Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Сервизна кампания при автомобили на природен газ

Проверете дали автомобилът Ви е част от сервизната акция

Проверете дали автомобилът Ви е част от сервизната акция

Сервизна кампания при автомобили на природен газ

Проверете дали автомобилът Ви е част от сервизната акция

В предишните сервизни акции 20X7, 20Y8 и 20X4, Volkswagen AG предприе смяна на газовите бутилки на автомобили, задвижване на природен газ от различни моделни линии. По време на тези кампании бяха засегнати Touran, Passat и Caddy.

Всяка възможна корозия на газовите бутилки в засегнатите превозни средства може да причини нарушаване на цялостта на газовите бутилки. Съществува значителен потенциален риск от инцидент с фатален край.

Тъй като в отделни случаи може да има повтарящи се прояви на корозия около газовите бутилки, превозните средства Touran EcoFuel (5 и 7-местни) и Touran TGI (7-местни) трябва отново да посетят сервизен комплекс за извършване на новата акция с обратно повикване 20DP.

Сервизна акция 20DP предвижда деактивиране на задните две газови бутилки (намаляване на пробега приблизително с 20%), както и проверка на предните две газови бутилки за корозия. Предните две газови бутилки могат да бъдат деактивирани, ако се установи наличие на корозия.

В близко бъдеще предстои още една сервизна акция (вече е в процес на планиране), с която ще се заменят деактивираните газови бутилки. Ще получите допълнителна информация за това. 

Въведете идентификационния номер на превозното средство (VIN) по-долу, за да откриете дали Вашият Volkswagen е засегнат.

Ако Вашият автомобил е засегнат, моля, консултирайте се със сервизен партньор на Volkswagen възможно най-скоро. След изпълнението на сервизната кампания той ще Ви предостави съответното удостоверение, че автомобилът Ви е бил включен в нея.

Като собственик или притежател на Volkswagen Touran, моля незабавно се свържете с Вашия доверен Volkswagen сервиз. Ще получите съпровождащия сертификат от сервизния комплекс след осъществяване на 20DP.
Дори ако това непланирано посещение на сервиз е неудобно за Вас, ние се надяваме на Вашето разбиране и подкрепа за осъщесвяването на тази мярка. Оценяваме Вашето доверие в марката Volkswagen и вярваме, че Вие ще продължите да сте лоялни към нас.

Проверете дали автомобилът Ви е засегнат

Използвайте номера на рама (VIN) на Вашия автомобил, за да проверите онлайн дали Вашият автомобил е засегнат от сервизната кампания за автомобили, работещи на природен газ, и дали е необходима сервизна интервенция.

За повече информация, моля, свържете се с най-близкия до Вас дилър на Volkswagen.

Проверете сега номера на рама (VIN) на Вашия автомобил 

 

Какво представлява номерът на рама (VIN)?

Номерът на рама (VIN) е идентификационният номер на превозното средство и се състои от 17 на брой цифрови и буквени символа. Може да го откриете в регистрационния талон на автомобила, както и в долната част на предното стъкло или в ръководството за експлоатация.

На предното стъкло

В големия регистрационен талон под точка Е

Често задавани въпроси относно сервизната кампания за автомобили, работещи на природен газ

Какви дефекти/неизправности имат засегнатите автомобили?

В резултат на механични увреждания в покриващия лаков слой на газовите бутилки, с течение на времето възниква корозия по тях.

Какви са последиците от тези неизправности?

Ако корозията остане незабелязана по време на проверките и с течение на времето намали здравината на резервоара, той може да избухне по време на зареждане с гориво. Това е опасно за живота и здравето на хората.

Затова сте длъжни да се включите в сервизната кампания и автомобилът Ви да бъде ремонтиран.

Колко време ще отнеме сервизната интервенция?

Продължителността на интервенцията зависи от обхвата на операциите по привеждане в изправност и обикновено отнема половин ден.

Трябва ли да си уговарям дата за посещение в сервиз?

Да, уверете се, че сте си уговорили дата за посещение в сервиз. Вашият дилър на Volkswagen иска да бъде сигурен, че ще разполага с правилните части за Вашия автомобил.

Свържете се с нас

Имате ли въпроси относно статуса на Вашия автомобил? Нашият отдел за обслужване на клиенти с удоволствие ще Ви помогне.

kd(kwfat)porschebulgaria(kwfdot)bg

Тук с един клик на мишката ще намерите и най-близкия до Вас
оторизиран сервиз на Volkswagen

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип