Меню
Затваряне на менюто
Затвори

21.4.2021 Volkswagen ID.4 - Световна кола на годината 2021

"Световната кола на годината 2021” е модел на Volkswagen - новият напълно електрически ID.4 надделя над сериозната конкуренция в глобален мащаб и триумфира в международния конкурс за наградите World Car Awards.

  • Първият SUV модел, използващ технологичната основа на модулната платформа за автомобили с електрическо задвижване (MEB), получи най-голям брой гласове от 93-мата членове на международното жури
  • ID.402 убеди специалистите със своите технологични иновации и с липсата на преки емисии
  • Volkswagen се изкачва на върха на подиума на конкурса за Световна кола на годината за пети път

"Световната кола на годината 2021" е модел на Volkswagen - новият напълно електрически ID.4 надделя над сериозната конкуренция в глобален мащаб и триумфира в международния конкурс за наградите World Car Awards. Отличията за Световен автомобил на годината се връчват от жури, съставено от над 90 международни автомобилни журналисти от 24 държави, които гласуват за най-добрите новости на световния автомобилен пазар през съответната година.

"Изпитваме особено задоволство от факта, че нашият ID.4 бе обявен за Световна кола на годината," сподели главният изпълнителен директор на Volkswagen Леки автомобили Ралф Брандщетер. "Не само защото това е една от най-важните автомобилни награди в света, но и защото журито отдаде дължимото на една страхотна идея и един страхотен екип. Първият ID. модел, предназначен за ключовите пазари в Европа, Китай и САЩ е основен двигател на нашата глобална електрическа офанзива. Един автомобил с наистина убедителни качества и една страхотна идея, отличени с наградата за Световна кола на годината? Мисля, че това ни отива!"

Автомобилите, отговарящи на условията за участие в конкурса за наградите "Световна кола на годината", трябва да бъдат произведени в тираж от поне 10 000 броя годишно и да бъдат предлагани на пазари на най-малко два континента.

"Наградата "Световна кола на годината" е изключителен успех за целия ID. екип", отбеляза Томас Улбрих, отговорен за развойната дейност член на управителния съвет на марката Volkswagen. "Успяхме да разработим автомобил, който полага началото на системна промяна към електрическа  мобилност и предлага пълноценни качества за ежедневна употреба в най-важния в глобален мащаб пазарен сегмент - този на компактните SUV автомобили. Благодарение на него, на ID.303 и на предстоящите модели от фамилията ID. модели, ние превръщаме иновативната електрическа мобилност в масовите пазарни сегменти нещо, което може да бъде изпитано и оценено от всеки

Членовете на журито дадоха висока оценка на отговорното отношение към околната среда и липсата на преки емисии, както и голяма част от новаторските функции и характеристики на ID.4 като например предлагания по желание иновативен head-up дисплей с разширена реалност, който може да прожектира върху челното стъкло най-важната за водача информация като насоките за движение по маршрута на навигационната система. Той възприема тази информация като триизмерно и реалистично, перфектно интегрирано в перспективата на реалността отвън изображение на виртуално разстояние от три до десет метра пред автомобила. В активен режим на работа на адаптивния темпомат (ACC) или допълнително предлаганата асистираща система Travel Assist, от определена скорост нагоре движещите се пред ID.4 превозни средства се отбелязват с цветна маркировка, която улеснява поддържането на безопасна дистанция.

ID.4 демонстрира високи стандарти и по отношение на дигитализацията. Така например, автомобилът може да получава редовни софтуерни актуализации и нови функции чрез мобилна интернет връзка или ОТА ("over the air"), като Volkswagen е първият едросериен автомобилен производител, който ще предложи това удобство от лятото. По този начин автомобилът е във винаги актуално състояние по отношение на софтуера и освен това дава възможност за внедряването на нови бизнес модели.

С този успех на 17-ото издание на конкурса за наградата Световна кола на годината, ID.4 продължава бляскавите традиции на марката Volkswagen в това престижно състезание. Новият модел се приема много добре не само от специализираната преса, но и от потребителите. През тази година Volkswagen планира продажбата на около 150 000 екземпляра от новия ID.4. Електрическата офанзива е основен елемент от стратегията на ACCELERATE на Volkswagen, като намеренията на компанията включват пазарната премиера на поне един изцяло нов електрически модел всяка година.

Вследствие на наложените от пандемията от COVID 19 ограничения, церемонията по награждаването на победителя в конкурса за наградата Световна кола на годината тази година се проведе онлайн. Можете да видите видеозапис на тържественото събитие в интернет на адрес YouTube.com/worldcartv.

Всички победители от марката Volkswagen в конкурса за наградата Световна кола на годината досега:

2009 година: Golf (Световна кола на годината)

2010 година: Polo (Световна кола на годината)

2011 година: up! (Световна кола на годината)

2013 година: Golf (Световна кола на годината)

2021 година: ID.4 (Световна кола на годината)

01. ID.4 1ST Max - комбиниран разход на електроенергия в кВтч/100 км (NEDC): 16.2, комбинирани емисии на CO2 в г/км: 0; клас на енергийна ефективност: A+

02. ID.4 - комбиниран разход на електроенергия в кВтч/100 км (NEDC): 16.9-15.5; комбинирани емисии на CO2 в г/км: 0; клас на енергийна ефективност: A+

03. ID.3 - комбиниран разход на електроенергия в кВтч/100 км (NEDC): 15.4-13.1.; комбинирани емисии на CO2 в г/км: 0; клас на енергийна ефективност: A+

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип