Меню
Затваряне на менюто
Затвори

18.11.2021 Новият T-Roc

Изразителен дизайн и новаторски технологични решения.

  • Нови версии на T-Roc, T-Roc R и T-Roc Cabriolet при официалните търговци на марката от  пролетта на 2022 година

  • Компактният кросоувър модел е оборудван с технологии от по-високи автомобилни класове - частично автоматизирано шофиране и матрична LED система на предните светлини  IQ.LIGHT
  • Висококачествен интериор с ново оформление на арматурното табло и екрана на инфотейнмънт системата. Стандартно оборудване с цифрови показания на контролните прибори Digital Cockpit
  • Най-новата глава в историята на успеха - само за четири години от модела са продадени над един милион автомобила по целия свят

Волфсбург - Volkswagen обяви световната премиера на новия T-Roc с нов и свеж дизайн, иновативни асистиращи системи и многобройни цифрови услуги, продължавайки историята на успеха на компактния кросоувър модел.

Обновената външност отразява безпогрешно идентичността на новите T-Roc, T-Roc R и T-Roc Cabriolet. Интериорът е усъвършенстван с използване на висококачествени материали, обновен екран на инфотейнмънт системата и цифрови показания на контролните прибори Digital Cockpit в стандартното оборудване. Иновативните технологични решения от по-високите автомобилни класове вече са неразделна част от фамилията компактните SUV модели на марката - новия T-Roc вече предлага матрична LED система на предните светлини  IQ.LIGHT, гама асистиращи системи IQ.Drive с Travel Assist, както и адаптивен темпомат с превантивни функции ACC. По този начин Volkswagen прави поредната голяма крачка към превръщането си в софтуерно ориентиран доставчик на мобилност в изпълнение на своята стратегия за ускорено развитие ACCELERATE.

Съчетанието от прогресивен външен дизайн, впечатляващи динамични характеристики и забележителна многофункционалност имаше основен принос за популярността на T-Roc, който се превърна в истински бестселър през последните четири години. Моделът няма пряк предшественик, но бързо се превърна в основен опорен елемент в продуктовата гама на Volkswagen. От момента на пазарната премиера през 2017 година в световен мащаб са продадени повече от един милион екземпляра от компактния SUV модел. В края на 2019 година към моделната гама бе добавен впечатляващия със спортните си характеристики T-Roc R, а от пролетта на 2020 година T-Roc Cabriolet обединява силните страни на SUV моделите с възможността за удоволствие от шофирането под открито небе.

Изискан интериор и усъвършенстван външен дизайн

Новото арматурно табло с подплатени с пенопласти и украсени с контрастни шевове повърхности се отличава с модерно излъчване и добавя висококачествен акцент в оформлението на интериора на новия T-Roc. Екранът на инфотейнмънт системата вече е оформен като таблет и е разположен централно на арматурното табло в една линия с блока контролни прибори зад волана в зрителното поле на водача. В зависимост от нивото на оборудване, диагоналът на екрана на инфотейнмънт системата е с размер 8,0 или 9,2 инча. Компактният SUV модел вече се предлага със стандартно оборудване с изцяло цифрови показания на блока на контролните прибори Digital Cockpit, който може да се поръча като опция и като Digital Cockpit Pro с диагонал на екрана до 10,25 инча. Мултифункционалният волан, който също е част от стандартния пакет оборудване, също се отличава с ново оформление, допринасящо за по-лесното, изцяло интуитивно управление на функциите в автомобила.

Висококачествените текстилни тъкани в облицовките на вратите също вече са част от стандартното оборудване. При нивата Style и R-Line, облицовките на вратите и подлакътниците са от изкуствена кожа с контрастни дизайнерски шевове, които са използвани и в опорите за глава на седалките. Друга особеност при нивото на оборудване Style е изпълнението на централните части от тапицерията на комфортните седалки в микрофибърен велур ArtVelours. При спортното оборудване R-Line като опция се предлагат първокласни спортни седалки за водача и за неговия спътник отпред (предлагани по-рано само при модела T-Roc R), както и тапицерии от фина естествена кожа Nappa.

Линиите във външното оформление на новия T-Roc са прецизирани и усъвършенствани така, че да направят характерния кросоувър дизайн още по-поразителен за сетивата. LED фаровете и затъмнените задни светлини вече са включени в стандартното оборудване на модела, а по желание T-Roc може да бъде поръчан с матрична LED система на предните светлини  IQ.LIGHT и светлинна LED лента на радиаторната решетка, както и с нова структура на светлинната графика на задните светлини и динамични мигачи. Петте нови разцветки на външното лаково покритие и 17- и 19-цоловите алуминиеви джанти с ново оформление предоставят на клиентите още по-богати възможности за индивидуално изпълнение на техния автомобил.

Нови равнище по отношение на цифровизацията и свързаността

Новият T-Roc предлага усъвършенстваните асистиращи системи Front Assist и Lane Assist като част от стандартното оборудване. Освен това, новата IQ.DRIVE Travel Assist и адаптивният темпомат с превантивни функции ACC оказват активна подкрепа на водача в управлението, спирането и ускорението при скорост на движение до 210 км/ч. Благодарение на пълната интеграция на информацията и сигналите от предната камера, GPS сензорите и топографските данни от навигацията, асистиращите системи могат да ползват информация и да съобразяват управлението на автомобила с актуалните локални ограничения на скоростта, знаците за начало и край на населените места, кръстовищата и кръговите движения.

Новият T-Roc използва третото поколение на модулната инфотейнмънт платформа (MIB3), която осигурява възможност за използване на различни онлайн базирани функции и услуги в автомобила. Услугите в гамата на We Connect Plus могат да се използват безплатно на територията на Европа за период от една година като част от стандартния пакет оборудване. По този начин водачът и пътниците вече имат достъп до онлайн услугата за гласово управление с естествени фрази и мултимедиен стрийминг.  По желание смарфон функциите, достъпни чрез Apple CarPlay™ и Android Auto™ също могат да бъдат интегрирани безжично в системата на автомобила чрез App-Connect Wireless.

Високоефективни TSI и TDI двигатели, 7-степенна DSG трансмисия и двойно предаване 4MOTION по желание

Разнообразната гама от задвижващи агрегати на новия T-Roc включва възможност за избор на три TSI и два TDI двигателя. В зависимост от избраното задвижване, въртящият момент се насочва към колелата на предния мост посредством 6-степенна механична предавателна кутия или 7-степенна DSG трансмисия. 1,0-литровият трицилиндров двигател TSI е с максимална мощност от 81 кВт (110 к.с.), а максималната мощност при четирицилиндровите бензинови двигатели е съответно 110 кВт (150 к.с.) при 1,5-литровия TSI и 140 кВт (190 к.с.) при 2,0-литровия TSI. Гамата придобива напълно завършен вид с двата 2,0-литрови четирицилиндрови дизелови двигатели TDI, развиващи максимална мощност от съответно 85 кВт (115 к.с.) и 110 кВт (150 к.с.). Като алтернатива на предното предаване в съчетание с дизеловия двигател със 110 кВт (150 к.с.) се предлага система за двойно предаване 4MOTION, която осигурява превъзходно сцепление и динамика на пътя. При версията с 2,0-литровия TSI с мощност 140 кВт (190 к.с.) системата 4MOTION е част от стандартното оборудване на новия T-Roc.

 

 

 

Новият модел се предлага в базова версия и още три нива на оборудване

Новият T-Roc дава възможност за още по-лесна адаптация към индивидуалните вкусове на потребителите благодарение на реорганизацията на нивата на оборудване. В допълнение към базовата версия T-Roc, компактният SUV модел ще се предлага на пазарите в цяла Европа в конфигурираните по изцяло нов начин версии Life, Style и R-Line. Оборудването на ниво Style се отличава с двуцветно външно лаково покритие, допълнителни хромирани елементи, амбиентно вътрешно осветление и комфортни седалки в интериора. Външният дизайн и оборудването на R-Line вече се приближават до голяма степен до тези при топмодела T-Roc R. Уникалният характер на тази версия е отразен в много различни елементи като поразителния спортен дизайн на броните и мултифункционалния спортен волан със сензорни панели за управление на функциите например. Освен това, в съчетание с нивото на оборудване R-Line, новият T-Roc предлага и спортен пакет, включващ избор на профила на шофиране, прогресивно управление и спортна ходова част. Освен това, при нивата на оборудване Style и R-Line клиентите могат да се насочат и към дизайн пакета Black Style с изтънчен спортен характер и черни елементи в дизайна на външността и интериора.

Новият T-Roc R - функционална динамика

Със своя четирицилиндров двигател с максимална мощност 221 кВт (300 к.с.), новият T-Roc R е най-динамичният компактен SUV в обновената моделна фамилия. За това допринасят включените в  стандартното оборудване спортно окачване и система за дойно предаване 4MOTION. Освен характерния звук, спортното изпълнение се отличава и с визуални акценти в интериора и специфичното за R моделите оформление на външността. Новият спортен кожен волан предлага сензорни панели за управление на функциите и специфичен за тази версия бутон R за директен достъп до избора на профила на шофиране.

Новият T-Roc Cabriolet - удоволствие от шофирането, свобода и любов към живота

Новата открита версия на T-Roc предлага повече забавление, свобода и удоволствие от шофирането откогато и да било преди. Кросоувърът със  сгъваем покрив обединява по оригинален начин здравината на класическия SUV с удоволствието, предлагано от кабриолетите. Новият T-Roc Cabriolet използва електрозадвижван трислоен мек текстилен покрив, който се отваря за по-малко от девет секунди. Четириместният кабриолет се предлага в нива на оборудване Style и R-Line, а клиентите могат да избират между 1,0-литров TSI двигател с 81 кВт (110 к.с.) и 1,5-литров TSI със 110 кВт (150 к.с.).

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип