Меню
Затваряне на менюто
Затвори

7.7.2020 Eлекрифициран и изпълнен с енергия

Световна премиера на новия Tiguan.

  • Новият Tiguan вече ще се предлага и в plug-in хибриден вариант - Tiguan eHybrid1 може да се движи на изцяло електрическа тяга с максимална скорост до 130 км/ч и с нулеви нива на локалните емисии

  • Нов R модел  - специалистите на Volkswagen R са разработили най-динамичния Tiguan в историята на модела - Tiguan R1

  • Нова система за двойно предаване - 4MOTION с технология за селективно управление на подавания към колелата въртящ момент издига Tiguan R на ново равнище по отношение на динамиката на пътя в SUV класа

  • Нови инфотейнмънт системи - модулната инфотейнмънт платформа2 от трето поколение (MIB3) предлага възможно най-добрата онлайн свързаност в новия Tiguan

Volkswagen Tiguan е най-успешният представител на категорията Sports Utility Vehicle в Европа и един от най-продаваните SUV модели в световен мащаб. Досега от него са произведени повече от шест милиона броя, а през 2019 година Tiguan отново беше най-популярният модел не само на марката Volkswagen, но и в рамките на цялата Volkswagen Group с годишен производствен тираж от около 911 000 бройки. Сега Volkswagen представя световната премиера на своя изцяло обновен бестселър, а Ралф Брандщетер, който днес поема поста на изпълнителен директор на марката Volkswagen, сподели по този случай - "Ние стартирахме изпълнението на нашата глобална SUV стратегия с второто поколение Tiguan през 2016 година, което положи основите за много успешни модели по целия свят. Сега Volkswagen прави следващата стъпка с електрификацията, дигитализацията и свързването на новия Tiguan с глобалната информационна мрежа. Това ще подготви и ще помогне на компактния SUV да се справи с лекота с предизвикателствата на модерните времена."

Всички ключови технологии на борда на обновения  бестселър правят значителна крачка напред. Volkswagen електрифицира задвижването на Tiguan с нова, най-съвременна plug-in хибридна система, а за първи път в гамата на модела ще бъде включен и самостоятелен спортен вариант Tiguan R. Именно за върховия, най-динамичен представител на обновената моделна палитра експертите на Volkswagen R са разработили нова система за двойно предаване с технология за селективно управление на подавания към колелата въртящ момент. Пълното й наименование е "R-Performance Torque Vectoring", а интелигентното, гъвкаво разпределение на тягата между предния и задния мост, както и между лявото и дясното колело на задния мост осигурява на новия SUV изцяло ново, много по-високо равнище на динамика на пътя.

Използваната от Volkswagen технология за двойно дозиране на горивото вече гарантира, че турбодизеловите двигатели3 (TDI) в новия Tiguan са сред екологично най-чистите задвижващи агрегати с вътрешно горене на планетата. Благодарение на новата система Travel Assist2/4 в Tiguan, компактният SUV модел вече е в състояние да предложи  асистирано шофиране със скорост до 210 км/ч. В обновения Tiguan е внедрено и най-новото поколение инфотейнмънт системи на основата на модулната платформа MIB3, които предоставят на водача и пътниците изцяло нова гама от онлайн базирани услуги и функции2. Изцяло нова е и допълнително предлаганата озвучителна система с мощност 480 W, разработена специално за модела от специалистите в областта на висококачествената аудиотехника на Harman Kardon2.

 

Новото поколение волани с със сензорни панели2 за управление на функциите също е сред ярките акценти в новия Tiguan. Инженерите на Volkswagen са цифровизирали изцяло приборите за управление на климатичната инсталация, което вече се осъществява чрез сензорни плъзгачи2 и сензорни бутони2. И на последно място, но не и по важност, новата матрична LED система на предните светлини2 IQ.LIGHT на новия Tiguan осигурява много по-високо ниво на безопасност и удобство за водача при шофиране нощем.

Сред най-ярките характеристики във външността на новия Tiguan безспорно е обновеното оформление на предната част на каросерията. В тази връзка, Клаус Зикиора, ръководител на направление дизайн във Volkswagen Group и главен дизайнер на марката Volkswagen споделя - "Новата радиаторна решетка на Volkswagen в предната част отразява родствената връзка между Tiguan и модели като по-големия Touareg и предлагания на пазарите в Северна Америка Atlas Cross Sport5. С нея външността на новия Tiguan наистина придобива значително по-самоуверено излъчване." Оформлението на предния капак е много по-концентрирано, новата радиаторна решетка прелива в LED светлините и е значително по-широка, а новата емблема на Volkswagen е разположена централно отпред. Забележителните форми на броните също са претърпели осезаема промяна, а надписът Tiguan в задната част също вече е разположен в централна позиция и се откроява ясно под емблемата VW.

 

Подобно на своите предшественици, новият Tiguan е извънредно гъвкав и практичен -пълноценен SUV, способен да поема и тегли сериозни товари2/3. Истински Volkswagen, готов да се справи самоуверено и с лекота с всяка ситуация на пътя и извън него. Сега тези способности на модела са по-впечатляващи откогато и да било преди благодарение  на новата гама от задвижващи агрегати и двойно предаване, асистиращи и инфотейнмънт системи на борда на новия Tiguan.

 

   1) Автомобилът е близък до серийно производство концептуален модел.

   2) Допълнително оборудване.

   3) Tiguan 2.0 TDI, 110 кВт DSG 4MOTION - разход на гориво в л/100 км (NEDC) - градско 5.8-5.6 /    извънградско 4.8-4.5 / комбинирано 5.1-4.9; комбинирани емисии на CO2 в г/км: 135-129, клас на   енергийна ефективност: A

   4) Aсистиращите функции са налични само в рамките на ограниченията на системата.

   5) Автомобилът не се предлага за продажба на германския пазар.

 

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип