Какво означава WLTP?

Какъв е разходът на даден автомобил? Сега Volkswagen Лекотоварни автомобили може да даде много по-точен отговор на този въпрос благодарение на единния WLTP цикъл на шофиране. Защото новият метод за измерване на разхода на гориво и емисиите на CO2 е по-пряко ориентиран към условията на ежедневното шофиране. WLTP започва да се прилага вместо досегашния стандарт NEDC от септември 2017 г. за всички леки автомобили, а от септември 2018 г. - за всички лекотоварни автомобили .

WLTP е съкращение от Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure. Това най-просто означава "световна хармонизирана тестова процедура за лекотоварни автомобили" и представлява нов метод на тестване, по който се определя разходът на гориво на превозното средство. Въз основа на записани данни от шофиране в реални условия по цял свят в бъдеще ще е възможно да се постигне по-добра симулация на реално пътно движение дори в лабораторни условия. Затова WLTP отчита не само различните пътни ситуации и скорости на движение, но и разликите във вариантите на оборудването и тегловите класове на превозните средства.

Показаните на изображенията превозни средства могат да се различават в някои детайли от актуалните, предназначени за България доставки. Част от показаното представлява допълнително оборудване, което се доставя срещу доплащане. Всички посочени цени са необвързващо препоръчителни, некартелни и ориентировъчни цени, включващи 20 % ДДС и транспортни разходи. За допълнителна информация относно серийното и допълнителното оборудване, най-учтиво ви молим да се обърнете към най-близкия дилър на Volkswagen. Възможни са грешки и промени в цените.

Затвори
Menü schließen
Затвори

Нови стандарти за стойностите на разхода.

По-близо до реалния разход: WLTP задава нови стойности на разход.

За леките автомобили, излизащи на пазара от септември 2017 г., и за лекотоварните автомобили, излизащи на пазара от септември 2018 г., важат нови стойности на разход, които се определят по новите WLTP стандарти. WLTP е съкращение на Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure и инициира въвеждането на единен световен метод за тестване, по който се определя разходът на гориво и вредните емисии. Какво означава това за Вас и Вашия лекотоварен автомобил Volkswagen ще научите тук.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team