Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Цена от (с ДДС)
42.431,-
Мощност на двигателя (к.с.)
95 - 207
к.с.
Разход на гориво
0
l/100 km
CO₂-емисии
0
г/км

Може повече

Разбира се, че можете да имате големи очаквания към един малък автомобил. Открийте прогресивния дизайн и интелигентните технологии в новото Polo. 

 

Polo има много акценти. Ето три от тях:

IQ.LIGHT - LED-Matrix-светлини

Ще накарат очите ви да заблестят

Още акценти от дизайна

IQ.DRIVE Travel Assist

Поддържа автомобила в правилната посока. И спазва дистанция спрямо останалите.

Още за IQ.DRIVE

Digital Cockpit

Дръжте всички важни данни под око

Още за дигиталния комфорт

Дизайн

IQ.LIGHT - LED-Matrix-светлини

Ще накарат очите ви да заблестят

Новото Polo по желание на клиента1) може да бъде разпознато още от пръв поглед по един специален акцент: иновативните IQ.LIGHT - LED-Matrix-светлини. Матричната технология позволява продължително време да шофирате с включени светлини, без при това да заслепявате останалите участници в движението.2) Това, което прави впечатление отпред, не би следвало да липсва и отзад: пакетът включва и опционални LED-задни светлини с анимирана светлина при спиране и интегрирани динамични мигачи, които показват посоката на завиване с помощта на плаващо светлинно движение. 

Екстериор

Типично за Polo индивидуално излъчване

Със своите компактни размери и свежи дизайнерски акценти, Polo показва своята ярка индивидуалност още от пръв поглед. Особено впечатляваща е новата предна част с предлагана като опция LED-светлинна лента в комбинация с IQ.LIGHT - LED-Matrix-светлини. При по-внимателно вглеждане индивидуалността изпъква не само при палитрата от цветове. Всяка от линиите на оборудване Polo, Life, Style и R-Line се отличава със собствени акценти. Като например декоративните хромирани акценти и редица избираеми като опция елементи като покрив в контрастен цвят или светлини за мъгла. Кой е вашият фаворит? 

Колела

Още повече избор: гамата от колела за Polo

С коя комбинация от гуми и джанти* изглежда най-добре вашето Polo, е изцяло въпрос на вкус. Ние обаче сме абсолютно сигурни, че вие ще направите най-добрия избор за вас.

Вижте всички варианти за колела

*Нашите автомобили са серийно оборудвани с летни гуми. В зависимост от конкретната държава е възможно да е задължително да оборудвате своевременно автомобила си със зимни гуми за съответния сезон

Интериор

Идеално обзаведен

Впечатлява както отвън, така и отвътре. Новото Polo впечатлява със своето широкообхватно серийно оборудване, което включва елементи като например прегледния Digital Cockpit, климатична инсталация и радио "Composition" с дигитален радиоприемник DAB+ и софтуер за свързване със смартфон. Искате още повече, например индивидуализируем Digital Cockpit Pro, автоматична климатична инсталация "Climatronic" с интуитивно управление посредством сензорни повърхности или амбиентно осветление? Няма проблем, в зависимост от линията на оборудване редица детайли се предлагат серийно или като опция. Просто се разровете в нещата, които предлагат линиите Polo, Polo Life, Polo Style и Polo R-Line.

Панорамен отварящ/открехващ се шибедах

Отворени за повече преживявания

С огромната остъклена площ, която се простира по цялата широчина на покрива, предлаганият като опция отварящ и открехващ се шибедах изглежда наистина впечатляващо. Той осигурява повече светлина в интериора, но още по-хубава е гледката, която имат пасажерите към небето. А когато го отворите, получавате свободен достъп на слънце и свеж въздух. В какви количества искате да получавате от тези блага, зависи от вас: панорамният стъклен покрив може да се открехва, както и да се отваря частично или изцяло. За приятни температури в купето по време на горещите месеци се грижат тонираното стъкло, от което е направен шибедахът, както и висококачественият сенник.

Дигитален комфорт

Digital Cockpit

Дръжте всички важни данни под око

Комбинираният прибор Digital Cockpit ви показва серийно3) на цветен екран с висока разделителна способност и диагонал 20,32 см (8 инча) класически прибори като скоростомер и километраж. При Digital Cockpit Pro4) уредите се показват на екран с диагонал 26,04 см (10,25 инча) и могат да се конфигурират в зависимост от вашите индивидуални желания. Така например можете да изберете оптично изображение на данните от асистиращите системи или пък комбинация от навигационна карта и данни от медийните канали - всичко е представено с ефектни графики и анимации.

Радио & навигация

Забавление, което показва пътя към бъдещето

Радиото "Composition" с 15,5 см (6,5 инча) цветен дисплей (серийно за Polo и Polo Life) в Polo се грижи нонстоп за доброто ви забавление. Системата включва дигитален радиоприемник DAB+, два USB Typ C порта и софтуер за свързване със смартфон. По желание или серийно от линия на оборудване Style идва радио "Ready 2 Discover" . То не само разполага с 20,3 см (8 инча)  TFT-цветен дисплей, но и може да се ъпгрейдва5), като с помощта на In-Car-Shop е възможно да бъде допълнено от навигационна функция. Който желае от самото начало да разполага с навигационна функция, може да спре избора си на "Discover Media", вкл. "Streaming & Internet"6) с 20,3 см (8 инча) цветен екран или "Discover Pro", вкл. "Streaming & Internet"6) с 23,5 см (9,2 инма) цветен екран.

Гласово управление

Слуша вашите желания

С помощта на предлаганото като опция гласово управление можете да командвате силата на звука на аудиосистемата или пък да управявате телефона и навигационната система във вашето Polo. С помощта на гласова команда е възможно да извиквате желана радиостанция, запис на адрес на контакт или пък да потърсите телефонен номер. А с помощта на предлаганото като опция онлайн гласово командване7) от асортимента на We Connect Plus8) новото Polo ви разбира дори още по-добре. Така можете по максимално интуитивен начин да търсите любимата си музика онлайн или пък да задавате цели в навигационната система на автомобила.

IQ.DRIVE

IQ.DRIVE Travel Assist

Поддържа автомобила в правилната посока. И спазва дистанция спрямо останалите.

Който поръча IQ.DRIVE Travel Assist9), получава и капацитивен волан на борда на Polo: благодарение на своите чувствителни на докосване повърхности тази технология позволява да се следи дали водачът държи автомобила "в свои ръце" - в буквалния смисъл на думата. IQ.DRIVE Travel Assist осигурява едно особено комфортно шофиране, облекчавайки значително водача в монотонни и изморителни ситуации10). Специално на магистрала и на добре осветени междуградски пътища IQ.DRIVE Travel Assist може автоматично да поддържа скоростта, лентата на движение и дистанцията спрямо останалите участници в движението10).

Автоматично регулиране на дистанцията ACC

Поддържа дистанция. И спазва ограниченията на скоростта.

Предлаганото като опция автоматично регулиране на дистанцията ACC11) ви помага автоматично да поддържате предварително зададена скорост на движение (до 210 км/ч), както и дистанцията спрямо останалите участници в движението.12) В задръствания Polo може да спира и потегля автоматично (само в комбинация с опционалната автоматична предавателна кутия DSG). В съчетание с предлаганата като опция навигационна система ACC получава и разширени функции за предвидливо регулиране на скоростта и асистент за завои.13) По този начин се намалява вероятността от неволно надвишаване на разрешената скорост, тъй като се вземат под внимание официалните ограничения.12) Освен това системата е в състояние да напасва скоростта на автомобила спрямо завои, кръстовища (отбивки) и кръгови движения на основата на данни от навигационната система.12)

Паркинг-асистент "Park Assist" с включен асистент за паркиране

Паркирането вече е лесно

Новото Polo с предлагания като опция паркинг-асистент "Park Assist"14) с включен асистент за паркиране не само може автоматично да разпознава при преминаване покрай паркомясто дали то е достатъчно голямо за автомобила - той може и да паркира автоматично вместо вас.15) За вас остава единствено да оперирате с газта, спирачките и съединителя.15) Асистентът прави останалото вместо вас.

  • Сензори сканират за подходящи паркоместа по пътя (при скорост максимум 40 км/ч).
  • Местата за надлъжно паркиране трябва да са дълги поне колкото автомобила плюс 80 см отстояние за маневриране, както и да остават минимум по 25 см пред автомобила за отпаркиране.
  • Напречните места за паркиране трябва да имат отстояние минимум 35 от двете страни на автомобила.
Асистент за смяна на лентата "Side Assist"

Помага при смяна на лентата

Асистентът за смяна на лентата "Side Assist" показва с помощта на LED-индикатори в страничните огледала дали в мъртвия ъгъл вмомента има друг автомобил, или такъв се приближава на разстояние под 50 метра зад автомобила.16) Когато включите мигач за смяна на лентата, системата автоматично изчислява на основа на скоростта и позицията на двата автомобила дали е възможно да се стигне до опасна ситуация - и в случай на регистриране на такава опасност, своевременно ви предупреждава с премигващ светлинен сигнал.

Технология

Новото Polo TGI

Пести гориво - и пространство

Шофирате много? Тогава задвижването на природен газ е оптимално решение за вас - така пестите гориво и намалявате вредните емисии. При това не е необходимо да правите компромиси с удобството и обема на вътрешното пространство, тъй като допълнителният резервоар е разположен под пода. В случай че наличието на природен газ (метан) в резервоара на Polo TGI (данни за разхода на гориво) стане критично ниско, автомобилът разполага и с допълнителен деветлитров резервоар за бензин, за да можете безпроблемно да стигнете до следващата метанстанция.

Избор от профили на шофиране

Напасва се към вашия стил на шофиране

С помощта на избора на профили на шофиране17) Polo се напасва идеално към вас. В зависимост от това кое е най-важно за вас. С едно докосване с пръст можете да промените автоматично настройките на задвижването, управлението и дори алгоритъма за превключване на предавките (при трансмисията с два съединителя DSG). Така винаги ще шофирате по начина, който предпочитате

  • Eco: за икономично шофиране
  • Normal: за всекидневни маршрути от точка A до точка B
  • Sport: за спортно изживяване с по-високи обороти на двигателя
  • Individual: за ваша индивидуална конфигурация от настройки
Централна въздушна възглавница

Защото безопасността е за всички

Наред с конвенционалните въздушни възглавници, в новото Polo така нареченият Centerairbag дава допълнителна защита срещу нежелан сблъсък между телата на водача и спътника му. Наред с това серийно има и допълнителни въздушни възглавници за вратите, които в случай на инцидент се спускат от тавана и подобно на завеса покриват цялото пространство отстрани на купето, включително и централните колонки на покрива. По този начин всички места в автомобила получават максимална защита - включително тези на втория ред седалки.

Проактивна защита на пътниците

Реагира още преди да е станало опасно

Предлаганата по желание на клиента проактивна система за защита на пасажерите се напасва спрямо вас . Тя разпознава ситуации с потенциал за възникване на опасност и в зависимост от конкретната ситуация предприема различни превантивни мерки.* Например:

  • прозорците и шибедахът се затварят почти напълно с цел оптимизиране работата на въздушните възглавници,
  • предните предпазни колани се натягат, за да фиксират по-добре водача и спътника му,
  • аварийните светлини се включват автоматично в опасна или критична ситуация (например поднасяне

*В рамките на възможностите на системата.

Повече за новото Polo:

Моделът впечатлява с модерни акценти в областта на комфорта и сигурността.

Още функционалности

Свързаност

Назад към прегледа

Свързаност

Цена от (с ДДС)
42.431,-
Мощност на двигателя (к.с.)
95 - 207
к.с.
Разход на гориво
0
l/100 km
CO₂-емисии
0
г/км
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип