Menü schließen
Затвори

25.6.2020 Световна премиера на новия Arteon* и Arteon Shooting Brake

  • Фастбек и Shooting Brake - в бъдеще клиентите вече ще имат възможност за избор между две версии на Arteon
  • Версията Shooting Brake е изцяло нова, динамична интерпретация на класическото комби
  • Цялата продуктова гама на модела е преминала през пълно технологично обновление
  • За първи път марката Volkswagen предлага plug-in хибридна система за задвижване в гамата на Arteon
  • Версията Arteon R1 ще заеме позицията на флагман в гамата на модела

Една моделна гама, две версии! Volkswagen представя световната премиера на новия Arteon и едновременно с това обявява дебюта на изцяло нова, втора версия в лицето на Arteon Shooting Brake. Новият модел предлага изцяло нова, динамична интерпретация на концепцията на класическото комби. "През тази година Volkswagen ще представи на пазара общо 34 нови модела - никога досега в историята на марката не е имало подобна по мащаб продуктова офанзива", сподели Ралф Брандщетер, главен изпълнителен директор на марката Volkswagen и изпълнителен директор на Volkswagen леки автомобили. "Arteon Shooting Brake разширява нашата палитра от модели във важния среден сегмент на автомобилния пазар. Той ще се превърне в нов еталон в своя клас с динамичния си дизайн, висока функционалност и модерни технологични решения."

Стилен и динамичен. Моделът Arteon изпълнява ролята на класическия Gran Turismo в гамата на марката Volkswagen от 2017 година и сега Volkswagen представя резултата от цялостната, задълбочена актуализация на моделната гама. Новият Arteon и Arteon Shooting Brake се отличават със своя изразителен, авангарден дизайн, сред чиито основни характеристики са елементи като новото оформление на предницата с непрекъсната светлинна лента, забележителни хромирани детайли и нови отвори за въздух в долната част. Радиаторната решетка и дългият, широк преден капак са оформени в едно цяло и открояват ярко двете версии на Arteon сред останалите автомобили на пътя - дори и през нощта благодарение на уникалната светлинна графинка на предните и задните LED светлини.

Двата нови модела - Arteon и Arteon Shooting Brake, впечатляват със своите атлетични линии, но се различават значително в оформлението на задната част, започваща от средните странични колони на покрива . Докато при класическата фастбек версия контурите на покрива и страничните прозорци започват да се снижават паралелно назад така се превръщат в типичната за спортните купета плавна извивка в силуета на покрива, при Shooting Brake линиите на покрива и страничното остъкляване продължават още назад и завършват в новия спойлер накрая на покрива. В горната си част линията на прозорците следва успоредно тази на покрива, но в долната част линиите се движат нагоре към задните странични колони, формирайки по-тясна и впечатляваща с елегантността си остъклена площ в задната част на силуета. Във своята съвкупност, всички стилистични елементи образуват типичния за Shooting Brake динамичен профил със спортен дух.

Arteon eHybrid. Всички нови технологични възможности и удобства, добавени в гамата в рамките на обновлението на модела се предлагат и при двете версии на каросерията. За първи път в Arteon сред тях е и система за plug-in хибридно задвижване. Благодарение на продължителния автономен пробег на изцяло електрическа тяга, много от собствениците на Arteon eHybrid1 и Arteon Shooting Brake eHybrid1 ще имат възможност да покрият своя ежедневен пробег изцяло на електрическа тяга и с нулеви локални емисии. Двете версии на Arteon в лицето на версиите фастбек и Shooting Brake са сред първите представители на луксозния сегмент на средния автомобилен клас, които се предлагат със система за plug-in хибридно задвижване.

Arteon R - динамични характеристики в бизнес класа. Arteon R ще изпълнява ролята на флагман в гамата на обновения Arteon. С този модел марката Volkswagen продължава да утвърждава своята позиция в сегмента на престижните спортни автомобили - не само с предизвикващите неподправено вълнение характеристики на мощността, но и с начина, по който тази мощ се превръща в ускорение и динамика на пътя. Благодарение на новата прогресивна технология, известна като R-Performance Torque Vectoring, въртящият момент се разпределя оптимално и гъвкаво както между двата моста, така и между задните колела в зависимост от ситуацията на пътя и стила на шофиране чрез селективно управление на въртящия момент, подаван към всяко едно от колелата. Именно по този начин се създава ново, по-високо ниво на динамиката на шофиране в този автомобилен клас.

Изобилие от място за водача, пътниците и багажа. Неразделна част от характера на Arteon е неговата изключително функционална цялостна концепция. Всички пътници на предните и задните места в двете версии на новия Arteon имат възможност да се възползват от предимствата, осигурени от модулната конструктивна архитектура за модели с напречноразположени двигатели (MQB) на групата Volkswagen. Максималното пространство в областта на краката на пътуващите на задния ред седалки достига 1 016 мм и е абсолютен еталон в този автомобилен клас. Благодарение на уникалната конструкция на каросерията в задната част на покрива, новият Shooting Brake предлага повече пространство на първия и втория ред седалки, а възможността за асиметрично сгъване на облегалката на задната седалка е част от стандартното оборудване и при двете версии на модела. Обемът на багажното отделение при Arteon Shooting Brake е 565 литра до ръба на облегалката на задната седалка и под покривалото на багажното отделение (563 литра при версията фастбек), а при сгъване на задните седалки багажният обем нараства до 1632 литра при Shooting Brake и 1 557 при версията фастбек. И в двата случая максималната дължина на товарното пространство до облегалките на предните седалки е 2090 милиметра.

Нови асистиращи системи - Travel Assist с асистирано управление със скорост до 210 км/ч. Палитрата от технологични нововъведения включва нови двигатели, както и допълнителни асистиращи системи IQ.DRIVE. Новост в гамата на Arteon е допълнително предлаганата асистираща система Travel Assist, която дава възможност за частично автоматизирано движение в диапазона от 0 до 210 км/ч (в рамките на ограниченията на системата) и прави шофирането в условия на натоварено градско движение и задръствания осезаемо по-удобно за човека зад волана. Неразделна част от системата Travel Assist е и адаптивният темпомат ACC с превантивен контрол на скоростта, който реагира на знаците за ограничение на скоростта, при навлизане в градски зони, при завои, кръгови и други видове кръстовища, адаптирайки скоростта в съответствие с ограниченията и конкретните условия. Системата Lane Assist подкрепя водача в безопасното поддържане на автомобила в центъра на лентата за движение, а системата за автоматично аварийно спиране Front Assist с функция за разпознаване на пешеходци също е част от гамата на Travel Assist в изцяло обновения Arteon. Камерата Rear View за маневри на заден ход (опционално) е допълнително усъвършенствана и освен всичко друго вече разполага и с функция Corner View (при която обхватът на камерата и съответно на картината на екрана на инфотейнмънт системата се разширва от 90 градуса до широкоъгълно изображение с ъгъл от 170 градуса) и специална функция за наблюдение на прикачния товар (с поглед отгоре над теглича, за да се улеснят маневрите за прикачване на ремаркето).

Нова конфигурация на армаурното табло в интериора. Вътрешното пространство на новия Arteon впечатлява с новото оформление на контролните прибори и конфигурацията  на арматурното табло, което придава на Arteon още по-ярко усещане за изключителност. Управлението на функциите е значително улеснена с добавянето на сензорни плъзгачи за управление на автоматичната климатична инсталация и с новия мултифункционален волан с сензорни панели. Изцяло нова възможност е и  безжичната интеграция на смартфон приложения чрез "App-Connect Wireless" за "Apple CarPlay" и "Android Auto" (Google), както и озвучителната система harman/kardon от висок клас с мощност 700 W, създадена от аудиоспециалистите специално за интериора на Arteon и Arteon Shooting Brake (и двете се предлагат като допълнително оборудване). Индиректното вътрешно осветление с възможност за регулиране в до 30 цвята също се предлага като опция за двете версии на новия Arteon и придава привлекателна индивидуална нотка на вътрешната атмосфера. При него декоративните панели на арматурното табло и облицовките на вратите са осветени, превръщайки светлинните акценти в истински наследник на класическия хром.

*Автомобилът е близък до серийно производство прототип.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team