Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Volkswagen Оригинални части® Volkswagen Оригинални акумулатори

Volkswagen Оригинални части® Volkswagen Оригинални акумулатори

Все повече асистиращи системи се грижат за това да пътувате по-комфортно и с грижа за околната среда. Условието: мощен акумулатор, който захранва Вашия Volkswagen с необходимата енергия.

Volkswagen Оригинални акумулатори

Оригиналният акумулатор на Volkswagen предоставя точно толкова енергия, колкото е необходима на Вашия Volkswagen - за сигурен старт, дори при много ниски температури. За щадящи околната среда функции, като например системата Старт-Стоп. Както и за повече комфорт чрез стационарното отопление, радиосистемата и всичко, което прави Вашето пътуване още по-приятно.

Акумулаторът като консуматив?

Вашият акумулатор трябва да се сменя периодично. Причината: При всяко разреждане върху оловните платки се образуват кристали от оловен сулфат, които с течение на времето намаляват проводимостта на ток. Колкото повече кристали от оловен сулфат са се образували, толкова по-малко капацитет има акумулаторът.

Кога е време за смяна?

Дълъг престой, много къси отсечки: кога е настъпил моментът за смяна зависи от много фактори. По принцип трябва да проверявате Вашия акумулатор редовно. Така може да разчитате на него по всяко време.

Работа за експерти.

Увереност за Вас самите и за Вашия Volkswagen: Смяната на акумулатора трябва да се извърши от специалисти. Има много неща, на които трябва да се обърне внимание: Киселината на акумулатора е много корозивна, изпуснатите газове могат да избухнат и грешният акумулатор вреди на Вашия Volkswagen.

Защо вреди грешният акумулатор?

Много от автомобилите Volkswagen имат система за управление на акумулатора. Тя разпознава състоянието на акумулатора и регулира енергийния ресурс на автомобила. Това функционира само ако акумулаторът е определен точно за автомобила и системата го разпознае правилно чрез код. В противен случай акумулаторът може да бъде ненужно натоварен или прекалено разреден. Това може да породи трайни увреждания.

Volkswagen Оригинални акумулатори

Надеждна енергия и повече мощност чрез съдържание на олово над средното ниво и висококачествени материали: Това са нашите Volkswagen Оригинални акумулатори. В случай на необходимост е най-добре да закупите за Вашия Volkswagen оригинален акумулатор, които са "без обслужване" и разполагат с три години гаранция.

Economy Lead Calcium Starter
Genuine Lead Calcium Starter
Genuine Start Stop Starter EFB
Genuine Start Stop Starter AGM
Economy Lead Calcium Starter
Genuine Lead Calcium Starter
Genuine Start Stop Starter EFB
Genuine Start Stop Starter AGM

Economy Lead Calcium Starter

За автомобили над 5 години Volkswagen Economy акумулатор е изгодно решение. С този акумулатор Вашия автомобил без Старт-Стоп система е винаги готов за стартиране при всякакви метеорологични температурни условия.

Genuine Lead Calcium Starter

Максимална енергия, сигурност при студен старт, ограничен разход на вода и удължена експлоатация - Volkswagen Оригиналните оловно-калциеви акумулатори се вграждат серийно във всички модели, които не са със Старт-Стоп система.

Genuine Start Stop Starter EFB

Вие управлявате Volkswagen със Старт-Стоп система? Оригиналният Volkswagen EFB акумулатор изпъква с висока устойчивост на циклите и подобрено зареждане - идеалното решение за често стартиране на двигателя.

Genuine Start Stop Starter AGM

Оригиналният Volkswagen AGM акумулатор позволява мощен старт на Вашия Volkswagen със система за рекуперация. Този акумулатор задоволява високите нужди от енергия на модерните автомобили и впечатлява със своя екстремно дълъг срок на експлоатация.

Винаги наясно с нивото на енергия.

Добро поведение при високо ниво на киселинност.
Дали Вашият акумулатор е наред, може да разберете от индикацията за киселинност, ако акумулаторът е произведен след 2009 година. Виждате черно? Това е добър знак. Индикацията е светложълта? Свържете се веднага с Вашия дилър на Volkswagen.

Пълна мощност за природата.

Искате да направите нещо за природата? В това начинание ще Ви помогнат много от моделите на Volkswagen чрез функции, като системата Старт-Стоп или регенерирането на спирачна енергия, накратко рекуперация. Условието е: мощен акумулатор.

Рекуперация.

Когато отпуснете педала на газта или натиснете спирачния педал, обикновено една част от енергията при движение на Вашия Volkswagen се губи. Чрез рекуперацията една част от тази енергия се регенерира: Тогава системата целенасочено натоварва генератора (алтернатора) в по-голяма степен и по този начин дава повече енергия на акумулатора. Генераторът преобразува кинетичната енергията в електричество - като динамо на велосипед. Във фази на ускорение генераторът целенасочено се ползва малко или не се ползва въобще. Причината: Автомобилът ползва сега енергията, която акумулаторът преди това е съхранил. Това пести гориво и вредни емисии.

Система Старт-Стоп.

Старт-Стоп системата автоматично изключва и включва двигателя, ако при спиране на автомобила отпуснете педала на съединителя или на спирачките или съответно, ако го натиснете. По този начин в градски условия изразходвате до 0,2 литра по-малко гориво на 100 км. Условието: акумулатор, който е много устойчив на различните цикли, те. остава работоспособен и при често зареждане и разреждане.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип