, халките за обезопасяване и сгъващите се облегалки на задната седалка са само някои от примерите за практичното серийно оборудване.

Седалка ergoActive

Назад към прегледа

14-степенна настройка на шофьорското място.

Отличените с награди, опционално предлагани седалки ergoActive правят всичко, за да слезете отпочинали след дълго пътуване. Предните седалки са оборудвани с лумбални опори. Като шофьор можете освен това да се поглезите и с масаж.

Акценти за пътуване в Touran.

Комфортно пътуване дори и с деца.

Акценти за пътуване

Система ISOFIX

Назад към прегледа

До 3 ISOFIX държача един до друг

В Touran като серийно оборудване на всички седалки от втори и трети ред се намират ISOFIX държачи. С тях детските седалки могат да се закрепват безопасно. друг акцент по отношение на безопасността е индикаторът за предпазните колани: той показва дали всички пътуващи са поставили коланите си.

Варираща пространствена концепция

Назад към прегледа

Разнообразен семеен живот

Благодарение на вариращата си концепция за пространството Touran се предлага по избор със 7-седалки, 5-седалки или транспортен вариант. Вторият и третият ред седалки могат да бъдат сгънати за нула време. При 5-местния вариант обемът на багажника достига до удивителните 1 980 литра.

Вградени детски седалки

Назад към прегледа

По желание получавате до две интегрирани детски седалки за Вашия Touran.

Те предлагат добра странична опора и са подходящи за деца от тригодишна възраст, респ. от 115 см височина и тегло от 15 до 36 кг (от група II). Допълнително всички седалки на втория и на опционалния трети ред са предвидени серийно с интегрирани халки за закрепване, така че други стандартизирани ISOFIX-детски седалки могат да бъдат монтирани.Така Вашите деца при дългите пътувания ще пътуват комфортно и правилно.

До 7 седалки

Назад към прегледа

Така Вие ще сте гъвкави, а Вашите спътници – спокойни.

Семейство, приятели, колеги: при до седем седалки (опция) всеки ще си намери място. А благодарение на „Easy Entry“ и пътниците на третия ред седалки удобно достигат седалката си.

Акценти за пътуване в Sharan.

Комфортно пътуване дори и с деца.

Акценти за пътуване

Огромен багажник

Назад към прегледа

Ако гаражът трябва да се побере в автомобила

За транспортиране на по-дълги предмети, изцяло сгъваемата предна пасажерска седалка предлага практично разширение на възможността за транспорт. И благодарение на много променящият се багажник „Easy Fold“ с до 2 430 литра товарен обем, Sharan е оборудван за почти всеки вид голям транспорт.

Голямо вътрешно пространство

Назад към прегледа

Отделете много място

Какво прави един дом за мнозина толкова красив? Много място и много светлина. И от двете Sharan предлага достатъчно. Неговата гъвкава концепция за пространство с до седем седалки убеждава във всички вариации. За допълнително много светлина и свеж въздух се грижи големият, опционален панорамен покрив с функция за отваряне и плъзгане от затъмнено стъкло и електрическа щора, която при отворен покрив може да се отваря и затваря безстепенно. Така по всяко време Вие определяте, колко слънце да прониква във Вашия Sharan. А с неговите 1,1 квадратни метра площ малките и големи пътници ще се чувстват една идея по-близо до небето.

Вградени детски седалки

Назад към прегледа

По желание получавате до две интегрирани детски седалки за Вашия Sharan.

Вие решавате дали Вашият Sharan фабрично да бъде без или оборудван с 1 или 2 вградени детски седалки. Предлаганите по желание детски седалки са подходящи за малки пътници от 3 годишна възраст, респ. от 115 см височина и тегло от 15 до 36 кг.

ISOFIX

Назад към прегледа

До 3 детски седалки една до друга

В Sharan можете чрез серийната подготовка за ISOFIX на задния ред безопасно да закрепите до три детски седалки една до друга. Така Вашите деца ще пътуват комфортно и правилно дори и при дълги пътувания.

Електрически плъзгащи се врати

Назад към прегледа

Опционалните електрически плъзгащи врати се отварят и затварят сякаш сами

…напълно удобно чрез дистанционното управление на ключа или чрез натискане на бутон отвътре. Така пестите силите си за деня на път.

Аксесоари за пътуването

Dachbox, Fahrradheckträger, Kühl- und Warmhaltebox Аксесоари за пътуването

Volkswagen Оригинална кутия за багаж

Оптимизираната, аеродинамична форма, намалява неприятните шумове по време на шофиране.  Отваря се едностранно. Монтира се на опционално предлаганите напречни греди. Цвят: черен мат.

Обем: 340 литра (000071200)
239 евро

Предлага се си с обем 460 литра (000071200AC)
379 евро

Volkswagen Оригинална термочанта

В кутията с около 25 литра вместимост могат безпроблемно да се транспортират изправени 2-литрови бутилки. Електрозахранването става по избор чрез 12 волта в автомобила или чрез 230 волта у дома или в хотела.

(000065400F)
149 евро

Свържете се с търговеца сега

Volkswagen Оригинален багажник за велосипед

Тестван за произшествия в градски условия и заключващ се.

Материал: стойка от аеродинамичен пластмасов профил, държач на рамката от хромирана стомана. Собствено тегло: около 3,2кг. Монтажът става бързо и лесно на опционално предлаганите напречни греди.

(000071128F)
 119 евро

Свържете се с търговеца сега

Haken, Gummimatten, iPad-Halter Аксесоари за задната седалка

Гумени стелки отзад, Оригинал

за различни модели леки автомобили
Материал: TPE, цвят. черен, 1 комплект са 2 броя.
38,90 евро

Оригинални куки за облегалките за глава

Закрепването на базовите опори става чрез лесната клик система. Универсалните халки могат да се използват за различни цели, напр. за закачане на леки чанти и дрехи или също на калъф за дрехи. 

25,90 евро 

Оригинална стойка за Apple iPad 2-4

Фиксирането на стойката на Apple за iPad 2-4 на основната поставка става чрез лесна клик система. Стойката за iPad разполага с две рамена, които позволяват да се избере комфортна позиция според желанието за използване, като напр. отпускащ видео разговор, онлайн комуникация или четене.

135,00 евро

Kindersitze, Unterhaltung Аксесоари за деца

Volkswagen оригинални детски седалки

За Вашите малчугани само най-доброто? Оригиналните детски седалки на Volkswagen предлагат много повече безопасност отколкото е предписал законодателят. Нашите модели надминават изискванията на стандарт ECE-R44/04. Дори при страничен удар те предлагат достатъчно защита. Те отчитат и индивидуалните нужди: За всяка детска възраст е предвидена отделна детска седалка. Тя може да се монтира изключително лесно благодарение на ISOFIX закрепването във Вашия Volkswagen.

Научете повече

Да не се забравя: Забавната страна!

Най-добро развлечение с Volkswagen играчки. 

Дали плюшени играчки, пъзели или автомобили играчки - в E-Shop ще намерите правилното за децата.

Пазарувайте сега

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип