Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Асистиращи системи на Volkswagen Добро пристигане

Асистиращи системи, които могат да защитят.

Повечето асистиращи водача системи на Volkswagen са създадени, за да Ви облекчават в ежедневието. Има, обаче и системи, които се активират едва тогава, когато попаднете в изключителна ситуация. Те могат или да подсигурят пътниците, а също и да предпазят останалите участници в движението. Не би трябвало да се отказвате от доброто чувство, че тази защита съществува.

Мултиколизионна­спирачка

Спиране при спешен случай.

След сблъсък и в рамките на възможностите на системата мултиколизионната спирачка задейства автоматично спиране, когато шофьорът не е в състояние да предотврати сам сблъсъка. Последствията от инцидента по този начин могат да бъдат редуцирани, а в идеалния случай да бъдат предотвратени последващи сблъсъци. Шофьорът може по всяко време отново да поеме контрол върху автомобила.

Мултиколизионната спирачка функционира в рамките на възможностите на системата.¹

Проактивна система за защита на пътниците

Повишава защитата при заплаха от сблъсък.

Ако проактивната система за защитна на пътниците разпознае потенциална ситуация от инцидент, автомобилът и пътниците предварително биват подготвени за възможен инцидент. В този случай автоматичното затягане на предните предпазни колани фиксира водача и предния пътник на седалката. Ако системата освен това разпознае висока напречна динамика - тоест възможно поднасяне на автомобила -, допълнително се затварят панорамния покрив и страничните стъкла. Затварянето на страничните стъкла в този случай гарантира възможно най-добра опора на страничните еърбези и тези за главата, за да се развие оптимална защитна функция. Едновременно с това затворените прозорци и затворения панорамен покрив предотвратяват проникването на чужди тела като камъни или клони, които също биха могли да доведат до наранявания.

Emergency Assist

Реагира, ако шофьорът не може повече.

Задействащ механизъм за "Emergency Assist" е отсъствието на активност от страна на шофьора. Ако шофьорът не показва активност на волана, ще бъде подканен чрез акустични, оптични и хаптични (спирачен импулс) сигнали за това, отново да поемете управлението.

Ако един негоден да управлява шофьор не реагира на тези сигнали, "Lane Assist" държи автомобила в пътната лента, активира аварийните светлини и активира ACC, за да започне да намалява непрекъснато скоростта до спиране. ACC реагира на по-бавно движещи се отпред автомобили и за целта забавя при нужда по-силно, за да предотврати сблъсъци отзад. Намеса в кормилното управление от страна на шофьора или натискане на педала на газта може по всяко време да прекъсне стратегията за спиране.

„Front Assist“ с функция за аварийно спиране в градски условия

Може да разпознае опасността, преди тя да е възникнала.

"Front Assist" помага на водача, да съкрати спирачния път и по възможност да предотврати сблъсъци отзад, респ. да намали техните последствия. Системата предупреждава шофьора в зависимост от модела на автомобила със звуков сигнал или оптично за възможен сблъсък и подготвя автомобила за възможно аварийно спиране. Ако шофьорът не реагира, се задейства автоматично частично спиране, за да се намалят последствията от инцидента. При твърде слабо натискане на спирачките от страна на водача, системата увеличава натиска върху спирачките. При натискане на спирачния педал цялата спирачна мощност е налице. "Front Assist" съдържа функцията за аварийно спиране City. Тази функция подпомага водача в диапазона на скоростта в града. Тя работи в зависимост от автомобила с радарен сензор или лазерен локатор. Ако системата разпознае критична ситуация, свързана с дистанцията до движещия се отпред или спрял автомобил, системата спира автоматично и се грижи за намаляване на скоростта при сблъсъка. В идеалния случай може изцяло да предотврати сблъсъци отзад. С най-новото поколение на "Front Assist" с функция за аварийно спиране City и разпознаване на пешеходци, дори пешеходците в края на пътя или на пътното платно биват разпознавани. Освен позицията могат да бъдат изчислени посоката на движение на пешеходеца и вероятността от сблъсък, базирана на неговата скорост. Така функцията за аварийно спиране City предпазва Вашия автомобил и останалите участници в движението.2

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип