Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Всички услуги за ID. моделите

Всички услуги за ID. моделите

С VW Connect / VW Connect Plus и We Connect / We Connect Plus можете да използвате в своя ID. Цяла гама от полезни онлайн услуги, които да ви помагат и забавляват. Тук можете да видите с един поглед всички наши дигитални предложения и съответните изисквания за тяхното използване.

Предлагането на услугите, описани в пакетите VW Connect и VW Connect Plus, както и We Connect и We Connect Plus, може да се различава в различните държави и зависи от модела, моделната година, оборудването на автомобила и версията на ID. Software - от ID. Software 3.0 с We Connect и от ID. Software 4.0 с VW Connect. Повече информация за предлаганите услуги можете да получите в зоната за клиенти на myVolkswagen или във вашето смартфон приложение Volkswagen App.

Базови функции във вашия ID.

Основните функции като например услугата за спешни повиквания и дигиталния бордови дневник например са на ваше разположение от самото начало във вашия ID. без необходимост от регистрация. За актуализация е необходимо сключване на отделен договор за VW Connect или We Connect.

VW Connect und We Connect – вашите първи стъпки в онлайн услугите

VW Connect и We Connect осигуряват пряката връзка с вашия ID. и правят ежедневието ви много по-леко и комфортно с многобройните различни дигитални услуги, които можете да ползвате безплатно след еднократно активиране и сключване на отделен VW Connect или We Connect договор онлайн с Volkswagen AG1

Услуга Технически, респ. софтуерни изисквания
Повикване на пътна помощ (вкл. мобилен пренос на данни) Заводска инсталация на минимум ID. Software 3.0
Актуално състояние на автомобила (вкл. врати и светлини) -
Доклад за техническата изправност на автомобила минимум ID. Software 3.1
Battery Care Mode минимум ID. Software 3.1
Plug & Charge Минимум ID. Software 3.1, зарядна станция с функция Plug & Charge от мрежа, отговаряща на стандарта ISO 15118²
Местоположение на паркирания автомобил -
Персонализация Заводска инсталация на минимум ID. Software 3.0, броят и видът на функциите зависи от различно допълнително оборудване
Информация за температурите Предлагането зависи от инсталираната версия на софтуера. По-подробна информация можете да получите от вашия дилър на Volkswagen или от отдела за обслужване на клиенти на Volkswagen.
Планиране на сервизно обслужване -
Over-the-Air актуализации -
WLAN-Hotspot Изисква допълнителен обем мобилен пренос на данни (чрез смартфон тетъринг или от Cubic Telecom)

2 Plug & Charge може да се използва в технически оборудвани за целта зарядни станции и валиден договор със съответен доставчик на заряден ток. Непосредствено след свързване на автомобила към зарядната станция чрез зарядния кабел стартира защитена с криптокод комуникация съгласно стандарта ISO 15118. За да се използва Plug & Charge, услугата трябва да бъде активирана, като активирането и деактивирането може да се осъществи в инфотейнмънт системата или в приложението Volkswagen App. Едновременно с това, данните за местоположението в настройките за поверителност на автомобила трябва да бъдат активирани.

Изображението отразява актуалната в момента продуктова гама.

VW Connect Plus und We Connect Plus – цяла вселена от онлайн услуги

Активирането на VW Connect Plus или We Connect Plus разширява дигиталните възможности на вашия ID. с допълнителни полезни услуги - от интелигентна навигация до дистанционно управление и достъп чрез смартфон.

За да използвате тези услуги, трябва да бъде сключен отделен договор за VW Connect Plus или We Connect Plus онлайн с Volkswagen AG. При За да можете да използвате услугите на VW Connect Plus / We Connect Plus през целия безплатен срок на договора, имате на разположение период от 90 дни след предаването на автомобила, за да регистрирате автомобила на адрес www.myvolkswagen.net или в приложението Volkswagen App.1

Услуга Технически, респ. софтуерни изисквания
Час на потегляне -
Климатизация -
Зареждане -
Онлайн гласово управление³ -
Уебрадио⁴ -
Онлайн информация за пътнотранспортната обстановка Навигационна функция
Онлайн изчисляване на маршрута Навигационна функция
Онлайн актуализация на навигационните карти Навигационна функция
Места за паркиране Навигационна функция
Онлайн импортиране на крайна цел и маршрут в навигацията Минимум ID. Software 3.1
Онлайн импортиране на крайна цел Навигационна функция
Онлайн търсене на интересни обекти (POI) Навигационна функция
Зарядни станции Навигационна функция

3 (Онлайн) гласовото управление в момента се предлага на следните езици: немски, датски, английски (Великобритания и САЩ), френски, италиански, нидерландски, норвежки, полски, португалски, шведски, испански и чешки. Езикът, с който можете да ползвате функцията за гласово управление, зависи от езика, избран за основен за вашата инфотейнмънт система.

4 Използването на мобилните онлайн услуги на VW Connect /VW Connect Plus, както и на We Connect / We Connect Plus се извършва посредством вградената в автомобила интернет-връзка. При използване на WLAN-Hotspot е възможно на основния ползвател да бъдат таксувани допълнителни пакети данни от външния доставчик на мобилни услуги "Cubic Telecom". Обемът данни в тези пакети може да се използва от всички потребители в автомобила в рамките на мрежовото покритие на територията на множество държави в Европа. Информация за условията, цените и покритието можете да откриете на адрес https://vw.cubictelecom.com. Като алтернатива използването на "WLAN-Hotspot" е възможно и чрез мобилно външно устройство (например смартфон) при налична възможност съответното устройство да бъде използвано като мобилен WLAN Hotspot. В този случай изпълнението на услугите е възможно единствено при наличието на договор между вас и вашия доставчик на мобилни услуги и в рамките на мрежовото покритие на съответния оператор. При използване на пакети мобилни данни е възможно, в зависимост от вашия договор с мобилния ви оператор и най-вече в чужбина, да бъдат начислени допълнителни такси (например при използване на роуминг).

Изображението отразява актуалната в момента продуктова гама.

Приложения In-Car Apps във вашия ID.

Можете да използвайте услугата за зареждане We Charge в автомобила или просто да поиграете класически компютърни игри, докато електромобилът се зарежда - при активиране на VW Connect или We Connect с  вашия Volkswagen ID, гамата от дигитални възможности и удобства за вашия ID. може да бъде разширена с множество допълнителни приложения, които при наличие на Software 3.0 или по-нов можете просто да изтеглите от магазина In-Car Shop на инфотейнмънт системата. Сред тях е приложението за техническо обслужване например, което можете да използвате за връзка с предпочитания от вас сервизен център.

In-Car App Технически, респ. софтуерни изисквания
Техническо обслужване на автомобила -
We Charge Гамата от функции зависи от навигацията
Игри -

Допълнителни възможности

С вашия Volkswagen ID и активиран VW Connect или We Connect можете да се възползвате и от други полезни предложения. При наличие на Software 3.0 или по-нов можете просто да ги изтеглите от магазина In-Car Shop.

Услуга Технически, респ. софтуерни изисквания
Travel Assist с данни от рояка За ID. модели, с фабрично инсталирана версия минимум Software 3.0. Активирането на VW Connect или We Connect е необходимо за използването на данните от рояка, но по принцип "Travel Assist" може да функционира и без тях. Допълнително предлаганият пакет системи за асистенция "Plus" трябва да бъде закупен в процеса на поръчка на автомобила - последващо активиране/закупуване не е възможно.
Пакети данни (Cubic Telecom) Преминаването към Cubic Telecom е включено в услугата

Ъпгрейди – включете новите функции директно от вашия ID.

Като клиент на VW Connect и We Connect можете да добавяте и отключвате нови функции във вашия ID. дори след покупката на автомобила. Интелигентни спътници като интегрираната навигация или амбиентното осветление на интериора например. При наличие на Software 3.1 или по-нов, функциите могат лесно да се активират от екрана на вашата инфотейнмънт система. Всички ъпгрейди за вашия модел могат да бъдат намерени в магазина In-Car Shop.

Услуга Технически, респ. софтуерни изисквания
Навигация -
Управление на дългите светлини Light Assist -
Климатична инсталация "Air Care Climatronic" -
Амбиентно осветление (многоцветно) -

Приложения Volkswagen App Приложението Volkswagen App - дигиталният спътник за вашия Volkswagen

Приложението Volkswagen App съчетава цялата гама от възможности за свързаност от VW Connect и We Connect. То ви предлага общ поглед и още повече удобство при ползване на всички важни функции и услуги. Необходимо е просто да го изтеглите на смартфона си.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип