Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Модели предшественици

Модели предшественици

Открийте някои от нашите най-популярни предходни генерации и ретро модели.

От малки, през компактни до луксозни. Ако и Вие притежавате по-стар модел или се интересувате от такъв може да откриете всичко, което трябва да знаете за Вашия Volkswagen, тук.

Volkswagen Golf - една икона

Golf VII (2012-2017)
Golf VI (2008-2012)
Golf V (2003-2008)
Golf IV (1997-2003)
Golf VII (2012-2017)
Golf VI (2008-2012)
Golf V (2003-2008)
Golf IV (1997-2003)

Golf VII

Golf от пръв поглед - и както във всяко поколение с поразителен и уверен външен вид. Само тези, които познават хората, могат да създадат автомобила. При разработването на Golf 7 слушахме още по-внимателно, гледахме още по-прецизно и задавахме още повече въпроси. Имахме предвид само едно: автомобил, който най-добре разбира хората, отговаря най-ясно на въпросите на бъдещето и продължава да дава името си на цял един клас.

Golf VI

От вълнуващо до хармонично, от комфортно до непредвидимо, независимо дали сте спортен шофьор или младо семейство: оборудването е разнообразно. Съществуващите автомобили са близки до сърцата ни, ето защо на тази страница ще намерите вълнуваща информация за услуги и индивидуални предложения за вашия Golf. Golf е най-популярният автомобил в България. През петгодишния период на производство на Golf 6 само в гамата на модела имаше разнообразие от над 20 варианта на двигатели.

Golf V

В съответствие с номерацията, Golf номер 5 трябваше да бъде на пазара само пет години, преди да бъде заменен от близкородствения Golf VI. По отношение на дизайна VW Golf 5 остави яснотата на своя предшественик. В същото време обаче имаше повече електронни компоненти по таблото и значително по-голяма безопасност, които допринесоха за успеха му в световен мащаб.

Golf IV

Два основни проблема трябваше да разреши новият Golf 4 на предшественика си Golf 3, а именно проблеми с корозията и дефекти в качеството. Четириместният Golf 4 се справяше по-добре с много неща, особено по отношение на изработката: за първи път каросерията е изцяло поцинкована, а двигателите много по-издръжливи. Така той получава и призванието за един от най-успешно продаваните модели на марката Volkswagen. 

Интересен факт: Golf 4 е първият автомобил на Volkswagen с шестстепенна скоростна кутия. Върхът на серията Golf 4 вероятно е Volkswagen R32.

Някои от нашите легендарни ретро модели

От Beetle до Corrado: потопете се в класическите модели на Volkswagen от миналото. Търсите резервни части за тях? Нашите сервизни партньори на Volkswagen с удоволствие ще Ви съдействат! Открийте всичко нужно за реставрацията на Вашия ретро модел при нас.

Beetle
Golf /Caddy
Scirocco / Corrado
Polo / Derby
Passat / Santana
Jetta / Vento
Beetle
Golf /Caddy
Scirocco / Corrado
Polo / Derby
Passat / Santana
Jetta / Vento

"Бръмбърът"

Олицетворение за ретро. VW Beetle е първият модел на Volkswagen и едва ли има автомобил, който да има подобна история. Въпреки че, може би точно защото, Beetle никога не е бил съвършен, автомобилът еволюира от постижимата мечта на първия автомобил през символа на икономическото чудо до култовия автомобил на алтернативното движение. Едва ли има държава, в която да не срещате VW Beetle по улиците и в която да не познавате силуета на Beetle.

Golf / Caddy

От техническа гледна точка Golf е пълна противоположност на Beetle, чието наследство навлезе във всички области. Напречният двигател, предното задвижване, водното охлаждане и големият заден капак не бяха нови, но толкова добре преобразувани, че Golf надхвърли всички очаквания. Предлагащ се от 50 к.с. до 112 к.с., дизел или бензин, покриваше широк спектър.

Scirocco / Corrado

Спортното купе с две врати беше замислено като наследник на остарелия Karmann Ghia, за разлика от предшественика на задния двигател, обаче Scirocco не се предлагаше като кабриолет. Дизайнът произлизаше точно от този на Golf Giugiaro, но купето беше конструирано от Karmann в Оснабрюк.

Polo / Derby

Polo е разработен през 1975 г. на базата на почти идентичния Audi 50. По онова време двата автомобила представляват първите немски малки автомобили от нов клас. Изминаха дните на тесния, оскъден и динамичен дизайн на съмнителни конструкции, защото Polo и Audi 50 бяха комфортни и пъргави, за първи път малките коли също можеха да бъдат забавни.

Passat / Santana

През 1973 г. Passat се появява като хечбек аналог на популярния Audi 80. Той изиграва съществена роля за спасяването на концерна от най-тежката криза в началото на 70-те години. Passat е натоварен с отговорността да замени три остарели модела едновременно и въпреки това се превръща в пълен успех още от самото начало.

Jetta / Vento

През 1979 г. Volkswagen представя Jetta, която не е просто удължен Golf, а иска да бъде възприемана като самостоятелен модел. Разликите с Golf 1 бяха съответно видими, като не само задната част на каросерията изглеждаше хармонично променена, но и предницата също нямаше почти никакви прилики с първата генерация на Golf.

Търсите употребяван Volkswagen?

Das WeltAuto е международна марка на Volkswagen AG за употребявани автомобили със собствен печат за качество. При нас ще откриете автомобили в категория "Firstclass", които са под 18 месеца и на пробег по-малко от 25.000 м. Разгледайте и останалите автомобили на нашата страница, които се предлагат с Das WeltAuto гаранция от 12 месеца или 20.000 км.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип