Онлайн въвеждане на дестинации и маршрути

Досега можеше да се изпраща през приложението Volkswagen App към навигационната система отделни предпочитани точки/местоположения (като напр. адреси за спирки за зареждане, приятели, ресторанти и др.). С разширението на функционалността вече може да се планират във Volkswagen App маршрути с включени точки/местоположения за спиране за зареждане и да се изпратят към автомобила. 

  1. След търсене на дестинация във Volkswagen App приложението, планирането на маршрута през "Route" може да започне. 
  2. Като начална точка може първоначално да се използва текущото местоположение, вариант е да се посочи и друго местоположение.Междинна дестинация може да бъде добавена чрез "Add Stopover" (добавяне на спирка). 
  3. Предложеният маршрут може да бъде изпратен към автомобила чрез "Send route"  (изпрати маршрут).
  4. След получаването на информацията от автомобила в инфотеймънт системата на автомобила се показва съобщение чрез изкачащ прозорец (Pop-up съобщение). Сега маршрута може да бъде запазен в любими или да се зададе директно за навигация. След изпращане на маршрута трябва да се осъществи взаимодействие в автомобила (навигиране, запазване), в противен случай последно получената дестинация ще бъде презаписана от по-нова дестинация.
  5. За да изчисли планирането на маршрута, приложението използва стойност от 58 кВтч за мощност на батерията, текущото ниво на заряда на батерията (SOC) и разхода на ID.3 Pro с капацитет на батерията от 58 кВтч, т.е. 12,9-13,5 кВтч/100 км. 13,5-12,9 кВтч/100 км.

При използване в автомобила маршрута се преизчислява наново. В зависимост от трафика, от температурата, вида и степента на зареждане на батерията и текущото местоположение на автомобила е възможно да има отклонения от първоначално направеното в приложението планиране.

По време на пътуването могат да бъдат получени нови дестинации и маршрути.

Изпратеният маршрут може да съдържа до три спирки и до пет точки за зареждане.

 

Изисквания

  • Връзка с навигационната система, част от опционалния пакет "Инфотеймънт".
  • Валиден We Connect Plus договор, Volkswagen ID потребителски профил и Volkswagen App.

1. ID.3: Разход на енергия в кВтч/100 км: комбиниран 15,2-17,7; CO2-емисии в г/км: комбинирани 0.
ID.4: Разход на енергия в кВтч/100 км: комбиниран 16,7-22,2; CO2-емисии в г/км: комбинирани 0.
ID.5: Разход на енергия в кВтч/100 км: комбиниран 16,5-22,2; CO2-емисии в г/км: комбинирани 0.
ID.Buzz: Разход на енергия в кВтч/100 км: комбиниран 20,6-24,6; CO2-емисии в г/км: комбинирани 0.
ID.Buzz Cargo: Разход на енергия в кВтч/100 км: комбиниран 20,7-24,6; CO2-емисии в г/км: комбинирани 0.

Данните за разхода на енергия и емисиите на CO2 са в диапазон според избраното оборудване на автомобила.

2. Пробег според WLTP:
WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) e световна хармонизирана тестова процедура за леки автомобили и представлява нов метод на тестване, по който се определя разходът на гориво на превозното средство. WLTP отчита не само различните пътни ситуации и скорости на движение, но и разликите във вариантите на оборудването и тегловите класове на превозните средства. Действителният пробег се различава в зависимост от стила на шофиране, скоростта,  допълнителното оборудване към автомобила, външната температура, броят на пътниците/натоварването и топографски характеристики.


Посочените стойности за разход на гориво и емисии на СО2 са получени по метода на измерване, предвиден в Регламент (ЕО) № 715/2007. Данните не се отнасят до конкретен автомобил и не са част от офертата, а служат единствено за сравнение между различните типове автомобили. Разходът на гориво и  емисиите на СО2 зависят не само от ефективното оползотворяване на горивото, респ. електроенергията в автомобила, но се влияят също така от стила на шофиране, спецификите на изминатата отсечка и други фактори от нетехнологично естество. Отклонения в стойностите на разхода, емисиите на СО2 и пробега могат да се получат по-специално от допълнително оборудване или аксесоари (напр. по-широки гуми, климатична система, багажник на покрива и т.н.), както и от стила на шофиране, скоростта, използването на допълнителни функции/консуматори на енергия, външната температура, броя на пътниците в автомобила, натоварването на автомобила, избрания режим на шофиране, топографията и т.н. Всички тези фактори оказват влияние върху параметри като например теглото, съпротивлението при търкаляне и аеродинамиката. Нормите за разход се изчисляват при CO2 емисиите г/км. 

3. Наличието на функционалностите след актуализацията зависи от пазара, модела и допълнителното оборудване и може да варира.  

4. Допълнително оборудване

5. Не е налично за всички пазари

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори

ID. Software 3.2 Update

ID. Software 3.2 Update

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип