В какво се състои версия 2.1 на ID. софтуерната актуализация?

Актуализацията на софтуера не само прибавя функциите App-Connect и Head-up дисплея с добавена реалност, но прави и други функционални промени. Част от тях са AC управляемият таймер за зареждане и свързаният активен круиз контрол (ACC). Като собственик на Volkswagen Вие сте от първостепенно значение за нас. Затова актуализацията съдържа и други функционалности, в съответствие с изразените желания на водачите на ID.3 в обратната връзка към нас.

Head-up дисплей с добавена реалност

  • Изобразява полезна информация директно в зрителното поле на водача върху предното стъкло, напр. за това, къде трябва да завиете. По този начин може да се информирате например, кога е следващия завой.

App‑Connect

  • App-Connect Ви дава възможност лесно да свържете смартфона си с Вашия ID. и удобно да управлявате избрани от Вас приложения. Това ще улесни достъпа Ви до музика, новини, навигационни карти или аудио книги.

Комфортно зареждане и управление на климатизацията от разстояние

  • Предварителна настройка на часа за включване на климатизацията в автомобила според желаното време за потегляне през смартфона;
  • Автоматизираното планиране на места за зареждане в навигационната система с обхват над 85 000 станции в Европа;
  • Планиране на циклите за зареждане в зависимост от желаното време за отпътуване благодарение на таймера за зареждане.

Интелегентни асистиращи системи и нови дигитални системи

  • Car-2-X комуникация и адаптация на скоростта на пътуване спрямо ситуацията благодарение на свързания активен круиз контрол (ACC);
  • Дигитална инструкция за експлоатация в инфотеймънт системата на автомобила за търсене на желани функции чрез гласови команди;
  • От Web-радио през инфотейнмънт системата могат да се възпроизвеждат интернет радиостанции.

Колко време продължава актуализацията на софтуера за моя ID.?

Актуализацията на софтуера се осъществява в рамките на един работен ден.

1. ID.3: Разход на енергия в кВтч/100 км: комбиниран 15,2-17,7; CO2-емисии в г/км: комбинирани 0.
ID.4: Разход на енергия в кВтч/100 км: комбиниран 16,7-22,2; CO2-емисии в г/км: комбинирани 0.
ID.5: Разход на енергия в кВтч/100 км: комбиниран 16,5-22,2; CO2-емисии в г/км: комбинирани 0.
ID.Buzz: Разход на енергия в кВтч/100 км: комбиниран 20,6-24,6; CO2-емисии в г/км: комбинирани 0.
ID.Buzz Cargo: Разход на енергия в кВтч/100 км: комбиниран 20,7-24,6; CO2-емисии в г/км: комбинирани 0.

Данните за разхода на енергия и емисиите на CO2 са в диапазон според избраното оборудване на автомобила.

2. Пробег според WLTP:
WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) e световна хармонизирана тестова процедура за леки автомобили и представлява нов метод на тестване, по който се определя разходът на гориво на превозното средство. WLTP отчита не само различните пътни ситуации и скорости на движение, но и разликите във вариантите на оборудването и тегловите класове на превозните средства. Действителният пробег се различава в зависимост от стила на шофиране, скоростта,  допълнителното оборудване към автомобила, външната температура, броят на пътниците/натоварването и топографски характеристики.


Посочените стойности за разход на гориво и емисии на СО2 са получени по метода на измерване, предвиден в Регламент (ЕО) № 715/2007. Данните не се отнасят до конкретен автомобил и не са част от офертата, а служат единствено за сравнение между различните типове автомобили. Разходът на гориво и  емисиите на СО2 зависят не само от ефективното оползотворяване на горивото, респ. електроенергията в автомобила, но се влияят също така от стила на шофиране, спецификите на изминатата отсечка и други фактори от нетехнологично естество. Отклонения в стойностите на разхода, емисиите на СО2 и пробега могат да се получат по-специално от допълнително оборудване или аксесоари (напр. по-широки гуми, климатична система, багажник на покрива и т.н.), както и от стила на шофиране, скоростта, използването на допълнителни функции/консуматори на енергия, външната температура, броя на пътниците в автомобила, натоварването на автомобила, избрания режим на шофиране, топографията и т.н. Всички тези фактори оказват влияние върху параметри като например теглото, съпротивлението при търкаляне и аеродинамиката. Нормите за разход се изчисляват при CO2 емисиите г/км. 

3. Наличието на функционалностите след актуализацията зависи от пазара, модела и допълнителното оборудване и може да варира.  

4. Допълнително оборудване

5. Не е налично за всички пазари

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори

ID. Software Updates

ID. Software Updates

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип