Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Изцяло електрическият ID.5 GTX

с Dualmotor двойно предаване.

  1. 1.

    Изображенията показват допълнително оборудване, което се доставя срещу заплащане. Върни се

с Dualmotor двойно предаване.

Изцяло електрическият ID.5 GTX

с Dualmotor двойно предаване.

  1. 1.

    Изображенията показват допълнително оборудване, което се доставя срещу заплащане. Върни се

Цена от (с ДДС)
125.688,-
Мощност на двигателя (к.с.)
340
к.с.
Разход
16,4
kWh/100 km
CO₂-емисии
0
г/км

Устойчив и впечатляващ

Dualmotor двойно предаване, атлетичен Coupé дизайн и ускорение, което направо Ви спира дъха: изживейте едно върхово електрическо представяне с ID., който идеално съчетава отговорността към околната среда с удоволствието от шофирането.

Dualmotor двойно предаване

Спортно удоволствие от шофирането за всичи, чиито цели понякога се простират и отвъд пределите на асфалтираните пътища. ID.5 GTX се ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,3 секунди.

Пробег: приблизително 365 - 486 км.

Още за Dualmotor двойно предаване

Coupé дизайн

ID.5 GTX се отличава не само със своя атлетичен дизайн. Малките детайли също дават израз на неговия спортен характер.

Още за Coupé дизайн

Простор и интериорен дизайн

Интелигентно проектираният и изключително просторен Open-Space-интериор Ви дава повече свобода, както и повече пространство за нещата, които смятате за важни. 

Още за Простор и интериорен дизайн

Екстериор

IQ.LIGHT

Блестяща комуникация

По желание на клиента новият ID.5 GTX още от пръв поглед демонстрира един необикновен нов акцент:  с иновативните светлини IQ.LIGHT. Матричната технология позволява през повечето време да шофирате на дълги светлини, без при това да заслепявате останалите участници в движението1. Елегантна светлинна лента свърза LED-Matrix-фаровете с логото на Volkswagen. Това, което прави впечатление отпред, не бива да липсва и отзад: към пакета принадлежат също опционалните 3D LED-задни фарове с анимирани стоп-светлини и интегрирани динамични мигачи, които с помощта на плавно светлинно движение указват посоката на движение. 

Цветен дизайн

Игра с контрасти

Новият ID.5 GTX Ви предлага множество възможности да заблестите отвън - например в желания от Вас цвят. Това придава на автомобила една специална персонална нотка, а предлаганият като опция "Kings Red" цвят е един особено добър начин да подчертаете прогресивния характер на този SUV. Принадлежността към GTX фамилията личи и от контрастната цветова комбинация. Заедно с решения в черно покрив, рамката на покрива в антрацитено черно се грижи за едно наистина специално излъчване на автомобила.

Панорамен стъклен покрив

За още по-добра гледка

С огромната си остъклена площ, която се простира почти по цялата повърхност на покрива, предлаганият като опция панорамен стъклен покрив изглежда забележително сам по себе си. Още по-впечатляващ обаче е погледът към небето, който той осигурява. Затъмненото стъкло, от което е изработен, осигурява приятна температура в купето. При силно слънцегреене ви предпазва сенник, който може да се управлява и с помощта на гласови команди. Кажете просто "Hallo ID., покажи ми звездите", и сенникът ще се отвори сам.

Дизайн на светлините

Представете се в блестяща светлина

Новият ID.5 GTX впечатлява с характерната графика на своите светлини. Специален акцент тук е елегантната светлинна лента между LED-Matrix-фаровете и логото на Volkswagen. LED-Matrix-фаровете Ви поздравяват, когато отключите или приближите Вашия ID.5 GTХ. Боядисаната в блестящ цвят предна броня също има специален дизайн на светлините в областта на т.нар. Aircurtains. Осветените дръжки на вратите и серийните 3D-LED-задни светлини с възможност за избор на светлинна анимация представят спортния дизайн в нова светлина. Серийното осветление в областта на вътрешните дръжки на вратите завършват светлинния дизайн.

Увеличено тегло на полезния товар

За всички, които искат да пренесат още нещо

Хобито или професията Ви изискват сериозна екипировка? Няма проблем, тъй като ID.5 GTX по желание се предлага с електрически разгъваем теглич. Благодарение на Dualmotor двойното предаване автомобилът може да тегли прикачен товар с маса до 1200 kg (със спирачки)2. В случай че тегличът не Ви е необходим, с няколко движения той лесно се прибира отново под задната броня. 

Технология

Прогресивно управление и спортно окачване

Спортна комбинация

GTX е синоним на спираща дъха електрическа мощ, която няма търпение да бъде освободена. Но най-вече на спортен дух. Искате да бъдете максимално близо до пътя? Новият ID.5 GTX Ви дава тази възможност! Като опция той може да бъде оборудван със спортно окачване с особено стегната настройка на пружините, амортисьорите и напречните стабилизиращи щанги. Предлаганото като опция прогресивно кормилно управление осигурява оптимизирана управляемост и особено директно усещане от шофирането в завои или при спортно каране.

Travel Assist с данни за трафика

Поддържа лентата на движение. Както и дистанция спрямо останалите участници.

С предлагания като опция "Travel Assist  с данни от колективен интелект"3 Вие получавате един особено полезен асистент на борда на автомобила.

"Travel Assist  с данни от колективен интелект" е в състояние автоматично да поддържа лентата на движение, дистанцията спрямо останалите участници в движението, както и зададената от Вас скорост.3

Системата ръковоти а адаптивното следване на пътната лента. Тази функция автоматично поддържа автомобила в средата на пътната лента. Освен това "Travel Assist" се напасва към стила Ви на шофиране и може да поддържа автомобила вместо точно в средата на лентата, малко по-вдясно или по-вляво.3

В допълнение "Travel Assist  с данни от колективен интелект" може да предприема и активна смяна на лентата по магистрала. Предпоставка за изпълнението на упоменатите функции е "Travel Assist с данни за трафика" да разпознава ясно маркировката и от двете страни на автомобила.3

В случай че са налични данни за трафика на базата на колективен интелект, тоест данни от налични в близост други автомобили, "Travel Assist  с данни от колективен интелект" може да разчита само на разпознатата граница на платното, за да поддържа автомобила в правилната посока, например по малки пътища без разделителна маркировка.3

Наред с това "Travel Assist с данни от колективен интелект" разполага с предикативно регулимаре на скоростта и асистент за завои. Благодарение на това скоростта може да се напасва автоматично спрямо ограниченията или спрямо особеностите на пътната мрежа (завои, кръгови движения и т.н.).3

Over-the-Air-Updates

Показва пътя към бъдещето. И е винаги в крак с времето.

Актуализациите повишават функционалността на дитигалните системи във Вашия ID.5 GTX. Благодарение на Over-the-Air-актуализациите например е възможно при налична актуализация за Вашата инфотейнмънт система да я актуализирате през нощта напълно автоматично. Така с Вашия ID.5 GTX ще бъдете винаги в крак с времето и винаги ще разполагате с най-модерните технологии.

"Park Assist Plus с Memory функция"

Вашият персонален паркинг асистент

В случай че поръчате "Park Assist Plus с Memory функция", Вашият ID.5 GTX ще може автоматично да изпълнява напълно индивидуални маневри за паркиране. Например да паркира в гараж или друг вид място за паркиране. За целта е необходимо единствено веднъж да паркиране самия Вашия ID.5 и да запаметите маневрата по паркиране. След това Вашият ID.5 GTX може сам да повтаря научената по този начин маневра. За Вас остава единствено да наблюдавате изпълнението на маневрата.1,4,5

Още с помощта на предлагания като опция "Park Assist Plus" Вашият ID.5 може не само да прецени дали дадено място, покрай което преминавате, е достатъчно голямо, за да се поберете в него - той може и автоматично да паркира вместо Вас.1,4

При скорост до 40 км/ч "Park Assist Plus" постоянно следи за налични подходящи места за надлъжно паркиране. При скорост на движение до 20 км/ч автомобилът може да търси и места за напречно паркиране. В случай че одобрите дадено място, остава само да стартирате маневрата по паркиране на автомобила. "Park Assist Plus" може да изпълни маневрите по паркирането вместо Вас.1,4 За Вас остава единствено да наблюдавате изпълнението на маневрите и при необходимост да се намесите. 

"Park Assist Plus" може и още повече. Той има функция и за автоматично отпаркиране от надлъжни места за паркиране. Асистентът може да Ви помогне и при неуспешна маневра от Ваша страна, за да завършите паркирането безопасно и успешно.1,4

e-Sound/ Изживяване от шофирането

Този автомобил звучи по нов начин

Електромобилите са тихи и това е част от техните особености. За да направи трафика по-сигурен, ID.5 GTX при скорост до 30 км/ч е съвсем тих отвътре, но отвън е осезаемо по-шумен, за да може да бъде разпознаван по-лесно от пешеходци и други участници в движениет. Футуристичната композиция на изкуствено генерирания звук подчертава визионерската идентичност на автомобила и едновременно с това привлича по акустичен път вниманието на пешеходци и колоездачи, тъй като в противен случай електромобилът е почти безшумен при ниска скорост. 

Още за ID. Sound

Термопомпа и мениджър на пробега

Помага Ви при ниски температури: термопомпата на ID.5

В новия, изцяло електрически ID.5 GTX предлаганата като опция термопомпа се грижи за енергийно ефективно загряване на интериора. Спестената по този начин енергия се отразява благоприятно на пробега.

Новото планиране на маршрути за ID. моделното семейство също Ви подпомага във всекидневието, като добавя в навигационния маршрут предпочетените от Вас зарядни станции и по интелигентен начин оптимизира маршрута и необходимото време за зареждане. Виждате сами: с помощта на иновативните технологии много дейности стават по-прости.

Още за Термопомпа

Интериор

ID. Light

Комуникация от бъдещето

Новият ID.5 GTX комуникира със светлина. Интерактивните ID. Light Ви казва "Добре дошли!" в интериора и превежда указания от страна на навигационната система, инфотейнмънт системата и асистиращите системи под формата на светлинни сигнали, които Ви помагат да се ориентирате по-лесно. С помощта на анимация се визуализира и активното търсене на паркоместа, при това по начин, който Ви дава възможност да не отклонявате погледа си от трафика. Когато използвате гласовото управление, ID. Light също се грижи за една интуитивна и емоционална комуникация, осигурявайки визуална обратна връзка. Когато слезете от Вашия ID.5 GTX, Вие бивате изпратени от светлинен сигнал.

Можете да придадете и още повече персоналност на Вашия ID.5 GTX. Изберете измежду серийните десет цвята (като опция са възможни до 30 цвята) и придайте на интериора дискретен светлинен акцент. В областта на арматурното табло, нишата за телефон и вратите. По-студени или по-топли тонове - изборът е Ваш.

Head-up-дисплей с добавена реалност

Навигацията на бъдещето

В новия ID.5 GTX Вие държите под око всичко, което е наистина важно. Предлаганият като опция Head-up-дисплей с добавена реалност прожектира важни информации директно в зрителното Ви поле върху челното стъкло. Благодарение на технологията Augmented Reality указанията на навигационната система се прожектират точно там, където трябва да завиете или продължите. Така ще достигате още по-спокойни до крайната си цел, без да се налага да отклонявате погледа си от пътя.

Гласов асистент

Кажете „Hеllo“ на Вашия ID.5 GTX

Концентрирайте погледа си върху пътя и управлявайте съвсем лесно и интуитивно с помощта на гласови команди радиото, предлаганата като опция навигационна система, или пък телефона. Кажете просто  "Hеllo ID." - и системата ще Ви разбере.

