Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Volkswagen отново ускорява трансформацията към електрическа мобилност със стратегията си ACCELERATE, като прави устойчивата мобилност достъпна за още повече хора до 2025 г., цели две години по-рано от първоначално планираното.

Volkswagen отново ускорява трансформацията към електрическа мобилност със стратегията си ACCELERATE, като прави устойчивата мобилност достъпна за още повече хора до 2025 г., цели две години по-рано от първоначално планираното.

Lorem ipsum vix at error vocibus, sit at autem liber? Qui eu odio moderatius, populo pericula ex his. Mea hinc decore tempor ei, postulant honestatis eum ut. Eos te assum elaboraret, in ius fastidii officiis electram.

  • По време на международното автомобилно изложение IAA MOBILITY 2021 в Мюнхен, Volkswagen представя концептуален компактен кросоувър.
  • ID. LIFE1 съчетава устойчивост, дигитална технология, непреходен дизайн и иновативен интериор
  • Концептуалният автомобил в фокусиран върху потребителите и техните нужди, и дава поглед за това как ще изглежда градската мобилност в бъдеше.
  • Volkswagen ускорява трансформацията към електрическа мобилност посредством стратегията ACCELERATE: ID. Семейството ще се разшири с нов модел в сегмента на малките автомобили от 2025 г.

ID. LIFE: устойчив, иновативен, непреходен.

Визията за напълно електрически малък автомобил за градската среда е съсредоточена около хората и общността. Концептуалният автомобил съчетава устойчивост и дигитализация с изключително гъвкаво използване: ID. LIFE може да се превърне например в мини кино или игрален център или просто да се използва за отдих на открито.

"ID. LIFE е нашата визия за изцяло електрическа градска мобилност от следващо поколение. Концептуалният автомобил дава представа за ID. модел в сегмента на малките автомобили, който ще лансираме през 2025 г., на цена от около 20 000 евро. Това означава, че правим електрическата мобилност достъпна за още повече хора ", казва Ралф Брандщатер, главен изпълнителен директор на Volkswagen. "При създаването на ID. LIFE, ние постоянно се фокусирахме върху нуждите на по-младите клиенти. Вярваме, дори повече от днес, че автомобилът на бъдещето ще бъде свързан с начина на живот и личното изразяване. Утрешният клиент няма просто да иска да стигне от А до Б; той ще се интересува много повече от преживяванията, които един автомобил може да предложи. The ID. LIFE е нашият отговор на това."

Изчистен дизайн. Дизайнът ID. LIFE изключително ясен, изчистен и висококачествен. Декоративни елементи и допълнителните части не се използват, както и сложни смеси от материали. Хоризонталното разделение между каросерията, стъклените повърхности и покрива също допринася за изчистения вид на автомобила. Индивидуализиран и подвижен покрив, изработен от текстил с въздушна камера, придава усещането за отворено пространство и простор в ID.LIFE, като същевременно намалява теглото на автомобила.

Електрически мотор задвижва предните колела. ID.LIFE е базиран на по-малък вариант на модулната платформа за електрическо задвижване на Volkswagen (MEB), която е разработена специално за сегмента на малките автомобили. За първи път, автомобил на базата на MEB има задвижване на предните колела. Със своя електрически мотор със 172 кВ (234 к.с.), ID. LIFE ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,9 секунди, докато неговата 57 кВтч високоволтова батерия позволява пробег от около 400 километра (WLTP).

"ID. LIFE доказва още веднъж колко уникално е гъвкава MEB платформата. Тя е подходяща за автомобили от всякакъв тип, от малки автомобили до микробуси ", казва Томас Улбрих, член на борда на Volkswagen за управление развитие. "Това е най-мащабируемата електрическа архитектура в индустрията. Сега тепърва започваме да се възползваме от потенциала на MEB. Производителността, възможностите за зареждане и пробегът ще продължат да се подобряват с всеки нов модел и актуализация на софтуера."

Естествени и рециклирани материали. Устойчивият характер на ID. LIFE се отразява особено в избора на материали и бои. В прозрачното покритие за каросерията дървесни стърготини се използват като естествен оцветител заедно с втвърдител на биологична основа. Текстилът на въздушната камера за покрива и предния капак е изработен от 100% рециклирани пластмасови бутилки. В интериора, дървото в арматурното табло и около задните седалки, е комбинирано с еко велур за повърхностите на седалките и облицовките на вратите. Биомасло, естествен каучук и оризовите люспи са само част от материалите, които служат като основа за гумите на ID. LIFE.

Многофункционален интериор. ID. LIFE е надежден спътник за различни дигитални преживявания. Например, той може много бързо да бъде превърнат в кино или игрален салон. Автомобилът се предлага с конзола за видеоигри и проектор, както и прожекционен екран, който при необходимост излиза от таблото. Други устройства могат да бъдат свързани при нужда към 230-волтовото/16-амперно захранване в интериора. Дизайнът на седалките също е изключително гъвкав, в съответствие с идеята за това автомобила да бъде спътник за всички ситуации и начин на живот. Например предната седалка може да бъде напълно сгъната, а също и задната седалка. Това дава възможност за различни възможности, от място за кино, до легло с дължина около два метра, или до товарна версия, която увеличава максимално мястото за багаж.

Иновативна цифрова операционна концепция. Камери и дисплей заменят както външните, така и вътрешните огледала. Основните функции за управление се контролират чрез сензорен панел на шестоъгълния волан с отворена горна част, а смартфонът може да бъде интегриран в операционната система. Личните устройства - независимо дали са смартфони или таблети - могат да се използват например за управление на навигационната система. Музиката, филмите и игрите, съхранявани на устройствата, могат да се използват безпроблемно в ID. LIFE, с визуализация на прожекционния екран

ACCELERATE стратегията ускорява процеса на трансформация. Разширяването на ID. семейството в сегмента на малките автомобили на цени, започващи от 20 000 евро, е друга ключова стъпка към напълно електрифицирана мобилност. До 2030 г. Volkswagen има за цел да увеличи дела на изцяло електрическите модели в общите продажби на превозни средства в Европа поне до 70 %, а в Северна Америка и Китай поне до 50 %.

 1 Автомобилът е концептуален модел. Автомобилът все още не е наличен за продажба.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип