Асистиращи системи за водача

IQ.DRIVE Travel Assist

Оборудван с иновативни технологии за повече комфорт и повече безопасност, новият T-Roc cabriolet ще Ви отведе отпочинали до крайната цел на пътуването. Към тези технологии следва да споменем и предлагания като опция асистент за шофиране IQ.DRIVE "Travel Assist". Въпросният виртуален копилот винаги държи под око всичко, което се случва около Вас, допринасяйки за комфорта и оказвайки Ви ценна помощ в монотонни и еднообразни ситуации на пътя. По този начин Вие специално на дълги отсечки получавате идеалния спътник при пътуване.1

 • Специално на магистрала и на добре поддържани междуградски пътища IQ.DRIVE Travel Assist може автоматично да поддържа скоростта, лентата на движение и дистанцията спрямо останалите участници в движението.
 • В съчетание с трансмисията с два съединителя DSG вие се придвижвате максимално спокойно в задръствания и в условия на трафик с множество последователни спирания и потегляния. 

Автоматично регулиране на дистанцията ACC

Серийното автоматично регулиране на дистанцията ACC Ви помага автоматично да поддържате предварително зададена максимална скорост на движение2, както и дистанцията спрямо движещото се отпред превозно средство6. В задръстване Вашият T-Roc може да спира автоматично и да потегля отново (при наличието на предлаганата като опция трансмисия с двоен съединител DSG). В съчетание с предлаганата като опция навигационна система ACC получава и разширени функции за предвидливо регулиране на скоростта и асистент за завои. По този начин се намалява вероятността от неволно надвишаване на разрешената скорост, тъй като се вземат под внимание официалните ограничения.1 Освен това системата е в състояние да напасва скоростта на автомобила спрямо завои, кръстовища (отбивки) и кръгови движения на основата на данни от навигационната система.1

Асистент за аварийно спиране „Front Assist“

Серийният асистент за аварийно спиране "Front Assist" с функция за разпознаване на пешеходците може да предупреждава за критични ситуации с пешеходци или други автомобили, а в опасни случаи може дори автоматично да спре автомобила3.

Lane Assist

При монотонно шофиране лесно може да се стигне до рискови ситуации. Сред тях е асистентът "Lane Assist": При скорост над 60 км/ч тя разпознава, когато автомобилът безконтролно напуска лентата на движение1. С помощта на коригираща намеса в кормилното управление тя насочва своевременно вниманието на водача обратно към управлението на автомобила1.

Паркинг асистент „Park Assist“, вкл. Асистент при паркиране

Новият T-Roc Cabriolet се предлага серийно с асистент при паркиране "Park Assist"3 и не само може автоматично да разпознава при преминаване покрай паркомясто дали то е достатъчно голямо за автомобила - той може и да паркира автоматично вместо вас.4,8 За вас остава единствено да оперирате с газта, спирачките и съединителя. Асистентът прави останалото вместо вас.

 • Сензори сканират за подходящи паркоместа по пътя (при скорост максимум 40 км/ч).
 • Местата за надлъжно паркиране трябва да са дълги поне колкото автомобила плюс 80 см отстояние за маневриране, както и да остават минимум по 25 см пред автомобила за отпаркиране.
 • Напречните места за паркиране трябва да имат отстояние минимум 35 см от двете страни на автомобила.

Проактивна система за защита на пасажерите

Предлаганата по желание на клиента проактивна система за защита на пасажерите се напасва спрямо Вас. Тя разпознава ситуации с потенциал за възникване на опасност и в зависимост от конкретната ситуация предприема различни превантивни мерки.Например прозорците и шибедахът се затварят почти напълно с цел оптимизиране работата на въздушните възглавници, предните предпазни колани се натягат, за да фиксират по-добре водача и спътника му, а аварийните светлини се включват автоматично в опасна или критична ситуация (например поднасяне).

В рамките на възможоностите на системата. Водачът по всяко време трябва да бъде готов да поеме управлението на автомобила и в нито един не е освободен от отговорността за безопасното управление на автомобила.

До макс. 210 km/h.

В рамките на възможоностите на системата. 

Процесът може да бъде деактивиран по всяко време

Показаните на изображенията превозни средства могат да се различават в някои детайли от актуалните, предназначени за България доставки. Част от показаното представлява допълнително оборудване, което се доставя срещу доплащане. Всички посочени цени са необвързващо препоръчителни, некартелни и ориентировъчни цени, включващи 20 % ДДС и транспортни разходи. За допълнителна информация относно серийното и допълнителното оборудване, най-учтиво ви молим да се обърнете към най-близкия дилър на Volkswagen. Възможни са грешки и промени в цените.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори

T-Roc Cabriolet

 1. 1.

  Изображенията показват допълнително оборудване, което се доставя срещу заплащане. Върни се

T-Roc Cabriolet

 1. 1.

  Изображенията показват допълнително оборудване, което се доставя срещу заплащане. Върни се

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип