В какво се състои версия 2.3 на ID. софтуерната актуализация?

Актуализацията на версията 2.3 се състои от две части. Първата софтуерна актуализация подобрява динамичния контрол на дългите светлини и асистиращите системи за водача. При автомобили с Head-up дисплей се оптимизира взаимодействието между хардуера и софтуера. Освен подобрената ефективност и стабилност, втората софтуерна актуализация добавя и нови функции към ID. Light, както и подобрения на дизайна на инфотейнмънт системата.

Указание: Функционалността на актуализацията зависи от пазара, моделната година и допълнителното оборудване и може да се различава при някои модели и моделни варианти.

 Подобрено управление на инфотейнмънт системите

 • Улеснено четене и подобрено управление на инфотеймънт системата благодарение на нова визия (многобройни подобрения на дизайна, например цифрови бутони с нова форма, адаптирани шрифтове и оптимизирано подреждане на функционалните менюта);
 • Ситуативно адаптиране към показвания контекст на Home бутона;
 • Иконата на Home бутона може бъде променена според индивидуалните предпочитания (напр. с логото на Volkswagen или с някой от наличните голям брой национални флагове).

Динамичното регулиране на дългите светлини и асистиращи водача системи

 • Динамичното регулиране на дългите светлини: за още по-добро разпознаване на останалите участници в движението;
 • Асистиращите водача системи са на разположение и докато се изтегля актуализацията.

Нови функции на ID. Lights

ID. Light превръща указанията, получавани от Вашата инфотейнмънт система и другите асистиращи системи, в светлинни сигнали под предното стъкло. Онлайн актуализацията поддържа и следните функции:

 • Разпознаване на докосването на волана
 • Системата за автоматичен контрол на дистанцията ACC
 • Асистент за ефективност
 • Режим на абсолютен резерв

За да можете да ги използвате, Вашият автомобил трябва да разполага със съответното оборудване.

Други подобрения

 • Оптимизирана стабилност на мобилните онлайн услуги
 • При автомобили с Head-up дисплей: подобрение във взаимодействието между хардуера и софтуера.

Колко време продължава Over-the-Air актуализацията?

Over-the-Air актуализацията се изтегля във фонов режим докато шофирате. Времето за инсталиране зависи от обхвата на самата актуализация и се показва в инфотейнмънт системата, преди да започнете фактическото инсталирането.

1. ID.3: Разход на енергия в кВтч/100 км: комбиниран 15,2-17,7; CO2-емисии в г/км: комбинирани 0.
ID.4: Разход на енергия в кВтч/100 км: комбиниран 16,7-22,2; CO2-емисии в г/км: комбинирани 0.
ID.5: Разход на енергия в кВтч/100 км: комбиниран 16,5-22,2; CO2-емисии в г/км: комбинирани 0.
ID.Buzz: Разход на енергия в кВтч/100 км: комбиниран 20,6-24,6; CO2-емисии в г/км: комбинирани 0.
ID.Buzz Cargo: Разход на енергия в кВтч/100 км: комбиниран 20,7-24,6; CO2-емисии в г/км: комбинирани 0.

Данните за разхода на енергия и емисиите на CO2 са в диапазон според избраното оборудване на автомобила.

2. Пробег според WLTP:
WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) e световна хармонизирана тестова процедура за леки автомобили и представлява нов метод на тестване, по който се определя разходът на гориво на превозното средство. WLTP отчита не само различните пътни ситуации и скорости на движение, но и разликите във вариантите на оборудването и тегловите класове на превозните средства. Действителният пробег се различава в зависимост от стила на шофиране, скоростта,  допълнителното оборудване към автомобила, външната температура, броят на пътниците/натоварването и топографски характеристики.


Посочените стойности за разход на гориво и емисии на СО2 са получени по метода на измерване, предвиден в Регламент (ЕО) № 715/2007. Данните не се отнасят до конкретен автомобил и не са част от офертата, а служат единствено за сравнение между различните типове автомобили. Разходът на гориво и  емисиите на СО2 зависят не само от ефективното оползотворяване на горивото, респ. електроенергията в автомобила, но се влияят също така от стила на шофиране, спецификите на изминатата отсечка и други фактори от нетехнологично естество. Отклонения в стойностите на разхода, емисиите на СО2 и пробега могат да се получат по-специално от допълнително оборудване или аксесоари (напр. по-широки гуми, климатична система, багажник на покрива и т.н.), както и от стила на шофиране, скоростта, използването на допълнителни функции/консуматори на енергия, външната температура, броя на пътниците в автомобила, натоварването на автомобила, избрания режим на шофиране, топографията и т.н. Всички тези фактори оказват влияние върху параметри като например теглото, съпротивлението при търкаляне и аеродинамиката. Нормите за разход се изчисляват при CO2 емисиите г/км. 

3. Наличието на функционалностите след актуализацията зависи от пазара, модела и допълнителното оборудване и може да варира.  

4. Допълнително оборудване

5. Не е налично за всички пазари

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори

ID. Software Updates

ID. Software Updates

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип