Меню
Затваряне на менюто
Затвори

По-изгодна, отколкото сте предполагали: Електрическата мобилност

Днес електрическите превозни средства вече не са нишов продукт. Въпреки това много хора все още вярват, че са скъпи. Тук можете да разберете защо това вече не е вярно и как можете да пътувате още по-евтино в бъдеще.

Изгодни за поддръжка. Добри за Вас

По отношение на общите оперативни разходи - състоящи се от консумация на енергия, данък върху превозното средство, поддръжка, амортизация и застраховка - един електрически автомобил може да бъде по-евтин от сравним двигател с вътрешно горене. Разликата е особено ясна, когато става въпрос за консумацията, тъй като електричеството обикновено е по-евтино от горивото, а също и когато става въпрос за данък върху превозните средства. За двигателите с вътрешно горене това вече се основава, наред с други неща, на емисиите на CO2 и може да се увеличи още повече, когато правителството увеличи усилията си за опазване на климата.

Разходите за поддръжка на ID.3 могат да бъдат около 30-40% по-ниски от тези на сравним двигател с вътрешно горене. Основната причина за това е, че няма нужда от смяна на маслото.

Повече информация относно поддръжката, проверката и интервалите за проверка на електрически превозни средства можете да намерите тук.

Разходите за амортизацията на ID. моделното семейство включва главно големите гуми с оптимизирано съпротивление при търкаляне. Те осигуряват оптимален пробег, но обикновено са малко по-скъпи от тези на двигател с вътрешно горене.

Насочени към бъдещето и устойчиви

Стабилността на себестойността на електрическите превозни средства зависи основно от два фактора: конкурентен пробег и издръжливостта на батерията. И в двата случая можете да седнете и да се отпуснете в новия ID.3. 

От една страна, ID.3 предлага значително увеличен пробет в сравнение с предишните електрически модели и следователно е подходящ за ежедневна употреба, която също ще бъде конкурентна през следващите години. От друга страна, всички ID. модели имат гаранция на батерията2 за осем години или 160 000 км.

Като цяло очакваме остатъчната стойност на Вашия ID.3 да бъде на същото ниво като сравним двигател с вътрешно горене в бъдеще.

На първо място по-устойчиви при сравними разходи

Изводът е, че общите разходи за ID.3 се очаква да бъдат на нивото на сравнимо модел с двигател с вътрешно горене - или дори по-ниско. Благодарение на атрактивни цени и лизингови проценти, държавни субсидии, добри остатъчни стойности и по-ниски разходи за поддръжка.

Към това се добавя и доброто усещане за решаващ принос към околната среда, което радва не само Вас, но преди всичко бъдещите поколения.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип