Меню
Затваряне на менюто
Затвори

8.7.2019 По-бърз от Формула 1: Volkswagen ID.R с нов рекорд в Goodwood

Електрическите състезателни автомобили за първи път са по бързи от Формула 1: Volkswagen ID.R постави нов цялостен рекорд на „Goodwood Festival of Speed“ и по този начин написа историята на моторния спорт.

Електро-състезателни автомобили за първи път по-бързи от Формула 1: Volkswagen ID.R постави нов общ рекорд на "Goodwood Festival of Speed" и по този начин написа историята на моторния спорт.

Ромейн Дюма измина 1,86-километровата писта в южната част на Англия за 39,90 секунди. По този начин, електрическият състезателен автомобил с мощност 500 kW (680 к.с.) подобри съществуващото максимално време от 20 години с 1,7 секунди.

"С новия общ рекорд на "Goodwood Festival of Speed" ID.R отново доказа, че електрическото задвижване на Volkswagen може да превъзхожда дори най-мощните конвенционални задвижвания", каза директорът на Volkswagen Motorsport Свен Смийтс. "Ромейн Дюма се възползва изцяло от потенциала на ID.R на тази къса, но трудна писта и постави още един крайъгълен камък в електрическата мобилност, след като спечели Pikes Peak и E-рекорд на Нюрбургринг-Нордшлайфе. Не на последно място, това беше силно представяне на целия ни екип, който за "Festival of Speed" за кратко време постави на колела олекотен вариант на ID.R."

 

Около 180 000 посетители се запознават с електромобилите от ID. семейството

"Goodwood Festival of Speed" привлече около 180 000 посетители през уикенда. На тях Volkswagen предложи освен състезание и вълнуващ поглед в бъдещето на електро-мобилността. Марката даде първото обществено предвкусване за ID.3, който през 2020 г. ще излезе на пазара като първият модел на новото ID. семейство. С проекта ID. BUZZ и ID. VIZZION Volkswagen гарантира и перспектива за други бъдещи варианти на продуктова линия с изцяло електрическо задвижване.

ID.R: #challengeacceptID

 

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип