Инсталиране на Over-the-Air актуализация

С Over-the-Air актуализацията може да осъвремените автомобила си с различни видове функционалности:


Актуализиране с нови функции и подобрения на съществуващи In-Car приложения (напр. игри, услуги към автомобила)

Актуализация на системи за автомобила (напр. навигация)

Актуализация на In-Car Shop (напр. за нови функции, налични нови приложения)

Софтуерна актуализация (напр. за операционната система на автомобила)

Софтуерните актуализации са различни като обем. Моля, взимайте под внимание детайлната информация към наличната за Вашия автомобил актуализация. Тя се намира в изведетото съобщение или в бележките към изданието (Release Notes) в инфотеймънт системата.

Указание: Предпоставка за получаване на Over-the-Air актуализациите е наличитео We Connect договор.

 

Изтегляне на Over-the-Air актуализации

Първо се уверете, че Вашия автомобил е в онлайн режим. При ID. автомобили с версия на софтуера 3.0 или по-висока, впишете се като основен потребител на автомобила с Вашето Volkswagen ID.

 • Изберете от стартовия екран онлайн режим
 • Изберете от екрана на инфотеймънт системата икона "Setup"
 • Изберете персонални настройки
 • Изберете "Vehicle/Usage Data"

Наличните актуализации се изтеглят автоматично по време на шофиране, ако автомобилът се намира в онлайн режим. Свалянето и инсталирането на актуализациите не водят до допълнителни разходи за данни. Вашият ID. Ви информира чрез инфотейнмънт системата веднага, щом системната актуализация е налична.

Онлайн режимът означава ли, че изпращам или споделям данни за местоположението си?

В предишните софтуерни версии активирането на онлайн режима в автомобила автоматично позволяваше изпращането или споделянето на данни за местоположението на автомобила и данни за използването на автомобила - без възможност за индивидуален избор на Вашите предпочитания за изпращане или споделяне на тези данни. От софтуерна актуализация версия 3.0 вече е възможно да активирате онлайн режим и след това индивидуално да изберете предпочитаните от Вас настройки за споделяне на генерирани от автомобила данни (данни за автомобила/използването му, данни за местоположение, Car2X данни).

За да поддържате автомобила си онлайн, имате възможност да решите сами кои данни искате да изпратите или споделите (с изключение на законово изискваните функции като eCall). За да може да получавате Over-the-Air актуализациите, трябва Vehicle/Usage Data да бъдат активирани в персоналните настройки. 

Инструкции за безопасност във връзка с актуализацията

Моля, обърнете внимание, че по време на инсталирането на софтуерните актуализации, автомобилът не може да се използва. Прочетете внимателно бележките към изданието (Release Notes), за да се запознаете със съдържанието на актуализацията, преди да стартирате инсталирането. 

Инсталиране на Over-the-Air актуализации

 1. След приключване на Вашето пътуване спрете безопасно ID. автомобила си и задействайте паркинг спирачката. Изключете от контакт. Уверете се, че разполагате със стабилна връзка с интернет. 
 2. Осигурете минимално ниво на заряд на батерията от 50% и след това извадете куплунга за зареждане. Уверете се, че всички прозорци са затворени. 
 3. От началния екран изберете опцията "Налична актуализация", за да стартирате инсталирането на актуализацията. Провререте, дали автомобилът е в онлайн режим. 
 4. На екрана на системата може да изберете меню "Повече информация", за да се запознаете с документацията на актуализацията. Моля, прочетете внимателно съдържанието, преди да продължите процеса на инсталиране. В случай че е необходимо да изпълните друго условие (напр. да затворите прозорците), ще бъдете информирани от инфотеймънт системата преди старта на инсталацията.
 5. Когато прочетете документацията на актуализацията и не се изисквят допълнителни действия, натиснете бутон "Инсталиране".
 6. Ако получите съобщение на инфотеймънт системата във Вашия ID. за актуализация на инсталационна информация, след прочитане натиснете "Oк" и стартирайте с инсталирането на софтуерната актуализация. 
 7. Инсталацията започва веднага, щом слезете и заключите автомобила.
 8. Ако в рамките на първите две минути след заключването отворите Вашия ID., инсталацията ще бъде прекратена. По време на инсталирането на актуализацията не може да използвате или зареждате автомобила. 
 9. Веднага, след като инсталирането приключи, ще бъдете информирани на екрана на инфотеймънт системата, че е необходимо да въведете основен потребител.

Забележка: Връщането към предходна софтуерна версия не е възможно.

Вие ще може да се възползвате от новите и подобрени функционалности. Volkswagen Ви пожелава много радост от шофирането и приятно пътуване с Вашия ID. автомобил.

1. ID.3: Разход на енергия в кВтч/100 км: комбиниран 15,2-17,7; CO2-емисии в г/км: комбинирани 0.
ID.4: Разход на енергия в кВтч/100 км: комбиниран 16,7-22,2; CO2-емисии в г/км: комбинирани 0.
ID.5: Разход на енергия в кВтч/100 км: комбиниран 16,5-22,2; CO2-емисии в г/км: комбинирани 0.
ID.Buzz: Разход на енергия в кВтч/100 км: комбиниран 20,6-24,6; CO2-емисии в г/км: комбинирани 0.
ID.Buzz Cargo: Разход на енергия в кВтч/100 км: комбиниран 20,7-24,6; CO2-емисии в г/км: комбинирани 0.

Данните за разхода на енергия и емисиите на CO2 са в диапазон според избраното оборудване на автомобила.

2. Пробег според WLTP:
WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) e световна хармонизирана тестова процедура за леки автомобили и представлява нов метод на тестване, по който се определя разходът на гориво на превозното средство. WLTP отчита не само различните пътни ситуации и скорости на движение, но и разликите във вариантите на оборудването и тегловите класове на превозните средства. Действителният пробег се различава в зависимост от стила на шофиране, скоростта,  допълнителното оборудване към автомобила, външната температура, броят на пътниците/натоварването и топографски характеристики.


Посочените стойности за разход на гориво и емисии на СО2 са получени по метода на измерване, предвиден в Регламент (ЕО) № 715/2007. Данните не се отнасят до конкретен автомобил и не са част от офертата, а служат единствено за сравнение между различните типове автомобили. Разходът на гориво и  емисиите на СО2 зависят не само от ефективното оползотворяване на горивото, респ. електроенергията в автомобила, но се влияят също така от стила на шофиране, спецификите на изминатата отсечка и други фактори от нетехнологично естество. Отклонения в стойностите на разхода, емисиите на СО2 и пробега могат да се получат по-специално от допълнително оборудване или аксесоари (напр. по-широки гуми, климатична система, багажник на покрива и т.н.), както и от стила на шофиране, скоростта, използването на допълнителни функции/консуматори на енергия, външната температура, броя на пътниците в автомобила, натоварването на автомобила, избрания режим на шофиране, топографията и т.н. Всички тези фактори оказват влияние върху параметри като например теглото, съпротивлението при търкаляне и аеродинамиката. Нормите за разход се изчисляват при CO2 емисиите г/км. 

3. Наличието на функционалностите след актуализацията зависи от пазара, модела и допълнителното оборудване и може да варира.  

4. Допълнително оборудване

5. Не е налично за всички пазари

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори

ID. Software Updates

ID. Software Updates

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип