Нова дефиниция на мощността

Motoren

Новият Golf се предлага с широка палитра от двигатели: TSI-, TDl- и TGI1-моторите съчетават висока мощност с нисък разход на гориво. С комбинацията си от малък работен обем, принудително пълнене с турбокомпресор и директно впръскване на горивото всички агрегати осигуряват равномерно разгръщане на мощността. Към това следва да прибавим и технологията за активното управление на цилиндрите при някои от версиите. При тази технология половината цилиндри временно се изключват в режими на непълно натоварване. При това маниерите на работа на двигателя остават непроменени.
Едно важно нововъведение: eTSI с Mild-Hybrid-технология. Стартер-генератор подпомага двигателя при потегляне и при ниска скорост на движение. При движение без тяга и при спиране той служи за рекупериране на енергия, която се съхранява в литиево-йонната акумулаторна батерия. По този начин се постига значително намаляване на разхода на гориво и нивата на вредни емисии.

1По-късно производство.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип