Меню
Затваряне на менюто
Затвори

12.8.2021 Новият Volkswagen Taigo направи своя европейски дебют.

  • Първият SUV-Coupé на Volkswagen стартира в масовия сегмент
  • Нов модерен лайфстайл модел с визия на Crossover
  • Изцяло дигитален и винаги свързан: сериен "Digital Cockpit" и онлайн инфотейнмънт системи от най-ново поколение
  • Технологии от висшия клас: IQ.LIGHT LED-Matrix светлини и IQ.DRIVE Travel Assist с Lane Assist и pACC

 

Видео от европейската премиера на модела: 

Начало на видеото

На сцената излиза една нова за Volkswagen каросерийна форма: с компактния Crossover модел Taigo марката Volkswagen за първи път представя SUV-Coupé на европейския пазар. Моделът Taigo е със задвижване на предните колела и очарова със своята модерна Crossover визия, висока позиция на седене, впечатляващи възможности за свързаност и отлична функционалност. Задната част на модела с пет врати е решена в стила на спортно coupé, като снишената линия на покрива не нарушава пространството за главите на втория ред седалки. Така Volkswagen прибавя към портфолиото от продукти, базирани на модулната платформа за модели с напречно разположен двигател (MQB) наред с моделите Polo (хечбек) и T-Cross (SUV) един изцяло нов каросериен вариант, който доскоро беше запазен за висшия клас. Многобройни асистиращи системи за водача от най-ново поколение гарантират възможно най-добър комфорт, както и високо равнище на безопасност за всички пасажери.

Фокусът при новия Taigo е поставен върху дизайна, индивидуалността и емоцията. Автомобилът разполага серийно с изцяло изпълнени по LED-технология светлини, напълно дигитални контролни прибори, както и инфотейнмънт системи от най-ново поколение (MIB3). Така дългият почти 4,26 метра SUV-Coupé напълно отговаря на високите стандарти за технологии в своя сегмент от пазара.. Експресивната форма на каросерията е единствена по рода си при Volkswagen за момента. С Crossover визия и наподобяващ на спортно coupé силует новият Taigo - също както и своя бразилски еквивалент Nivus - създава отлични предпоставки да привлече млади по възраст и съзнание клиенти към марката Volkswagen. В техническо отношение Taigo се базира на модулната платформа за модели с напречно разположен двигател (MQB) на Volkswagen. В зависимост от оборудването, Taigo предлага новите "IQ.LIGHT LED-Matrix-светлини" и светеща напречна лайстна на радиаторната решетка.

Дизайнът на Taigo се отличава с атлетични пропорции на каросерията. Особено силно впечатление прави наподобяващият на coupé силует със силно наклонени напред задни колони на покрива. Новият SUV-Coupé е вдъхновен от високите автомобилни класове, което прави Taigo единствен по рода си в своя сегмент.

Вътрешността на Taigo впечатлява със сериен мултифункционален волан и модерна концепция за управление на функциите. Инфотейнтмънт системите се базират на третото поколение на модулната инфотейнмънт платформа (MIB3) и разполагат с Online-Control-Unit (eSIM) и "App-Connect Wireless" (в зависимост от оборудването). Функции като достъп до стрийминг услуги, гласово управление с фрази от всекидневната реч, както и базирана на облачна технология персонализация посредством "Volkswagen ID" позволяват използването на най-новите MIB3.1 функции (в зависимост от оборудването).

По отношение на асистиращите системи, които допринасят за постигането на по-високо ниво на комфорт и безопасност, новият SUV-Coupé също демонстрира близост с моделите на Volkswagen от по-високите сегменти. Всички версии на Taigo разполагат серийно с асистиращи технологии като система за следене на периметъра пред автомобила "Front Assist" с включена система за аварийно спиране в градски условия и асистент за следене на пътната лента "Lane Assist". По желание се предлага също и "IQ.DRIVE Travel Assist", който позволява частично автономно придвижване при скорост на движение до 210 км/ч.

 

 

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип