Как функционира термопомпата?

ID.5 GTX

Когато устойчивостта е мисия: наред с CO2-неутралното производство на ID.5 GTX, Volkswagen проявява отговорност по отношение на защитата на климата и при избор на охладителна течност. Тук се използва термопомпа с щадяща околната среда охладителна течност R744 (в сравнение със стандартните охладителни течности, съдържащи флуор). Поради високото ниво на ефективност, това е един енергийно ефективен начин за отопление в едно електрически превозно средство, когато температурите навън са ниски.

За разлика от автомобилите, задвижвани от двигател с вътрешно горене, при електромобилите няма достатъчно отделяне на топлина, което да е достатъчно за надеждното затопляне на интериора.

Решението: с помощта на високоефективна термопомпа охладителната течност се сгъстява под високо налягане. Произведената по този начин топлина е достатъчна, за да се загрее навлизащия в купето на автомобила въздух.

По този начин се използва по-малко енергия от батерията за високоволтовото отопление, което носи сериозно предимство по отношение на пробега спрямо електромобил без термопомпа.

При Volkswagen CO2-емисиите биват - доколкото е възможно - редуцирани или напълно избегнати. Всички поддоставчици също са длъжни да редуцират или избягват генерирането на такива емисии. CO2-емисиите, които при Volkswagen и съответните доставчици по веригата е невъзможно да бъдат избегнати или редуцирани, биват компенсирани със съответното количество емисии посредством участие в сертифицирани проекти за защита на климата.

Показаните на изображенията превозни средства могат да се различават в някои детайли от актуалните, предназначени за България доставки. Част от показаното представлява допълнително оборудване, което се доставя срещу доплащане. Всички посочени цени са необвързващо препоръчителни, некартелни и ориентировъчни цени, включващи 20 % ДДС и транспортни разходи. За допълнителна информация относно серийното и допълнителното оборудване, най-учтиво ви молим да се обърнете към най-близкия дилър на Volkswagen. Възможни са грешки и промени в цените.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Изцяло електрическият ID.5 GTX

с Dualmotor двойно предаване.

  1. 1.

    Изображенията показват допълнително оборудване, което се доставя срещу заплащане. Върни се

с Dualmotor двойно предаване.

Изцяло електрическият ID.5 GTX

с Dualmotor двойно предаване.

  1. 1.

    Изображенията показват допълнително оборудване, което се доставя срещу заплащане. Върни се

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип