Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Taigo

  1. 1.

    Последващите изображения на автомобили показват допълнително оборудване. Върни се

Taigo

  1. 1.

    Последващите изображения на автомобили показват допълнително оборудване. Върни се

Цена от (с ДДС)
43.377,-
Мощност на двигателя (к.с.)
95 - 150
к.с.
Разход на гориво
0 - 5,8
l/100 km
CO₂-емисии
0 - 132
г/км

Character. Everyday.

Новият Taigo. За всички, които искат да създават собствени тенденции. За хора, които вместо да променят себе си, предпочитат да променят средата. За тези, които показват не само стил, но и характер. За всички, които успяват да открият необикновеното дори във всекидневието.

Новият Taigo има множество акценти. Ето кратък преглед на три от тях:

R-Line

Линията на оборудване R-Line дава външен израз на спортния характер на Taigo.

Още за Екстериор

Digital Cockpit

Важни за шофирането данни се прожектират на индивидуално конфигурируем дисплей.

Още за Интериор

App-Connect Wireless1)2)

Използвайте по желание Вашия смартфон съвсем спокойно по време на път. Включително и без кабел. 

Още за Комфорт

Екстериор

R-Line

Впечатляващо спортен

За всички, които харесват спортния дух, новият Taigo във вариант R-Line предлага висококачествено оборудване с редица акценти в областта на дизайна, комфорта и технологиите, които осигуряват характерен изглед на екстериора и интериора.

Още за R-Line

Дизайн пакет "Black Style"

Поставете допълнителни акценти

За нашите клиенти, които обичат спортния стил, се предлага дизайн пакет "Black Style" за R-Line. Така Вие можете да направите своя Taigo черен като нощта - с 18-цолови алуминиеви колела "Misano"* и корпуси на страничните огледала, трапецовидни накрайници на ауспуха и радиаторна решетка в черно. В унисон с този стил са потъмнените прозорци на задните врати и потъмненото задно стъкло.

* Нашите автомобили се оборудват серийно с летни гуми. В България е задължително да подготвите автомобила си за зимния сезон.

Roof Pack

Обичате контрастите?

Новият Taigo съчетава в себе си компактни външни размери и грандиозен дизайн. Как точно ще изглежда автомобилът Ви - това решавате Вие. Какво ще кажете например за черен покрив и черни корпуси на страничните огледала в тон с него? Roof Pack се предлага по желание на клиента за ниво на оборудване Style, с включени затъмнени прозорци отзад.

Front

Ново лице

Taigo изглежда спортен и модерен още от пръв поглед. Специалент акцент е стилната LED-светлинна лента, която се простира през цялата предница и достига до емблемата на Volkswagen, свързвайки я с IQ.LIGHT - LED-Matrix-фаровете* и допринасяйки за ефектната графика на светлините. Светлините за мъгла са интегрирани в широката предна броня.

* Предлага се като опция за ниво на оборудване Life, серийно за линии на оборудване Style и R-Line.

Задна част

Силно излъчване от всяка перспектива

Снишената задница с модерната графика на светлините изглежда подчертано спортна. Coupé-дизайнът се подчертава от тесните LED-задни светлини в тъмночервен цвят с простираща се по цялата широчина светлинна лента - от ефектния завършек на покрива до динамичната си задна престилка Taigo дава да се разбере, че не се свени да остави сивотата на всекидневието зад себе си.

Светлинно прожектиране

Spot on

Правилната светлина е много важна за яркото представяне. Именно затова Taigo от ниво на оборудване Life разполага серийно със светлинни прожектори на дъното на автомобила. За да бъдете подобаващо посрещани и изпращани, пространството отстрани на вратите при Taigo се осветява с "Leaving home"- и "Coming home"-функция.

Интериор

Digital Cockpit

Дръжте под око всичко важно

На пътя винаги е от първостепенно значение да държите най-важното под око. Комбинираният прибор Digital Cockpit Ви показва серийно3) на цветен екран с висока разделителна способност и диагонал 20,32 см класически прибори като скоростомер и километраж. При Digital Cockpit Pro уредите се показват на екран с диагонал 26,04 см и могат да се конфигурират в зависимост от вашите индивидуални желания. Така например можете да изберете оптично изображение на данните от асистиращите системи или пък комбинация от навигационна карта и данни от медийните канали - всичко е представено с ефектни графики и анимации.

Интериор

Подканващо иновативен

Интериорът на новия Taigo Ви поздравява подканящо. С висококачественото си Soft Touch табло като част от серийното оборудване и по желание дори с цветен декор в ниво на оборудване Style. От ниво на оборудване Life пътниците на задните места могат лесно да зареждат своите мобилни устройства с помощта на двата USB-порта от задната страна на подлакътниците между предните седалки. Серийният от ниво на оборудване Life кожен мултифункционален волан също показва, че всичко в този кокпит се върти около свързаността и лайфстайла.

Дизайн пакет "Visual Green"

Внася повече цвят

Иска Ви се да получите малко повече цвят? С нашия дизайн пакет "Visual Green" Вие прибавяте допълнитени свежи щрихи към интериора. При качване интериорът Ви поздравява със светлия тон Ceramique и със стилни декоративни апликации в цвят "Visual Green". Зелените шевове на тапицериите "Tracks" допълват характерното цветово оформление.

Амбиентно осветление

Представя интериора в правилната светлина

Със своята индиректна светлина серийното при нива на оборудване Style и R-Line бяло амбиентно осветление в областта на предните дръжки на вратите, декоративните лайстни на вратите и арматурното табло придава приятна атмосфера на интериора. Още симпатични детайли: LED-лампите за четете отпред и отзад, предлагани като опция от ниво на оборудване Life, както и LED-осветлението в областта на пространството за краката, серийно за нива на оборудване Style и R-Line, което осигурява добра видимост при качване по тъмно.

Климатична инсталация „Air Care Climatronic"

Добър климат за всички

На спътниците Ви им е топло? А на Вас пък Ви е студено? С помощта на двузоналното регулиране можете да настройвате температурата от двете страни на интериора независимо една от друга. Предлаганата като опция от ниво на оборудване Life климатична инсталация "Air Care Climatronic" се управлява интуитивно с помощта на сензорни полета и може наистина много: с колкото по-ниска скорост се придвижвате, толкова по-слаб е шумът от вентилацията. При включване на пръскалките за почистване на предното стъкло или при включване на задна предавка автоматично се активира рециркулацията на въздуха, за да останат неприятните миризми вън от купето. Накратко: на всяко от местата в новия Taigo цари идеален микроклимат.

Подвижен под на багажното отделение

За да товарите лесно

Независимо от компактните си външни размери, Taigo предлага впечатляващ вътрешен обем. За да може този обем да се оползотворява възможно най-оптимално, има подвижен под на багажното отделение. Тъй като прагът на товарене и дъното на багажника са в една равнина, товаренето е изключително лесно: достатъчно е просто да вдигнете багажа до нивото на прага и да го плъзнете навътре. Дори масивният Subwoofer на опционалната озвучителна уредва "Beats" * не се явява пречка, тъй като той е монтиран в отделението за резервно колело и позволява постиганего на максимален обем за багаж.

* Част от предлаганата като опция озвучителна уредба BeatsAudioTTM

Комфорт

App-Connect Wireless

Така можете да извлечете повече от своя смартфон

App-Connect3)4) служи за удобното използване на приложения и съдържание от смартфон. Музика, новини, карти и аудиокниги лесно и удобно се пренасят на екрана на бордната инфотейнмънт система и могат да се управляват в зрителното поле на водача. Налице са три възможности за свързване на смартфон: Apple CarPlayTM, Android AutoTM от Google и MirrorLink®. Особено приятно решение: използването на Apple CarPlayTM и Android AutoTM с безжична връзка при предлаганите като опция навигационни системи "Discover Media" и "Discover Pro"5), както и радио "Ready 2 Discover"6). Вие можете да закупите эи активирате App-Connect и допълнително през  In-Car Shop7).  

Wireless Charging

Нямате кабел за зареждане? Няма проблем.

Винаги ли имате под ръка заряден кабел, когато имате нужда да заредите телефона си докато сте на път? Едва ли. В новия Taigo вече не се налага да мислите за това. Просто поставете смартфона си в предната ниша, където той ще се зареди индуктивно. За целта е необходимо смартфонът Ви да поддържа Qi-стандард и да сте поръчали опцията за безжично зареждане, която се предлага от ниво на оборудване Life.

Панорамен отварящ/открехващ се шибедах

Прекрасни перспективи

С огромната остъклена площ, която се простира по цялата широчина на покрива, предлаганият като опция отварящ и открехващ се шибедах изглежда наистина впечатляващо. Още по-хубава е гледката, която имат пасажерите към небето. Както и свободния достъп на слънце и свеж въздух. В какви количества искате да получавате от тези блага, зависи от вас: панорамният стъклен покрив може да се открехва, както и да се отваря частично или изцяло. Ако пък в интериора стане твърде светло, на помощ идват тонираното стъкло, както и висококачественият сенник.*.

* При поръчване на отварящ/открехващ се шибедах отпадат рейките на покрива. 

Keyless Access

Taigo, отвори се!

Спестете си досадното ровене за ключа в джобовете или чантата си: достаточно е да се приближите на разстояние по-малко от 1,5 метра от Вашия Taigo, за да се отключат автоматично както вратите, така и капака на багажника.* Ключът вече не Ви е необходим и за стартирането на двигателя. Това става съвсем просто с натискането на бутон. Ако "Keyless Access"** не функционира, значи ключът просто не е у Вас. Може би пък е на кухненската маса?

* Keyless Access Ви подпомага в рамките на възможностите на системата.
** Предлага се като опция от ниво на оборудване Life.

Теглич

Така ще се справите и с повече багаж.

Вашето хоби изисква обемно оборудване? Това изобщо не представлява проблем за новия Taigo: предлаганият по желание теглич може да тегли прикачен товар с маса до 650 кг без спирачки и до 1200 кг със спирачки*. В случай че не се нуждаете от подготовката за теглич, можете да я демонтирате с няколко движения и да я приберете в специално предназначената за целта чанта.

* При наклон на изкачване 8%. 

Подготовката за теглич ще се предлага на по-късен етап.

Камера за задно виждане "Rear View"

За да виждате всичко, което се случва зад Вас

С помощта на предлаганата като опция камера за задно виждане "Rear View" с включена функция за измиване Вие имате отличен обзор при каране на заден ход: образът от камерата се показва на дисплея на Вашата инфотейнмънт система. Наред с това "Rear View" изобразява помощни линии, благодарение на които е по-лесно да преценявате дистанцията спрямо други обекти около автомобила.

Избор от профили на шофиране и електронен блокаж на диференциала XDS

Гъвкав също като стила Ви на шофиране

С помощта на избора на профили на шофиране Taigo се напасва идеално към Вас. В зависимост от това кое е най-важно за Вас. С едно докосване с пръст можете да промените автоматично настройките на задвижването, управлението и дори алгоритъма за превключване на предавките (при трансмисията с два съединителя DSG). А технологията XDS има действието на напречен блокаж на предния диференциал, благодарение на което се намалява типичната за автомобилите с предно задвижване склонност към недозавиване. И всичко се случва изцяло автоматично и комфортно.

  • Eco: за икономично шофиране
  • Normal: за всекидневни маршрути от точка A до точка B
  • Sport: за спортно изживяване с по-високи обороти на двигателя
  • Individual: за ваша индивидуална конфигурация от настройки

Още за новия Taigo:

Той впечатлява с модерни иновации в областта на комфорта и безопасността.

Още характеристики

Свързаност

Назад към прегледа

Радио и Навигация

Асистиращи системи

Цена от (с ДДС)
43.377,-
Мощност на двигателя (к.с.)
95 - 150
к.с.
Разход на гориво
0 - 5,8
l/100 km
CO₂-емисии
0 - 132
г/км
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип