Меню
Затваряне на менюто
Затвори

ID. Software-Update 2.3 (Over-the-Air актуализация)

Възползвайте се от актуализацията на Вашето ID.

Възползвайте се от актуализацията на Вашето ID.

ID. Software-Update 2.3 (Over-the-Air актуализация)

Възползвайте се от актуализацията на Вашето ID.

Изживейте бъдещето още сега

Чрез периодични актуализации на софтуера ID. моделите на Volkswagen могат да се възползват от предимствата на най-новите цифрови технологии дори и след закупуването им. Функции и оптимизации могат да се активират онлайн, без да е необходимо посещение в сервиз. Тук ще научите как точно функционира тази технология.

По време на шофиране Over-the-Air актуализациите се изтеглят във фонов режим посредством мобилния достъп на автомобила. Веднага щом е налична актуализация, това се отбелязва на инфотейнмънт системата и Вашият ID. ще Ви отведе до инсталирането стъпка по стъпка. Докато автомобилът ви е паркиран, се извършва цялото инсталиране, така че още при следващото стартиране можете да се насладите на нови и подобрени функции. Моля, обърнете внимание на допълнителната информация в дигиталното ръководство за употреба.

Освен ID. софтуерни актуализации се предлагат и актуализации за предварително инсталирани системни приложения, "In-car приложения". Тези приложения не са свързани с онлайн ID. софтуерните актуализации и могат да се инсталират отделно. В някои случаи може да е необходимо наличието на най-новата версия на ID. софтуера.

Все още не разполагате с ID. Software Update 2.1?

Тогава си запазете директно час при дилър. Версията ID.Software 2.1 е условие за инсталиране на версия ID.Software 2.3 и бъдещи актуализации. Тук ще откриете допълнителна информация, съдържания и често задавани въпроси.

Научете повече

Условия за осъществяване на Over-the-Air актуализацията

Вслушахме се в това, което ни споделихте. Въз основа на Вашите мнения съставихме за Вас цялостна софтуерна актуализация - версията ID.Software 2.3. Сега тя за първи път може да се инсталира Over-the-Air на автомобили от ID. семейството на Volkswagen, т.е. без да е необходимо посещение в сервиз. Тук ще научите кое е новото.

Указания:

 • Условие за осъществяване на Over-the-Air актуализациите е инсталирана на версия ID.Software 2.1, както и сключен договор We Connect*.

 • Функционалността след актуализирането зависи от пазара, моделната година,  допълнителното оборудване и може да варира.

 • За получаването на следващи актуализации е необходимо да е инсталирана версията ID.Software 2.3.

 • Някои софтуерни актуализации се осъществят само в сервиз и не могат да се изпълнят Over-the-Air. 

 • Освен това се нуждаете от активен договор We Connect, който можете да използвате безплатно през първите три години след закупуването на автомобила и с който можете да се възползвате от многобройни предимства в ежедневието, например климатизиране на автомобила преди потегляне или индикация на състоянието на зареждане.

*Ако все още не сте осъществили актуализация версия ID.Software 2.1, моля да се свържете с Вашия Volkswagen партньор.

Какво съдържа онлайн актуализацията?

Актуализацията на версията 2.3 се състои от две части. Първата софтуерна актуализация подобрява динамичния контрол на дългите светлини и асистиращите системи за водача. При автомобили с Head-up дисплей се оптимизира взаимодействието между хардуера и софтуера. Освен подобрената ефективност и стабилност, втората софтуерна актуализация добавя и нови функции към ID. Light, както и подобрения на дизайна на инфотейнмънт системата.

По-лесно управление на инфотейнмънт системите

 

След инсталирането на версията ID.Software 2.3 Вашата инфотейнмънт система ще е с нова визия. Многобройни подобрения на дизайна, например цифрови бутони с нова форма, адаптирани шрифтове и оптимизирано подреждане на функционалните менюта, значително улесняват четенето и управлението на инфотейнмънт системата. Сега Home бутонът ситуативно се адаптира към показвания контекст и Вие можете да променяте индивидуално изгледа му. За целта освен с логото на Volkswagen разполагате и с голям брой национални флагове.

Нови функции на ID. Lights

 

ID. Light превръща указанията, получавани от Вашата инфотейнмънт система и другите асистиращи системи, в светлинни сигнали под предното стъкло. Онлайн актуализацията поддържа и следните функции:

 • Разпознаване на докосването на волана
 • Системата за автоматичен контрол на дистанцията ACC
 • Асистент за ефективност
 • Режим на абсолютен резерв

За да можете да ги използвате, Вашият автомобил трябва да разполага със съответното оборудване.

Динамичното регулиране на дългите светлини и асистиращи водача системи

 

Сега автомобилите, оборудвани с динамично регулиране на дългите светлини, разпознават още по-добре останалите участници в движението. В бъдеще асистиращите водача системи ще са на разположение и докато изтегляте актуализация.

Други подобрения

 

Ние оптимизираме стабилността на мобилните онлайн услуги. При автомобили с Head-up дисплей ние оптимизираме взаимодействието между хардуера и софтуера.

Кога ще се извърши актуализацията?

Или вече сте получили имейл, или скоро ще получите такъв, в който можете да потвърдите Over-the-Air изтеглянето на ID. Software-Updates 2.3. Моля, проверете входящата поща на имейл адреса, който сте посочили във Вашия Volkswagen ID. Не четете имейла по време на шофиране.

След като сте дали съгласието си, може да отнеме няколко седмици, докато Вашият ID. получи актуализацията, тъй като зареждането на софтуера става постепенно. Моля, уверете се, че преди и по време на шофирането Вашият ID. разполага със стабилна връзка с интернет.

Веднага след като един софтуерен пакет е напълно изтеглен и готов за инсталиране, на инфотейнмънт дисплея ще се появи съобщението "Налична системна актуализация".

Over-the-Air актуализацията се извършва по следния начин

Указание: Ако вече сте инсталирали приложението We Connect ID. и имате валиден договор We Connect, можете да пропуснете първите стъпки и да започнете директно от стъпка 4.

 1. Изтеглете безплатното приложението We Connect ID. за Вашия смартфон. В зависимост от операционна система на телефона ще откриете приложението We Connect ID. за Android или iOS в App Store или в Google Play Store

 2. Регистрирайте се в приложението Volkswagen ID и добавете Вашия ID. автомобил.

 3. Активирайте Вашия договор We Connect. За да направите това, следвайте инструкциите в приложението.
 4. Наличните актуализации се изтеглят автоматично по време на шофиране, ако Вашият ID. автомобил е в онлайн режим.

 5. Изберете наличната актуализация след края на пътуването. За подробности относно съдържанието на актуализацията вижте в меню "More Information" (повече информация).

 6. По време на инсталирането на онлайн актуализацията не можете да зареждате Вашия ID. Поради това, моля да осигурите минимално ниво на заряд от 50% и след това извадете куплунга за зареждане. Сега стартирайте инсталирането на актуализацията. Това може да отнеме известно време в зависимост от обема на актуализацията. Преди началото на инсталирането на инфотейнмънт системата ще се покаже дали е необходимо да изпълните други условия (напр. да затворите прозорците). Актуализацията започва след напускане и заключване на автомобила.

 7. По време на инсталирането на актуализацията не можете да използвате или зареждате Вашия ID.

 8. В края на инсталирането Вашият ID. установява интернет връзка.

Сега разполагате с предимствата на нови и подобрени услуги. Volkswagen Ви желае много забавни мигове и приятно пътуване с Вашето ID.

Инструкции за безопасност във връзка с актуализацията

При изтегляте на първата онлайн актуализация, функционирането на използващите камерата на автомобила асистиращи системи (напр. Lane Assist, Travel Assist, ...) е ограничено. Технически това състояние е сравнимо със състоянието "сняг върху камерата", с което може би вече сте се сблъсквали през зимата. Функционалният обхват на асистиращите водача системи се възстановява след успешно инсталиране на софтуерната актуализация. Процесът на инсталиране започва след напускане и заключване на автомобила. Моля, обърнете внимание, че автомобилът не може да се използва по време на инсталирането. На имейл адреса, който сте запазили във Вашия Volkswagen ID, ще получите съобщение, за да потвърдите получаването на актуализацията. Моля, не изпращайте потвърждението по време на шофиране.

Често задавани въпроси по темата
ID. Software-Update 2.3

Какво представляват Over-the-Air актуализациите?

Over-the-Air актуализациите представляват периодични софтуерни актуализации, които се изтеглят през мобилния достъп на автомобил. Това позволява Вашият Volkswagen да е в крак с най-новите цифрови технологии дори и след закупуването му, а Вие да се възползвате от предимствата на новите характеристики и подобрени функции.

Как мога да разбера коя версия на софтуера е инсталирана в момента на моето ID.?

Отворете меню "Setup" (настройки) от основното меню на инфотейнмънт системата на ID. След това се придвижете до "System information" (системна информация). Ако версията на софтуера е "0792" или по-висока, вече сте инсталирали ID.Software 2.1 и автомобилът Ви може да получава Over-the-Air актуализации.

Колко време продължава Over-the-Air актуализацията?

Over-the-Air актуализацията се изтегля във фонов режим докато шофирате. Времето за инсталиране зависи от обхвата на самата актуализация и се показва в инфотейнмънт системата, преди да започнете фактическото инсталирането.

Мога ли самостоятелно да извърша Over-the-Air актуализацията?

Чрез инфотейнмънт системата ID. ще Ви уведоми, когато е налична актуализация за инсталиране, и ще Ви преведе през процеса на инсталиране.

Мога ли да шофирам моето ID., докато се инсталира Over-the-Air актуализацията?

По време на инсталирането автомобилът не може да се управлява. За Ваше удобство: определете сами момента за провеждане на инсталацията чрез инфотейнмънт системата.

Ще получа ли документ за Over-the-Air актуализацията?

ID.Software версията, инсталирана във Вашия ID. автомобил, се регистрира от системата.

Защо още не съм получил/а актуализацията, след като други вече са успели да я инсталират?

Over-the-Air актуализацията постепенно ще обхване всички подлежащи автомобили. Вашият ID. ще Ви уведоми веднага, щом тя е на разположение.

Мога ли да пропусна тази версия на Over-the-Air актуализацията и да инсталирам направо следващата?

Всяка следваща актуализация надгражда предходната. За да можете винаги да се възползвате от предимствата на най-новите функции и подобрения, моля изпълнете всички актуализации.

По какво мога да разбера, че е налична Over-the-Air актуализация?

На основния екран на ID. инфотейнмънт системата ще получите уведомление посредством изскачащо известие веднага, щом актуализацията стане достъпна.

Какво се случва, ако докато се провежда Over-the-Air актуализацията използвам моето ID. (напр. го отключвам или зареждам)?

По време на инсталирането ID. автомобила може да се заключва и отключва. Не можете да го шофирате или зареждате.

От какво имам нужда, за да получа Over-the-Air актуализацията?

По принцип всеки водач на ID. разполага с онлайн актуализация. Вие се нуждаете само от активен договор We Connect и осъществена версията ID.Software 2.1, за която трябва да посетите Volkswagen Оторизиран сервиз.  

За да разберете коя версия в момента е инсталирана на Вашето ID., отворете меню "Setup" (настройки) от основното меню на инфотейнмънт системата. След това се придвижете до "System information" (системна информация). Ако версията на софтуера е "0792" или по-висока, вече сте инсталирали ID.Software 2.1 и автомобилът Ви може да получава онлайн актуализации.

Мога ли да инсталирам Over-the-Air актуализацията по време на зареждане?

Не, автомобилът не може да се зарежда по време на инсталирането. Моля, прекратете процеса на зареждане и след това стартирайте инсталирането.

Мога ли отново да стартирам инсталирането след неуспешна Over-the-Air актуализация?

Ако инсталирането може да се повтори, на ID. инфотейнмънт системата ще получите уведомление. В противен случай, моля да се свържете с Вашия Volkswagen Оторизиран сервиз.

Защо получих Over-the-Air актуализация, но не виждам никакви промени?

Не всяка Over-the-Air актуализация води до видими промени. Понякога актуализацията се свежда до функции и подобрения на качеството във фонов режим.

Какво е минималното ниво на заряд, при което мога да инсталирам Over-the-Air актуализацията на ID.?

Високоволтовата батерия на ID. трябва да е заредена поне на 50%, за да започне инсталирането.

Зависи ли приемането от ID. на Over-the-Air актуализацията от състоянието на интернет връзката?

За изтеглянето на актуализацията е необходима интернет връзка. Тя е възможна само ако Вашето ID. е в "онлайн режим". На основния екран на инфотейнмънт системата е показано наличието на интернет връзка чрез символ за връзка.

Допълнителна информация за статуса на връзката на Вашето ID. ще намерите в ръководство за експлоатация, в точка "Пренос на данни" → "Лична сфера".

Премахнах уведомлението в инфотейнмънт системата. Как въпреки това да стигна до инсталирането?

Уведомлението в инфотейнмънт системата е само индикация за наличието на Over-the-Air актуализация. Инсталирането може да стартира през "Goodbye Screen" след спирането на автомобила.

Мога ли по време на актуализацията да поддържам моя Volkswagen Data Plug или друг OBD четец, свързан към автомобила?

Моля, премахнете всички четци от OBD интерфейса, преди да започнете инсталирането.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип