Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Дискове и накладки

Всичко необходимо за спирачките на Вашия Volkswagen На тази страница ще получите ценна информация по отношение на темата спирачки. Допълнително в нашата интерактивна карта ще намерите най-близкия до Вас сервиз на Volkswagen. Свържете се бързо и лесно с нас и запазете час за сервиз само с няколко кликвания.

Спирачки от Volkswagen

Вашите спирачки правят много за Вашата безопасност. С Оригиналните спирачки на Volkswagen Вие спирате безопасно. В студа и при спускане на дълъг склон. С празен багажник или натоварени, и с цялото семейство. Причината: Volkswagen Оригиналните спирачки работят в оптимален синхрон със спирачната система на автомобила Ви. Тяхната функционалност е точно изчислена за максималната скорост и теглото на Вашия Volkswagen.

Безопасно: Благодарение на по-къс спирачен път.

Пасват идеално: Проектирани за Вашия Volkswagen и съобразени с неговото тегло, мощност и максимална скорост.

По-голяма издръжливост: Потвърдена при комплексни тестове в реални условия с над 500 000 км и при всякакви метеорологични условия. 

Изгодни ценови условия: Спечелете от нашата програма Сервиз 4+ и се възползвайте от пакетните предложения за всички автомобили от гамата на Volkswagen на възрраст над 4 години.

Пълна мощност за Вашата безопасност. За да може да спрете безопасно, Вашите спирачки трябва да дадат всичко от себе си, да издържат на страхотно налягане и екстремни температури.

Много висока температура

При спускане по наклон Вашите спирачки трябва да издържат на температура от 800 до 1000° C.

Страхотна работа

Когато спрете рязко Вашия Volkswagen, спирачната мощност е до 883 кВт (1200 к.с.), т.е. надхвърля многократно мощността на автомобила.

Високо налягане

При аварийно спиране, накладките средно се натискат със сила от около 15 000 N към спирачните дискове.

Значение на предупрежденията свързани със спирачната система. За да се чувствате в пълна безопасност при шофиране, трябва непременно да следите контролните индикации на централния дисплей.

Активирана ръчна спирачка
Освобождаване на ръчната спирачка
Индикация: ненатиснат спирачен педал
Педалът на спирачката не е натиснат
Свържете се с оторизиран сервиз на Volkswagen
Ръчната спирачка е активирана, ниско ниво на спирачната течност или неизправност в спирачна система

При активна ръчна спирачка, освободете я. В останалите случаи незабавно потърсете най-близкия до Вас оторизиран сервиз на Volkswagen, за да бъде отстранена неизправността.

Важно:
Шофирайте бавно.
Бъдете готови за по-дълъг спирачен път.
Ходът на педала може да се увеличи.

Освобождаване на ръчната спирачка

Издърпайте лоста нагоре. Натиснете бутона за освобождаване. Свалете лоста надолу.

Постоянна индикация: Натиснат спирачен педал
За да включите на скорост, натиснете педала на спирачката.

Премигваща индикация: бутонът за паркинг-спирачката на скоростния лост не е активиран
Не може да потеглите. За да включите на предавка натиснете педала на спирачката и бутона на скоростния лост.

Педалът на спирачката не е натиснат

Натиснете докрай педала на спирачката.

Свържете се с оторизиран сервиз на Volkswagen

Проверете спирачните накладки и при нужда ги заменете.

Съвети за Вашите спирачки

Съчетаване

Вашите спирачки трябва да пасват идеално към мощността, теглото и максималната скорост на Вашия Volkswagen. По същия начин трябва прецизно да се съчетаят спирачните дискове и спирачните накладки.

Проверка за безопасност

При всяка смяна на колелата изисквайте и проверка за функционалност на Вашета спирачна система. Плюс: Ние препоръчваме една проверка годишно.

Смяна по двойки

Спирачните дискове и накладки на дадена ос трябва да се сменят заедно. Ако от едната страна са износени повече, може при аварийно спиране Вашият Volkswagen да тегли на една страна.

Работа за специалисти

Вашата контролна индикация "Спирачки" светва? Свържете се с Вашия Volkswagen сервиз. Важно е да знаете, че Вашите спирачки трябва да бъдат обслужвани само от обучени специалисти.

Програма Сервиз 4+

 

Обичате своя Volkswagen? Ние Ви предлагаме чудесна възможност да се погрижите за него на най-високо ниво. Възползвайте се от атрактивните ценови предложения на програмата Сервиз 4+ за смяна на дискове и накладки. Доверете се на нашите сервизни специалисти. Те най-добре знаят, от какво има нужда Вашия Volkswagen. По този начин Ви гарантираме, че ще бъдете с Вашия Volkswagen максимално дълго време.