Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Хибридните модели на Volkswagen

Хибридните модели на Volkswagen

Ефективни във всяко отношение - нашите системи за хибридно задвижване

Вие решавате кой вид задвижване подхожда най-добре на вашия стил на живот. Хибридните технологии на Volkswagen ви предлагат гъвкавост, мощ, по-нисък разход и са ярко доказателство за многообразието на електрическата мобилност.

За вас това означава повече удоволствие зад волана, отговорна и съобразена с климатичните промени електрическа мобилност всеки ден - без да се лишавате от мощта на двигателя с вътрешно горене, когато тя ви е необходима.

Със своето съчетание от електрически и бензинов двигател, plug-in хибридните модели дават възможност за движение на електричество и на по-дълги разстояния, докато ефективността на бензиновия двигател при системите за mild хибридно задвижване се повишава чрез 48-волтовата система. За вас това означава:

 

  • по-нисък разход, по-високи динамични характеристики и по-комфортно пътуване
  • по-голямо удоволствие при потегляне и ускорение благодарение на електрическата асистенция
  • eHybrid модели с електрически пробег, покриващ ежедневните маршрути
  • рекуперация на излишната енергия и движение с изключен TSI с функцията за движение по инерция на нашите mild хибридни модели

Plug-in хибридни модели (eHybrid)

Plug-in хибридното задвижване осигурява перфектна комбинация от електрически и бензинови двигатели, съчетавайки предимствата на двете системи. Основните му съставни части са ефективният 1,4-литров TSI двигател, хибридният модул с електромотор,   6-степенната трансмисия DSG с два съединителя и литиево-йонната акумулаторна батерия. Всичко това ви дава повече удоволствие зад волана, отговорна и съобразена с климатичните промени електрическа мобилност всеки ден - без да се лишавате от мощта на двигателя с вътрешно горене, когато тя ви е необходима. 

Накратко - двойно по-голямо удоволствие от шофирането с наполовина по-нисък разход. Акумулаторната батерия от ново поколение е с до 50% по-висок капацитет и в зависимост от модела и оборудването ви осигурява автономен пробег на електричество до 55 километра без локални емисии. 

Съчетание от ефективен TSI и електродвигател с практичен пробег на електричество за екологично отговорна мобилност.

Ефективност с едно натискане на бутона

Електрическият двигател позволява почти безшумно движение без локални емисии в градски условия, докато бензиновият TSI поема задвижването при по-висока скорост на движение и дълги разстояния. С Passat GTE и Passat GTE Variant, например, можете да изберете вида на задвижването само с натискането на един бутон. И ако желаете, можете също толкова лесно да съчетаете мощта на двата двигателя в динамичния режим GTE и да включите така наречения "boost" или режим на "усилване", който осигурява и впечатляващо ускорение при потегляне. Зареждането на акумулаторната батерия също е почти толкова лесно, колкото и зареждането на вашия смартфон. Литиево-йонната батерия може лесно да се зареди чрез домакински контакт, домашен стенен заряден модул Wallbox или на обществена зарядна станция.

GTE

Задвижваният от plug-in хибридна система GTE съчетава електрическата мобилност с динамиката и характеристиките на GTI. Той ви предоставя не само изключителна мощ на пътя, но е и много икономичен като разход.

Запознайте се с нашите GTE модели:

Golf GTE
Passat Variant GTE

Mild хибрид (eTSI)

Нашите mild хибридни системи за задвижване използват високоефективен 1,5-литров TSI двигател, съчетан с 48-волтова система и 7-степенна трансмисия с два съединителя (DSG).

Специалното в случая е в това, че динамичните характеристики на бензиновия двигател се допълват от 48-волтов ремъчен стартер-генератор и 48-волтова литиево-йонна акумулаторна батерия. Благодарение на тази система, eTSI може да се движи по инерция с напълно изключен двигател с вътрешно горене.

Освен това 48-волтовата система оползотворява излишната енергия при спиране (рекуперация), което също прави eTSI значително по-икономичен в сравнение със задвижването с конвенционалния TSI двигател.

Сравнение на нашите хибридни модели

Moдел Системна мощност (краткосрочно) Клас на енергийна ефективност CO2 емисии Среден разход на гориво (WLTP) Среден разход на електроенергия (WLTP) Капацитет на акумулаторната батерия (нето/бруто) Време за зареждане (ч:мин) Време за зареждане (ч:мин) Време за зареждане (ч:мин) Изцяло електрически пробег (WLTP)
(кВт / к.с.) (г/км) (л/100 км) (кВтч/100 км) (кВтч) AC 2,3 кВт 100% SOC AC 3,6 кВт 100% SOC AC 7,2 кВт 100% SOC (км)
Golf eHybrid 150 / 204 A+ 21 - 34 0,9 - 1,5 14,0 - 16,3 10,4 / 13,0 5:00 3:40 - до 72
Golf GTE 180 / 245 A+ 27 - 34 1,2 - 1,5 14,9 - 16,3 10,4 / 13,0 5:00 3:40 - до 65
Tiguan eHybrid 180 / 245 A+ 35 - 48 1,5 - 2,1 15,2 - 15,8 10,4 / 13,0 5:00 3:40 - до 49
Passat Variant GTE 160 / 218 A+ 27 - 38 1,2 - 1,7 14,9 - 17,2 10,4 / 13,0 5:00 3:40 - до 62
Arteon Shooting Brake eHybrid 160 / 218 A+ 26 - 37 1,2 - 1,6 14,9 - 17,2 10,4 / 13,0 5:00 3:40 - до 61
Touareg eHybrid 280 / 381 A+ 49 - 64 2,2 - 2,8 23,4 - 24,8 14,3 / 17,8 8:30 5:10 2:30 до 48
Touareg R eHybrid 340 / 462 A+ 50 - 65 2,2 - 2,9 23,9 - 25,1 14,3 / 17,8 8:30 5:10 2:30 до 47

На практика действителният автономен пробег може да покаже отклонения под влияние на и в зависимост от стила на шофиране, скоростта на движение, използването на допълнителни комфортни функции и енергийни консуматори в автомобила, външната температура, броя на пътниците и количеството на товара, както и от релефа и профила на маршрута.

Посочените стойности на разхода и емисиите са отчетени по метода на измерване, предвиден в Регламент (ЕО) № 715/2007 или неговата актуалнна версия. Те са измерени в рамките на процеса на хомологация на съответния модел и в съответствие с процедурата WLTP. Данните не се отнасят до конкретен автомобил и не са част от конкретна търговска оферта, а служат единствено за сравнение между различните типове автомобили. Разходът на гориво и  емисиите на СО2 зависят не само от ефективното оползотворяване на горивото, респ. електроенергията в автомобила, но се влияят и от особеностите на движението, маршрута и други фактори от нетехнологично естество. Отклонения в стойностите на разхода, емисиите на СО2 и пробега могат да възникнат вследствие на различно допълнително оборудване или наличие на аксесоари (напр. различен размер на гумите, теглич, багажник на покрива и т.н.), както и от стила на шофиране, скоростта на движение, използването на допълнителни функции и енергийни консуматори, външната температура, броя на пътниците и количеството на товара, избрания режим на шофиране както и от релефа и профила на маршрута и т.н. Всички тези фактори оказват влияние върху параметри като теглото, съпротивлението при търкаляне и аеродинамиката на автомобила.

Актуално към 12/2022

Добри причини да изберете хибриден автомобил

Начало на видеото

 

Повече мощност, повече удоволствие

Хибридните модели съчетават най-доброто от двата свята. Touareg R eHybrid9), например, предлага изключителна динамика, обединавайки мощността на ДВГ и електромотора, за да осигури максимална системна мощност от 340 кВт (462 к.с.) И по този начин гарантира спиращ дъха ускорение и прилив на мощ от момента на потеглянето. Или казано по-просто - два пъти повече удоволствие от шофирането с електрически "Boost".

Начало на видеото

 

С хибрида ще стигнете по-надалеч

Plug-in хибридните модели ви предлагат по-удобно и икономично пътуване, като при редовно зареждане на акумулаторната батерия, средностатистическият ежедневен пробег може да се изминава изцяло на електричество. При дълги пътувания автономният пробег и разходът на гориво се поддържат на оптимално ниво чрез автоматично адаптиране на типа задвижване.

 

Заедно за по-добра екологична устойчивост

Електромобилността ни приближава с големи крачки напред към целта за по-малък въглероден отпечатък. Чрез ефективното използване на възобновяема енергия например, както и чрез намаляване на емисиите на CO2 на автомобилите. За да преминете плавно и комфортно към електрическата мобилност, ние ви предлагаме нашите иновативни plug-in хибридни модели, които правят възможно ежеднвното пътуване без локални емисии на CO2 в електрически режим. И доказват, че всеки може да има свой личен принос за промяната.

Начало на видеото

 

Интелигентна зарядна концепция с повече гъвкавост в ежедневието

Започнете деня изцяло на електричество, минавайки през фитнеса преди работа и шофирайте чак до вечерта без да спирате на бензиностанцията. Това е напълно възможно при рlug-in хибридните модели. Тяхната литиево-йонна акумулаторна батерия може да се зарежда както чрез ID. Charger12), така и с обикновен домакински контакт. Така ще получите повече свобода и комфорт при изпълнение на ежедневните задачи.   

Предимствата на plug-in хибридните модели

 

  • Висока енергийна ефективност: рlug-in хибридните модели се характеризират с високата си енергийна ефективност, особено при движение с често спиране и тръгване, както и при дълги спускания. В тези условия на експлоатация рlug-in хибридната технология работи активно и оползотворява излишната енергия при спиране, превръщайки я в електричество. Накратко това означава, че акумулаторната батерия се зарежда по време на движение.
  • По-нисък разход на гориво: благодарение на комбинацията от бензинов и електрически двигател, разходът на гориво на plug-in хибридните автомобили е значително по-нисък от този на моделите само с двигатели с вътрешно горене.
  • Повече гъвкавост: ако зарядът на акумулаторната батерия се изчерпи, можете просто да продължите да пътувате с ДВГ и да зареждате батерията на plug-in хибридната система само когато ви е удобно.
  • Движение без локални вредни емисии:автономният пробег на електричество на вашия plug-in хибриден модел обикновено е достатъчен за покриването на ежедневните пътувания до работното място.

Зараядни модули Wallbox и We Charge

Предимството на plug-in хибридните модели е във възможността за зареждане от всеки домакински контакт, но за още по-голямо удобство и пълен контрол на разходите, ние ви предлагаме всичко от един доставчик - от модерните стенни бързозарядни модули Wallbox на MOON до мрежата от зарядни станции We Charge на територията на цяла Европа.

Начало на видеото

 

Иновативни хибридни задвижвания - многообразни като самия живот

 

Личният опит е по-важен от конфигуратора

Хелена шофира ежедневно между Франкфурт и Майнц и иска да направи пътуването си до работа и обратно по-спокойно, но преди всичко по-икономично. Затова тя иска да премине към plug-in хибриден модел. Важно за нея е автомобилът да разполага с достатъчен пробег на електричество, за да покрие целия маршрут до работното място, където тя може да го включи да се зарежда. Също толкова важно е да има и достатъчно пространство за нейното куче Пол. Тя очаква с нетърпение да сравни различните модели - при това не само на дивана с лаптоп в ръка, а и на живо в тест драйв.

 

Семеен приятел

Симоне живее със семейството си в селце в предградията на Дюселдорф. За да пътува по-икономично с децата до техните баби и дядовци в Кьолн, семейството смени своя автомобил с Tiguan eHybrid и ползва зелена електроенергия Volkswagen Naturstrom за неговото зареждане. По този начин той не само се движи изцяло на електричество на разстояния до 50 кмHZ, но и с нулеви локални емисии на CO2. Освен това Tiguan предлага много място за играчки и осигурява добро настроение на задната седалка в режим GTE. А при по-дългите пътувания по празниците Симоне може да разчита на своя бензинов двигател TSI.

 

Интелигентна зарядна концепция с повече гъвкавост в ежедневието

Започнете деня изцяло на електричество, минавайки през фитнеса преди работа и шофирайте чак до вечерта без да спирате на бензиностанцията. Това е напълно възможно при рlug-in хибридните модели. Тяхната литиево-йонна акумулаторна батерия може да се зарежда както чрез ID. Charger4), така и с обикновен домакински контакт. Така ще получите повече свобода и комфорт при изпълнение на ежедневните задачи.   

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип