Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Повече Golf отвсякога.
Новият Golf Variant.

Новият Golf Variant е функционален и динамичен - точно като вас! Външно незабавно разпознаваем като Variant, отвътре с цялата дигитална свобода на Golf - цифров и гъвкав.

 

Новият Golf Variant има много ярки качества. Ето някои от тях накратко:

Интериор и пространство

Красиво прогресивен. И много красиво практичен. 

Повече за пространството

Travel Assist

Поддържайте лентата. И разстояние до другите.

Повече за системите за асистенция

Innovision Cockpit

Дигитална симбиоза за повече функционалност.

Повече за дигиталния комфорт

Вътрешно пространство 

Интериор и вътрешно пространство

Красиво прогресивен. И много красиво практичен.

Новият Golf Variant е щедър при изпълнението на вашите желания, както по отношение на пространството, така и по отношение на дигиталните системи.Комбинираният инструмент Digital Cockpit, който е част от серийното оборудване, ви показва на своя 25,4-сантиметров (10,25 инчов) цветен екран всички информации, които са важни за вас. Например, можете да изберете изображение със скоростомер или километропоказател, навигационна карта или вашата предпочитана радиостанция. Лесно можете да имате обзор върху всичко. А ако търсите удобство в задната част, лесно ще го откриете: пространство с гъвкава задна седалка и щедро оразмерен багажен обем не оставя незадоволени желания. 

Комфорт на седалките

Чувствайте се добре. И се отпуснете.

Седалките на вашия нов Golf Variant могат чудесно да бъдат адаптирани за вашия личен комфорт. Това се гарантира от невероятно комфортната седалка на водача ergoActive, предлагана по желание с частично електрически настройки в 14 посоки, лумбална опора и функция за масаж. В допълнение към задните седалки, предната седалка на пътника също е оборудвана с ISOFIX система и Top Tether фиксиращи колани стандартно. Така че дори най-малките могат да пътуват безопасно и комфортно на своите седалки. Възрастните могат да се чувстват удобно, благодарение на комфортното пространство за главата и краката отзад. А, благодарение на седалките с три места отзад, винаги можете да вземете още един пътник с вас. 

Панорамен покрив с открехване / плъзгане

Задни светлини за лошо време

Щедри размери за страхотно усещане: опционалният панорамен покрив с открехване / плъзгане се простира в предната част на покрива. Така че не само имате изглед нагоре, но и оптично повече пространство. Затъмненото стъкло намалява неприятните лъчи. Искате порция свеж възсдух? С докосване панорамният покрив може да бъде повдигнат или елегантно изместен назад.

Багажник и "Easy Open"

Отваря капака. Осигурява и още възможности.

Всекидневието създава множество предизвикателства: например, колко често ви се налага да стоите пред багажника на колата с детето в ръка и чанти в другата и да нямате възможност да отворите капака? С опционалната функция "Easy Open", всичко от което се нуждаете е малко раздвижване на крака под задната част и капакът ще се отвори. Там ви очаква щедър багажен обем от до 1,642 литра и гъвкав багажен под, с настройка във височина. Ниският товарен праг прави лесно оставянето на вашите покупки. След това просто натиснете бутона от вътрешната страна на капака и той ще се затвори автоматично.

 

Дигитален комфорт 

Innovision Cockpit

Дигитална симбиоза за по-добра функционалност.

В комбинация с опционалната навигационна система "Discover Pro" Digital Cockpit може да бъде разширен до Innovision Cockpit. Това означава че разполагате с два дисплея, всеки от които с размер 25,4 см (10 инча), които могат да бъдат взаимно свързани. В допълнение към класическите уреди като оборотомер, скоростомер и изминат пробег, вие разполагате с допълнителни полезни данни още по-прегледно и разбираемо на екраните. Екранът Home може да бъде настроен да показва любими функции на смартфона. 

Digital Cockpit

Всичко важно с един поглед.

Комбинираният инструмент Digital Cockpit, който е част от серийнотот оборудване, ви показва на своя 25,4-сантиметров (10,25 инча) цветен екран всички информации, които са важни за вас: в зависимост от индивидуалните си предпочитания вие можете да избирате между различи изгледи на въпросния прибор, например класически вариант със скоростомер, оборотомер и километраж, вариант с визуално изображение на асистиращите системи или пък режим с приоритет върху навигационната система и мултимедията - всички това е направено със съответни прецизно проектирани графики и анимации.

Гласово управление

Очаква вашите команди.

С помощта на интуитивното гласово управление вие можете с глас да командвате радиото, телефона, климатичната инсталация и навигацията във вашия Golf. С гласови команди можете да сменяте също радиостанцията, или пък да намерите търсен от вас адрес или телефонен номер. С Online-гласовото командване на We Connect Plus вашият Golf  Variant ви разбира дори още по-добре. Така можете да избирате онлайн любимата си музика или пък интуитивно да въвеждате крайна цел в навигационната система на автомобила.

Head-up-Display

Концентрирайте погледа си върху пътя

Най-важните информации са пред очите ви и все пак погледът ви е винаги концентриран върху пътя: ето това е голямото предимство на предлагания като опция Head-up-Display във вашия Golf Variant. Челното стъкло се превръща в прожекционна площ, на която се изобразяват актуални данни за скоростта, предупрежденията на асистиращите системи и указанията на навиционната система. Самите прожекции се виждат ясно дори при ярка насрещна светлина. А в случай че в даден момент не се нуждаете от дисплея, той може лесно да бъде изключен.

Комфорт на управлението и сензорен контрол

Всичко е под контрол. Просто с едно докосване.

Докоснете, плъзнете, свийте пръсти - класическите бутони в новия Golf Variant в голяма степен отстъпват място на сензорни повърхности. Опционалният мултифункционален кожен волан предлага контролни сензорни повърхности, за управление с пръсти. В комбинация с интелигентната организация на менютата имате достъп до множество функции.

Можете да управлявате и опционалната климатична система "Air Care Climatronic" с филтър за алергени и 3-зонов температурен контрол интуитивно, използвайки бутони и плъзгачи. По този начин можете да си осигурите бързо температура на комфорт - при това не само в предната част. Благодарение на допълнителните контролни елементи в конзолата в задната част.

Асистиращи системи за водача

Car2X

Car2X вижда какво има напред.

Серийното предупреждение за опасности известява водача с полезни информации, например за ремонти по пътя. Комуникацията функционира посредством Car2X-технология или чрез WLAN (pWLAN).

Автоматичното регулиране на дистанцията ACC с Car2X-технология подпомага водача с практични информации и при нужда може активно да се намесва в управлението на автомобила. Например при доближаване към края на задръстване. С постоянен обмен на данни посредством WLAN (pWLAN).

Travel Assist

Държи ви в правилната лента. И поддържа дистанция спрямо другите участници в движението.

С предлагания като опция "Travel Assist" вие получавате на борда един особено практичен и полезен асистент. С помощта на натискането на бутон той ви носи повече комфорт* на високо ниво и ви подпомага в изморителни или монотонни ситуации на пътя: 

  • Специално на магистрала и добре уредени междуградски пътища "Travel Assist" се справя отлично с поддържането на скоростта на движение, спазването на пътната лента и дистанцията спрямо останалите участници в движението.
  • В съчетание с трансмисията с два съединителя DSG вие пътувате още по-комфортно в задръствания или в трафик от типа "тръгни-спри".

* Само в рамките на границите на системата, като водачът във всеки момент трябва да бъде готов да поеме управлението на автомобила и при всякакви обстоятелства продължава да носи отговорността за безопасното управление на автомобила.

Автоматично регулиране на дистанцията ACC "stop & go", с ограничение на скоростта

По-голяма дистанция. Повече комфорт.

Предлаганото като опция автоматично регулиране на дистанцията ACC "stop & go"ви помага да поддържате автоматично предварително зададена максимална скорост*, както и дистанция спрямо движещото се отпред превозно средство. В комбинация с предлаганата като опция навигационна система, ACC получава и функции за предугаждащо настройване на скоростта спрямо ограниченията и завоите. По този начин се намалява вероятността да надвишите ограниченията на скоростта, тъй като можете да въведете автоматично съобразяване с официалните ограничения.** Едновременно с това системата се съобразява с данните от навигацията за завои, кръстовища (отклонения) и кръгови движения.**

* до 210 км/ч   

** в рамките на ограниченията на системата

Асистент за паркиране "Park Assist", включващ помощ при паркиране

Паркирането вече е лесно.

Новият Golf Variant с предлагания като опция асистент за паркиране "Park Assist" не само може да ви каже докато шофирате дали дадено паркомясто е достатъчно голямо за вас - той е в състояние и да паркира автомобила вместо вас.* Вие единствено трябва да боравите със съединителя, газта и спирачката. Останалото автомобилът ще направи вместо вас. 

  • Сензори сканират за подходящо паркомясто (при скорост до 40 км/ч). 
  • Местата за успоредно паркиране трябва да се равняват на размера на автомобила плюс минимум 80 см разстояние за маневриране, а за отпаркиране трябва да разполагате с минимум 25 сантиметра пред и зад автомобила.
  • Местата за напречно паркиране трябва да имат разстояние поне 35 см от двете страни на автомобила.

*В рамките на на ограниченията на системата. Водачът трябва по всяко време да може да елиминира системата за асистенция и не е освободен от отговорност да шофира автомобила внимателно. 

Асистент за смяна на лентата "Side Assist"

Систематична смяна на лентата.

Асистентът за смяна на лентата "Side Assist" използва LED светлини във външните огледала за да индикира автомобили налични в "сляпата" зона или автомобили движещи се до 50 метра зад вас.* Ако включите мигача, системата ще изчисли дали някой от тях е опасен заради позицията или скорстта си - и ще привлече вниманието ви като започне да мига предупредително.

*  В рамките на на ограниченията на системата. Водачът трябва по всяко време да може да елиминира системата за асистенция и не е освободен от отговорност да шофира автомобила внимателно. 

Асистент за поддържане на лентата "Lane Assist"

Поддържа ви във вашата лента.

При монотонни пътувания могат да възникнат рискове. Тук на помощ идва "Lane Assist": от скорост на движение от 60 км/ч, системата може да установи дали автомобила непреднамерено напуска лентата си.* С коригиращи движения от кормилната уредба, той може да привлече вниманието на водача отново и да го насочи към пътната ситуация.*

* В рамките на на ограниченията на системата. Водачът трябва по всяко време да може да елиминира системата за асистенция и не е освободен от отговорност да шофира автомобила внимателно. 

2)В рамките на ограниченията на системата.

3) Нашите автомобили се оборудват серийно с летни гуми.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип