Меню
Затваряне на менюто
Затвори

28.9.2021 Новият Golf R Variant1:

Мощно комби с универсални възможности.

  • Иновативна система за двойно предаване 4MOTION с функция torque vectoring за изключително динамично поведение на пътя.

  • Впечатляващ външен вид с характерния за моделите R динамичен спортен дизайн.

  • Подходящо за семейна употреба мощно спортно комби, което се предлага и с теглич за ремаркета и каравани.

Golf R Variant е спортно комби с изключителна динамика и ежедневна практичност.

Новият Golf R Variant е най-мощната и динамична комби версия на Volkswagen Golf в историята на марката. В него спортният дух среща практичността в ежедневието, а високите динамични показатели са съчетани с гъвкавия и просторен интериор. Разполагащият с максимална мощност от 235 кВт (320 к.с.) Golf R Variant остава верен на традициите на своите предшественици - практичен и многофункционален автомобил, удобно за прекарване на свободното време семейно комби и впечатляващ спътник с изключителна динамика. В случая тя се дължи и на системата за двойно предаване 4MOTION с функция R Performance torque vectoring за селективно управление на въртящия момент на задния мост.

Спираща дъха динамика и безупречна практичност в ежедневието - това са основните качества на новия Golf R Variant. Спортното комби се отличава с впечатляващи динамични характеристики и поведение на пътя, постигнати благодарение и на системата за двойно предаване 4MOTION с функция R Performance torque vectoring. Golf R Variant впечатлява и с изключителните спортни акценти в изпълнението на външността и интериора. Golf R Variant е отражение на перфектната комбинация от компактния спортен Golf R и просторното комби, в което спортният дух, динамиката на пътя и емоциите зад волана се допълват перфектно от пространството, функционалността и отличното качество на изпълнението.

Ново измерение по отношение на динамиката на пътя

Също както и компактният Golf R2, Golf R Variant се предлага с новоразработената система за двиойно предаване 4MOTION с функция R Performance torque vectoring, която дава възможност за селективно управление на въртящия момент към колелата на задния мост. Това означава, че тягата се разпределя оптимално не само между предния и задния мост, а при необходимост и индивидуално към всяко от задните колела посредством новия заден диференциал. Иновативната система на задвижване подобрява значително динамиката на пътя на новия Golf R Variant, като оптимизираните характеристики са особено впечатляващи в завоите. В същото време системата допринася и за повишаване на безопасността - при завиване по-голямата част от тягата се насочва към външното за завоя задно колело, което повишава значително сцеплението и едновременно с това запазва  неутралното поведение на пътя.

Чрез системата Vehicle Dynamics Manager двойното предаване 4MOTION е свързано с останалите системи за контрол на характеристиките на ходовата част като електронната блокировка на диференциала XDS и допълнително предлаганата система DCC (Dynamic Chassis Control), която дава възможност за различни конфигурации по желание на водача. Резултатът от всичко това е изключително прецизно и неутрално поведение на пътя, оптимално сцепление и изключителна пъргавина. Накратко - максимално удоволствие от шофирането. Заключителните фини настройки на поведението на новия Golf R Variant са проведени от специалистите на Volkswagen R на Северната отсечка на пистата Нюрбургринг.

Опционалният пакет оборудване R-Performance добавя два допълнителни режима на движение на спортното комби - при "Special" всички основни параметри на задвижването са настроени така, че да отговорят на предизвикателствата на трасета като Северната отсечка на Нюрбургринг и други от този ранг. Режимът "Drift" от своя страна предлага изцяло нови измерения на поведението на пътя и е предназначен за спортно шофиране извън обществената пътна мрежа - за максимално забавление и безопасност при дрифт изпълнения.

Golf R Estate се задвижва от 2,0-литров четирицилиндров турбодвигател от серията EA888. В четвъртото си поколение този спортен агрегат развива максимална мощност 235 кВт (320 к.с.) и дава възможност за постигане на време за ускорение от 0 до 100 км/ч от едва 4,9 секунди. Стандартната максимална скорост от 250 км/ч може да се увеличи до 270 км/ч с добавяне на пакета R-Performance.

Наистина високи постижения - дори и в ежедневието

Дори със своето специално спортно R окачване и динамичния си дизайн, Golf R Variant в никакъв случай не отстъпва по отношение на практичността в ежедневието. Режимът "Comfort" например - един от четирите стандартни профила на шофиране, е създаден специално за осигуряване на оптимален комфорт за водача и пътниците със специфични настройки на работните параметри на двигателя, трансмисията, амортисьорите и кормилната уредба, както и на функцията R Performance torque vectoring.

Новият динамичен комби вариант впечатлява и със своето внушително пространство за пътници и багаж. Дългото междуосие на Golf R Variant - с 58 милиметра по-дълго от това при хечбек версията на Golf, дава възможност за осигуряване на изключително просторно купе с допълнителна свобода особено за пътниците на втория ред седалки. Максималният капацитет на багажното пространство при използване на целия обем до нивото на покрива и при сгънати задни седалки, достига гигантските 1642 литра. Допълнително предлаганият теглич с електрически механизъм за сгъване на свой ред добавя завършващия щрих на Golf R Variant в ролята му на спортен комби модел за пълноценна ежедневна употреба.

 

1 Golf R Variant - разход на гориво (NEDC), в л/100 км: градско 9.2; извънградско 6,1-5,9; комбинирано 7,3-7,2; емисии на CO2, в г/км: (комбинирано) 166-164; клас на енергийна ефективност: D - C

2 Golf R - разход на гориво (NEDC), в л/100 км: градско: 9,0; извънградско: 6,0-5,9; комбинирано 7,1-7,0; емисии на CO2, в г/км (комбинирано): 163-161; клас на енергийна ефективност: D

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип