Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Акумулаторна батерия с високо напрежение Гаранция и поддръжка

Акумулаторната батерия с високо напрежение е в сърцевината на електрическата мобилност. Тук можете да се запознаете с всичко, което трябва да знаете по въпроса за поддръжката на акумулаторната батерия, управлението на зареждането и гаранцията, така че да е наслаждавате на своя ID. модел възможно най-дълго и с най-голямо удоволствие.

Добрата поддръжка ще ви отведе по-далеч

Литиево-йонните акумулаторни батерии също са подложени на естествен процес на стареене и износване. Правилната им употреба може да допринесе значително за поддържането им в изправно състояние и по този начин до възможността за използване на по-голяма част от капацитета им за по-дълъг период от време. Ето защо тук сме събрали за вас няколко полезни съвета за поддръжката на акумулаторната батерия с високо напрежение на вашия електромобил. С тяхна помощ можете да си осигурите по-голям автономен пробег в дългосрочен план и да спомогнете за запазване на стойността на автомобила.

Три златни правила за по-дълъг автономен пробег

Добрата поддръжка и грижа за вашата акумулаторна батерия с високо напрежение е сравнително лесна задача. Ако се придържате към следните три златни правила, можете да сте сигурни, че сте направили най-важното за осигуряването на по-дълъг автономен пробег:

  1. Не зареждайте акумулаторната батерия над 80% при ежедневна употреба на кратки разстояния.
  2. Ако електромобилът няма да се ползва за период от повече от дванайсет часа, зарядът на батерията му трябва да е между 30 и 80%.
  3. За пълно зареждане (100%) програмирайте таймера на зарядния мениджър така, че по възможност да потеглите веднага след това.

Ако редовно зареждате акумулаторната батерия до 100%, процесът на стареене ще се ускори и използваемият капацитет на батерията ще намалее сравнително бързо.

Улеснете ежедневието си със зарядния мениджър

За да можете винаги да потегляте на път с  оптимално ниво на заряда, ви препоръчваме да използвате услугите на интелигентния заряден мениджър на новия ID.3. Независимо дали задавате лимит на зареждане на батерията, определяте спирките и местата за зареждане по маршрута или избирате между незабавно или отложено зареждане, можете да управлявате акумулаторната батерия с високо напрежение бързо, лесно и точно от екрана на инфотейнмънт системата.

Различни профили на шофиране,
различни начини на зареждане

Eдин oт най-важните фактори по отношение на  правилното зареждане е стилът на шофиране. Начинът, по който използвате вашия електромобил (ежедневни кратки пътувания или по-дълги маршрути по магистрала), влияе върху определенето на оптималната горна граница на заряда, времето и мощността на зареждането.

Сигурното е сигурно – гаранция и експлоатационен живот

Продължителността на живота и ефективната работа на литиево-йонните акумулаторни батерии зависят и от редица външни фактори, като температурата на околната среда например. В рамките на гаранционното покритие и съответните условия, включени в него, Volkswagen AG предоставя на новите собственици на изцяло електрически (BEV) модели гаранция, че при правилна употреба използваемият капацитет на акумулаторната батерия няма да спадне под 70% през първите осем години (или 160 000 километра пробег, което настъпи първо). Това осигурява сигурност на потребителите и показва колко важна за нас е мобилността на утрешния ден.

Последователна грижа за акумулаторната батерия

За предотвратяване на нежеланите и вредни ефекти на презареждане и дълбоко разреждане на вашата акумулаторна батерия, ние използваме два вградени в системата предпазни буфера под формата на аварийни резерви. Това означава, че в някои редки и изключителни случаи можете да не разполагате с пълния капацитет под формата на използваема енергия, но по този начин ще защитите вашата акумулаторна батерия с високо напрежение от евентуални повреди

1. Общ капацитет (бруто)
2. Използваем капацитет (нето)
3. Защита от презареждане
4. Защита срещу дълбоко разреждане

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип