Menü schließen
Затвори

Volkswagen Оригинални части® Амортисьори.

Volkswagen Оригинални части® Амортисьори.

Комфортът и сигурността Ви няма да бъдат нарушени с Volkswagen Оригинални амортисьори. Научете тук, какво точно правят и как функционират.

Volkswagen Оригинални амортисьори

Работа в екип за повече комфорт и сигурност.

Volkswagen Оригиналните амортисьори са разработени точно за Вашия Volkswagen и неговото тегло. Също така те са съобразени с всички електронни системи за безопасност, както и с всички други компоненти на ходовата част. Чрез перфектното взаимодействие на всички оригинални компоненти се постига висока степен на сигурност и удоволствие от шофирането - в остри завои, при аварийно спиране и когато автомобилът е много натоварен и/или пътувате с цялото семейство.

Сигурност: Реагират независимо на всяка една неравност на пътното платно и чрез бързо снемане на енергията на вибрациите гарантират оптимално сцепление. Преди всичко, при екстремно спиране, не позволяват изгубването на контакт на автомобила с пътната настилка, задържат го в лентата за движение, независимо от броя на пътниците, натоварването и прикачения товар.

Устойчиви при голям товар: Безупречно поведение при движение с висока скорост и превозване на голям товар, например когато към автомобила има закачено тежко ремарке или превозвате много багаж.

Спестяват разходи: Не позволяват претоварване на отделните компоненти по ходовата част и предотвратяват преждевременното износване, например на гумите. Така Вие ще избегнете ненужни разходи за джанти например.

Кога е време за проверка?

На около 60 000 км пробег трябва да се проверяват визуално, например при смяна на гумите. Така ще си гарантирате оптимално сцепление през цялата година - особено през зимата на лед и сняг. През пролетта ще разберете веднага дали студеният сезон и наличните през това време сол, влага и мръсотия са оставили следи.

Как се виждат дефектите?

Не е лесно да следите Вашите амортисьори.

Те обикновено са добре скрити зад гумите. Освен това се износват постепенно - Вие се адаптирате към поведението на автомобила и може би не забелязвате, че Вашият Volkswagen става по-нестабилен в завои, спирачният път се удължава и други индикации. Това прави износването особено коварно. Затова редовно проверявайте Вашите амортисьори - най-добре при Вашия оторизиран сервиз на Volkswagen.

Неизправните амортисьори опасни ли са?

Неизправните амортисьори не поемат добре вибрациите и стабилизират по-малко.

Гумите нямат оптимално сцепление с пътя. Последствията: Спирачният път става по-дълъг, управлението по-несигурно и поведението на автомобила по-нестабилно - преди всичко в завои. Това води до по-ранно активиране на системите за безопасност. И влошаване на динамиката на шофиране. 

Ето това правят амортисьорите за Вашата безопасност.

Невидими помощници, с които осезаемо пътувате по-комфортно и по-сигурно: Амортисьорите поемат вибрациите от неравностите по пътната настилка, държат автомобила на пътя и допринасят за по-стабилното поведение на Вашия Volkswagen.

Изправни амортисьори. По-къс спирачен път.

За безопасно пътуване амортисьорите трябва да работят съвместно със спирачната система и колелата. При неправилно функциониране спирачният път на автомобила при скорост на движение от 80 км/ч ще се удължи с 6 метра.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team