Конфигурирайте Вашия нов ID.5 GTX

Съгласно потребностите Вие можете да конфигурирате мечтания автомобил – при линиите на оборудване за Volkswagen ID.5 има за всекиго по нещо. С няколко прости стъпки можете лесно да конфигурирате Вашия ID.5 GTX: от задвижването до цвета, интериорното оборудване и екстрите, които правят живота Ви на път по-лесен и по-комфортен.

Забележка за мощността на ID.5 GTX

Измерена по UN-GTR.21 максимална мощност, която може да бъде налична в продължителност на максимум 30 сек. 

Наличната в дадена ситуация на пътя мощност може да варира в зависимост от различни променливи фактори, като например външна температура, температура, заряд, състояние или визическо остаряване на високоволтовата батерия. Наличността на максималната мощност изисква температура на високоволтовата акумулаторна батерия в диапазона 23-50°C и ниво на заряд на батерията > 88%. Отклонения от посочените параметри могат да доведат до редуциране на мощността, респ. до невъзможност за използване на максималната мощност. Температурата на батерията в определени граници може да се контролира от стационарната климатизация, а зареждането на батерията може да се контролира от автомобила. Наличната към даден момент мощност се изобразява от съответния индикатор на таблото. За да запазите използваемия капацитет на високоволтовата акумулаторна батерия възможно най-дълго, е препоръчително в обичайните случаи да настроите зареждане на батерията до 80% процента от нейния капацитет (когато е необходимо, например преди дълго пътуване, можете да настроите зареждане до 100%).

Зареждайте у дома с ID. Charger

Wallbox за Вашия дом: ID.Charger

С помощта на ID. Charger6,7 Вие получавате зарядна станция директно у дома. Сутрин можете да се качите в напълно заредения си ID.5 и да започнете деня пълни с енергия. Така да се каже, зареждате насън. ID. Charger се предлага в три версии с различни нива на свързаност и интелигентност. Устройството може да разполага с WiFi, 4G и дори вграден електромер. С интегрираните функции ID. Charger Connect и Pro могат да се управляват през We Charge от приложението We Connect ID. App.

Монтирането също се случва по възможно най-приятен за Вас начин с помощта на услугата за инсталация6 - от безплатен онлайн Pre-check до финалния монтаж. Накратко: получавате всичко от едно място, съвсем лесно и спокойно. Разбира се, има възможност ID. Charger да бъде монтиран и от предпочитан от Вас електротехник. Можете да поръчате желания от Вас вариант на ID. Charger и услугата за монтиране лесно и удобно онлайн или директно при Вашия дилър на Volkswagen.6

Зареждайте на път с We Charge

За да бъде зареждането лесно

Занапред можете да имате грижата за по-малко неща. Благодарение на We Charge Вие имате достъп до най-бързо разрастващата се мрежа от зарядни станции8 на територията на цяла Европа, включително цялата мрежа от бързи зарядни станции на IONITY. Тук водачите на ID. могат да избират атрактивни тарифи в зависимост от това колко километри изминават и да се възползват от ексклузивни ценови предимства. Тарифите за зареждане7, както и безплатната карта за зареждане6 могат да бъдат поръчани през приложението We Connect ID. App9.

Научете повече за We Charge

Свързаност

Много повече от битове и байтове

Предложенията за свързаност от Volkswagen Ви осигуряват повече комфорт, сигурност и забавления. Свързването на Вашия ID.5 с интернет и с Вашия смартфон Ви отвежда по-спокойни до крайната цел - за Вас остава единствено да шофирате до там.

Още за Свързаност

Цена от (с ДДС)
125.688,-
Мощност на двигателя (к.с.)
340
к.с.
Разход
16,4
kWh/100 km
CO₂-емисии
0
г/км
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип