Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Бъдещето е най-мощната задвижваща сила

Днес силата, успехът и доброто представяне се определят най-вече по отговорното поведение. Новият Touareg R eHybrid с Plug-in-хибридна технология и 340 кВт (462 к.с.) системна мощност е най-мощният сериен Volkswagen за всички времена. Следвайки изцяло електрическия рекорден състезателен автомобил ID.R и зареден със страстта и вдъхновението на моторните спортове, този модел пренася спортния дух от пистата на пътя. 

Със серийно монтираното в Touareg двойно задвижване 4MOTION, Touareg R eHybrid е единственият PHEV-модел със задвижване на четирите колела в гамата на Volkswagen.

Touareg R eHybrid предлага множество акценти. Ето преглед на три от тях:

e-Mode

Благодарение на големия изцяло електрически пробег е възможно изминаването на средностатистически градски разстояния в режим ”e-Mode”.

Още Performance акценти

Innovision Cockpit

Един поглед в бъдещето с иновативния комбиниран дисплей без физически бутони – едно истинско дигитално изживяване.

Още акценти от Технология

R-Styling

Спортен дух до най-малките детайли - с оформените по нов начин брони и елегантните черни елементи като например радиаторната решетка и декоративните лайстни.

Още за R-Styling

Performance

e-Mode

Бъдещето е електрическо

Потегляме с новия флагман на марката. Той е елегантен, почти безшумен и се придвижва с нулеви локални вредни емисии в града, а същевременно е мощен и динамичен извън града. При наличие на достатъчен заряд на батерията вие винаги стартирате в изцяло електрическия режим "e-Mode", който остава активен до скорост от 135 км/ч. При активиран хибриден режим взаимодействието между конвенционалното и електрическото задвижване се оптимизира непрекъснато, особено при включено активно водене по маршрут.

Задвижване и 4MOTION

Най-мощният сериен Volkswagen за всички времена

Задвижването eHybrid е сърцето на този автомобил: то включва V6-турбодвигател, един електромотор и интегрирана в пода на багажното отделение литиево-йонна акумулаторна батерия с нетен енергиен капацитет 14,3 кВтч. Предаването на тягата се осъществява през 8-степенна автоматична трансмисия с функция за ръчна смяна на предавките Tiptronic. За идеалната връзка между автомобила и пътя се грижи системата за двойно предаване 4MOTION. С помощта на 4MOTION Active Control водачът може бързо и лесно да избира между отделни профили на работа на задвижващата система.

Ускорение

Изживейте максимална динамика в стил "R"

При Kick-down V6-турбодвигателят се подпомага допълнително и от максималната електрическа мощ, постигайки така нареченият Boost-ефект. Максималната системна мощност от 340 кВт (462 к.с.) плюс максимален системен въртящ момент от 700 Нм гарантират максимална динамика

R-Styling

Екстериор

Новото лице на върховото представяне

Блестящ и ненаподобим по своя характер - външният цвят "Lapiz Blue" е специално предложение от Volkswagen R. Спортен дух до най-малките детайли - с оформените по нов начин брони и елегантните черни елементи като например радиаторната решетка и декоративните лайстни. С R-лого в радиаторната решетка и в задната част на автомобила. Дори дизайнерските декоративни лайстни на предните калници и на вратите демонстрират едно ново лице на върховото представяне.

Колела

Стил в черно

Общото излъчване на автомобила се завършва от спортна гама от колела: Touareg R се предлага серийно с 20-цолови алуминиеви колела "Braga"3 с блестящо покритие в черно или в сиво. Като опция се предлагат 21-цоловите колела от алуминиева сплав "Suzuka" с блестящо покритие в черно или в сиво. Специален акцент се поставя от предлаганите като опция 22-цолови, създадени специално за Touareg R алуминиеви колела "Estoril" с 5-Y-лъчев дизайн в черно.

Интериор

Спортна атмосфера

Придайте на Touareg R повече персоналност. За целта можете да избирате между 30 различни цвята на амбиентното осветление, за да потопите интериора в индивидуална светлина - например със сини светлинни ивици в областта на арматурното табло, централната конзола и вратите, създавайки по този начин едно особено спортно усещане. Друг много интересен акцент е предлаганата като опция естествена кожа "Puglia", обработена с екстракт от маслинови листа. Към благородните детайли следва да споменем също така кръстосаните шевове на тапицериите, включително в областта на панелите на вратите, както и кантовете на седалките в цвят Sepang синьо. Интериорът ви посреща серийно със седалки ergo-Comfort, тапицирани с кожа "Vienna" със сиви шевове и алуминиеви декоративни апликации "Silver Wave".

Технология

IQ.LIGHT

Спортно излъчване без заслепяване

Без значение дали се придвижвате в града, карате нощем по извънградски пътища или сте на магистралата при лошо време: предлаганите като опция IQ.LIGHT LED-Matrix-фарове автоматично напасват интензивността и дължината на светлинния поток на LED-сегментите в зависимост от различните моментни ситуации. Благодарение на функцията "Dynamic Light Assist" останалите участници в движението не биват заслепявани дори при активни дълги светлини. По този начин пътят се осветява по-добре, а нежеланите отблясъци при осветяване на пътни знаци и табели биват намалени или избегнати. По този начин Touareg R носи повече сигурност и видимост при всякакви условия.

Innovision Cockpit

Командна централа без бутони

Дигиталният комбиниран прибор образува една обща извита повърхност заедно с екрана на инфотейнмънт-системата: това е серийният Innovision Cockpit. Снабден с 31,2-сантиметров дигитален кокпит и 38,1-сантиметров тъчскрийн, той позволява удобно и интуитивно управление на инфотейнмънт-системата.

Спортен мултифункционален волан

Всичко е във вашите ръце

R-моделът се екипира с най-новото поколение на спортния мултифункционален волан с покритие от перфорирана кожа. С включени R-лого, Touch-управление, планки за ръчна смяна на предавките, бутон за предлагания като опция "Travel Assist" и отопление.

Повече за Touareg R:

С какво още може да ви очарова Touareg R? Научете тук.

Още функции

Асистиращи водача системи

Назад към прегледа

Асистиращи водача системи

Навигация

Назад към прегледа

Навигация

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип