Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Асистиращи­системи на Volkswagen По-лесно паркиране

Асистиращи системи, които могат да Ви помогнат при паркирането.

Няма повече причини, да се подлагате на стрес, при паркиране. Асистиращите системи на Volkswagen могат да Ви помогнат чрез камери и сензори, дори и в много малки по размер паркоместа. Някои системи поемат в рамките на своите възможности и маневрирането вместо Вас. Получете подкрепата, която ще Ви направи напълно спокойни.

Area View

Всичко пред погледа.

Видимостта на пространството около автомобила се осъществява чрез четири камери, които незабележимо са интегрирани в автомобила. Предната камера се намира в радиаторната решетка, задната камера - в бутона за отваряне на задния капак, а страничните камери в страничните огледала. Широкообхватните камери регистрират в рамките на възможностите на системата зоната около автомобила, така че "мъртвата точка" може да се види.

Area View предлага на шофьора разнообразни изгледи, които той може да избира целенасочено в зависимост от ситуацията на пътя и неговото намерение. Така например изгледът на ремаркето показва водеща линия на изображението на камерата, която насочва шофьора по-прецизно към теглича на ремаркето.

следващото поколение на "Area View" се отличава с разширен обхват на функциите. По-високата разделителна способност на камерата дава възможност за детайлизирано изображение на пространството около автомобила. Също така новият 3D Birdview позволява проекция на четирите перспективи на камерите върху полукълбо. Така се получава видимост на 360°около автомобила, от която могат да се извлекат многобройни детайли.¹

Асистент за излизане от паркомясто

Поддържа вниманието в задната част.

Асистентът за излизане от паркомясто подпомага в рамките на възможностите на системата при излизане от паркомясто назад. Чрез оптималното сензорно позициониране зад задната броня системата може да наблюдава много по-рано от шофьора страничната зона зад автомобила. При критично приближаване на друг автомобил шофьорът бива информиран чрез звуков сигнал. Ако той не реагира, системата може при предстоящ сблъсък чрез намеса в спирачките да намали последствията от инцидент или в идеалния случай да ги предотврати.

Асистентът за излизане от паркомясто се предлага в комбинация със сензор "Blind Spot"или с асистент за смяна на лентата "Side Assist".

Помощ при паркиране и Park Assist

Паркирането сякаш само по себе си.

Системата за помощ при паркиране може да наблюдава с помощта на ултразвукови сензори в броните зона от до 150 см зад, и в зависимост от модела и пред автомобила. Препятствията се показват акустично и оптически на дисплея на радиото и навигационната система. Помощта при паркиране функционира в рамките на възможностите на системата.

Ако "Park Assist" е активиран, системата разпознава чрез ултразвукови сензори при преминаване с максимална скорост от 40 км/ч подходящи паркоместа. Размерът на едно надлъжно паркомясто трябва да е най-малко дължината на автомобила с допълнително разстояние за маневриране от 0,8 м. При напречни паркоместа страничното минимално разстояние трябва да е най-малко 0,35 м.

Също излизането от паркиране от много тесни надлъжни паркоместа с 25 см разстояние пред и зад автомобила може да се управлява от системата. При това "Park Assist" управлява с кормилото автомобила с един и или няколко хода по дължина на идеалната линия в паркомястото, докато шофьорът управлява превключването на скоростите, газ и спирачка.

За първи път при новия Passat има допълнително разработване на "Park Assist" Така в бъдеще ще може да се извършва полуавтоматично паркиране напред в напречни паркоместа. Основните функции на Park Assist се подобряват чрез употребата на нова карта на околността, така че да може да се реализира още по-точно паркиране. Освен това в бъдеще системата ще разпознава самостоятелно, какъв тип паркомясто е налично и ще избира подходящата маневра за шофиране.

Това е особено полезно за неопитни шофьори в трудни ситуации. Шофьорът държи контрола на автомобила по всяко време и може да деактивира асистента с намеса в кормилното управление или спиране до спряно положение.¹

Rear View

Шофиране назад с най-добра видимост.

Камерата се активира автоматично при превключване на задна предавка. На дисплея на радиото и навигационната система шофьорът може да разпознае в рамките на възможностите на системата, дали пътят е свободен. Маркираните линии за движение според позицията на волана дават допълнителна ориентация. Така системата може да помогне например при закачане на ремаркето.

Камерата за задно виждане "Rear View" помага при ограничена видимост на камерата.¹

Trailer Assist

Поема маневрирането с ремаркета.

"Trailer Assist" поддържа водача при маневриране назад с ремаркето. Всичко, което трябва да направи, е да спре автомобила си в подходящо положение, да превключи на задна скорост и да активира системата чрез бутона за паркиране. Камера разпознава околната среда и я показва на дисплея в кокпита.

С помощта на бутона за настройка на огледалото шофьорът може да зададе посоката, в която трябва да се придвижи ремаркето. След това системата поема управлението и маневрира самостоятелно. Шофьорът трябва само да подава газ или да натиска спирачката. Посоката на ремаркето по време на целия процес на придвижване може да се коригира/дорегулира.

По време на целия процес отговорността за подаването на газ и натискането на спирачката е на шофьора, чрез намеса в кормилното управление процесът може да бъде прекъснат по всяко време. За деактивиране е достатъчно повторно натискане на бутона за паркиране или докосване на волана.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип