Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Volkswagen Оригинални части® Volkswagen Оригинална спирачна течност

Volkswagen Оригинални части® Volkswagen Оригинална спирачна течност

Повече сигурност при екстремен студ и силно натоварване, повече време до следващото обслужване. Volkswagen Оригинална спирачна течност е разработена заедно с Вашата спирачна система и по качество надхвърля предписанията по стандарт - по-точно тя задава своя собствена норма VW 501 14.

Изключително надеждна под налягане.

Volkswagen Оригинална спирачна течност

  • предлага редица технически предимства, които задават стандарт за качество чрез нормата VW 501 14.

  • притежава висока течливост при температура под точката на замръзване до -40° C, с което повишава ефективността на спирачната система при тези температури.

  • с високата си течливост при по-ниски температури допринася за по-бърза реакция на електронната стабилизираща система (ESP), като благодарение на това значително увеличава сигурността и стабилността при завои.

  • има с 10° C по-висока граница на влагоабсорбация в сравнение със стандартните спирачни течности (DOT 4*). Това допринася за по-голяма експлоатационна надеждност при по-голяма влага и топлинно натоварване.

  • се прилага безпроблемно във всички по-стари модели автомобили, запазвайки своите предимства.

  • при нови автомобили удължава първия сервизен интервал от две на три години, така че първата смяна може да се направи заедно с първата инспекция.

Накратко казано:

Щади материала.

Не разяжда уплътнения. Предотвратява корозия на тръби и цилиндри.

Страхотна работа на студ.

Експлоатационна готовност, дори при температури до -40° C.

По-дълъг сервизен интервал.

При нови автомобили Volkswagen удължава сервизния интервал на три години.

Многостранен талант:

С какво Ви помага спирачната течност.

Спирачната течност трябва да отговаря на високи изисквания. Само така Вашият автомобил ще спре със сигурност - в горещо и студено време.


Висока течливост при ниски температури.
Спирачната течност не трябва да замръзва при екстремен студ, нито да се сгъстява.

Поема влагата.
Спирачната течност е хигроскопична: Тя поема водата и по този начин предотвратява образуването на капки в спирачната система - причината за образуването на корозия и намалена спирачна сила.

Висока точка на кипене.
Спирачната течност не трябва да завира, тъй като тогава се образуват мехyрчета, които позволяват да бъдат сгъстени. Тогава спирачната сила не се предава напълно към спирачките.

Защо да се сменя?

Спирачната течност поема влага. По този начин съдържанието на вода в спирачната система остава ниско. С течение на времето обаче съдържанието на вода в спирачната течност нараства. Ако е прекалено високо, се понижава точката на кипене и могат да се образуват мехурчета. Когато натиснете спирачката, те се сгъстяват. Спирачната сила се губи.

Мога ли сам(а) да сменя спирачната течност?

Спирачната система трябва да работи надеждно - за Вашата безопасност и безопасността на останалите. Оставете работата по спирачките да се извършва от обучени специалисти. Най-добре е това да стане във Вашия Volkswagen сервиз.

Кога трябва да се извърши смяната?

При нов автомобил Volkswagen първата смяна е добре да се направи след три години - след това препоръчваме смяна на всеки две години.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип