Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Гаранция за мобилност

Гаранция за мобилност

Вашата мобилност е наша цел – при техническа неизправност в страната или в чужбина. Програмата „Гаранция за мобилност“ на Volkswagen се грижи за това, да се чувствате сигурни на пътя и при инцидент да получите помощ 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Съпровожда Ви във всеки изминат километър.

Програмата обхваща услуги от пътна помощ на място, съответно репатриране на автомобила при повреда, предоставяне на заместващ автомобил до осигуряване на нощувка в хотел, в случай че техническото състояние на автомобила не позволява да продължите Вашето пътуване.
Програмата "Гаранция за мобилност" е в сила от 01.07.2008 г. и се предоставя към всеки фабрично нов автомобил, закупен от оторизиран представител на Volkswagen в страната или чужбина, както и за автомобил, който изпълнява регулярно предписаните от завода производител сервизни интервали в оторизиран сервизен комплекс на Volkswagen.

За нови автомобили "Гаранция за мобилност" е със срок на валидност от датата на доставка на автомобила до първи посочен сервизен интервал или инспекция. След това тя се подновява автоматично при всяка инспекция и/или сервизно обслужване, извършени от оторизиран сервиз на марката Volkswagen, като в пълен обем са изпълнени предписаните дейности.

"Гаранция за мобилност" важи за всички Volkswagen леки и Volkswagen Лекотоварни автомобили до 3,5 т и междуосие до 3800 мм при спазване на посочените от Volkswagen AG и Порше БГ условия.

Денонощна помощ:

 • при повреди или инциденти
 • също и в чужбина*
 • заместващ автомобил при необходимост от повече време за отремонтиране на повредата

Ние сме винаги на Ваше разположение.

Пътна помощ на място

В случай на неизправност на автомобила аварийният център осигурява помощ на място за бързоотстраними повреди, а разходът за труд за извършените операции се поема от програмата "Гаранция за мобилност". При условие, че за отстраняването на възникналата повреда, подлежаща на отстраняване на място, се налага използването на материали, произтичащият разход за тях е за сметка на клиента. На място може, например, да се смени предпазител, да се постави скоба на маркуч, да се зареди акумулаторна батерия, да се смени гума и други.

Репатриране

При пътен инцидент аварийният център организира транспортирането на превозното средство до най-близкия оторизиран сервиз на Volkswagen, в случай че автомобилът не може да бъде приведен в движение на мястото, където се намира.

Заместващ автомобил

С програмата "Гаранция за мобилност" Вашата мобилност е гарантирана. Вие имате възможност да получите заместващ автомобил от момента, в който Вашият автомобил бъде репатриран на територията на Volkswagen оторизиран сервиз за извършване на ремонта. Заместващият автомобил може да ползвате до приключване на ремонта, но не повече от 3 дни (при Phaeton до 5 дни).Изборът на заместващ автомобил е по преценка на съответния Volkswagen партньор. Използването на заместващ автомобил за срок по-дълъг от посочения е за сметка на клиента и се таксува по ценова листа на Volkswagen партньора или на наетата за целта фирма.

Хотел

В зависимост от случая, ако вместо заместващ автомобил може да пренощувате в хотел, ние ще поемем разходите за 1 нощувка с включена закуска на всички пътници, които са били в автомобила по време на инцидента1. При Volkswagen Phaeton ние поемаме разходите до 5 нощувки с включена закуска за всички пътници, които са били в автомобила по време на инцидента. В случай на възникнало събитие клиентът може да избира само една от услугите: ползване на заместващ автомобил или нощувка в хотел. За да се възползвате от услугите по програмата "Гаранция за мобилност", необходимо е ремонтът на автомобила да бъде извършен в оторизирания сервиз на Volkswagen, до който е репатриран съответният автомобил.

1) Водещо при поемане на разходите за нощувка е фабричният брой на седящите места в автомобила.

Кога може да използвате гаранцията за мобилност

Гарантира се мобилност в случай на техническа повреда, поради която превозното средство не е в състояние да се движи. Налична повреда има, когато автомобилът не може да достигне сервиз на собствен ход или когато производителят не препоръчва автомобилът да продължи да се движи. Не е препоръчително автомобилът да продължи да се движи при светване на някоя от червените контролни лампи, сигнализиращи за смущения в спирачната система, ръчната спирачка, охладителната система, проблеми с налягане на моторното масло, кормилната уредба, ключа за запалване. Мобилност се гарантира и при проблем със стартирането на автомобила, разредена акумулаторна батерия, спукана гума, щети, причинени от гризачи2.

2) При установени неправомерни действия във връзка с възникнала необходимост от ползване на услуга по програмата "Гаранция за мобилност" клиентът заплаща всички прилежащи разходи. Услугите по програмата "Гаранция за мобилност" не се предоставят при липса или забава на доставката на резервни части.

Кога не може да използвате гаранцията за мобилност

 • Ремонти, включващи общ преглед на превозното средство.
 • Периодична поддръжка или други регулярни операции.
 • Проверка и монтаж на аксесоари.
 • Пожар, освен ако той не е причинен от техническа неизправност.
 • Отстраняване на щети, възникнали вследствие на ПТП, злополуки, външни влияния (например кражба, удари от камък), недостатъчна поддръжка или злоупотреба.
 • Щети, възникнали вследствие на преднамерено грубо отношение, претоварване на превозното средство, неправилна употреба, неспазване на предписанията за поддръжка.
 • Щети, възникнали вследствие на участие в състезания, маневри, полицейски акции, катастрофи и други подобни.
 • Щети, възникнали вследствие на война, вътрешни размирици, тероризъм, земетресения или природни бедствия, ограничения от страна на държавни органи, официални запори, пиратство, експлозия на устройства или ядрени или радиоактивни влияния.
 • Щети, възникнали следствието на употреба, респ. монтаж на части, които не са одобрени от производителя или са свързани с промяна на техническото състояние (тунинг).
 • Зареждане на грешно гориво.
 • Инциденти, причинени от управление на автомобила от неправоспособен водач.
 • Вреди на товар, лични вещи и стоки транспортирани в превозното средство по време на инцидент, както и непреки вреди (загуба на пари) в резултат на събитието.
 • Повреди на ремаркето.
 • Инциденти, възникнали извън периода на валидност на услугата.
 • Произшествия, случили се под влиянието на алкохол, психотропни вещества, наркотици и халюциногенни.
 • Възстановяване на разходи за услуги по програмата "Гаранция за мобилност" извършени от клиента без оторизация от страна на аварийния център.

Инспекция

По време на инспекцията ние проверяваме цялостното техническо и функционално състояние на автомобила: от електрониката, през каросерията, различните бързоизносващи се детайли и течности - до 50 точки за проверка според пробега на автомобила. При това обхватът на сервизните операции е съобразен с изминатия пробег и изминатото време. 

При всяка инспекция и/или сервизно обслужване, извършени от оторизиран сервиз на марката Volkswagen, автоматично се подновява гаранцията за мобилност към автомобила Ви като в пълен обем са изпълнени предписаните дейности - отново и отново, до края на експлоатационния живот на автомобила.

* При ползване на услугите по гаранция за мобилност е необходимо ремонтът на автомобила да бъде извършен в оторизирания сервиз, до който е репатриран съответния автомобил. При възникнало събитие може да бъде ползвана само една от услугите хотел или заместващ автомобил. Услугите по "Гаранция за мобилност" не се предоставят при липса или забавяне на доставка на резервни части. Също така са изключени ремонти на щети, възникнали вследствие на застрахователно събитие. Възможни са отклонения в обхвата на услугите предоставени по програмата "Гаранция за мобилност" поради особеностите на пазара.

Държавите, на чиито територии важи гаранцията за мобилност са: Австрия, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Канарски острови, Латвия, Литва, Люксембург, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Северна Македония, Словакия, Словения, Сърбия и Черна гора, Унгария, Финландия, Франция, Хърватска, Чехия, Швеция, Швейцария.

При необходимост от повече информация относно програмата, моля, обърнете се към Вашия Volkswagen партньор.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип