Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Зимни гуми

Неправете компромис с Вашата сигурност - сменете гумите си със зимни. Температурите са под 7 °C? Време е за зимни гуми. През зимата не се отказвайте от подходящите гуми - пригодени специално за ниски температури, лед и сняг. Чувствайте се сигурни напът и пристигнете спокойно до крайната си цел.

Вашите предимства Информация за продукта

Вашите предимства

Вашите предимства

  • Повече сигурност през студения сезон.
    Повече сцепление и по-кратък спирачен път при температура под 7 °C - независимо дали вали сняг или дъжд.
  • Безопасно спиране по зимните пътища.
    Протекторът отвежда водата и дава по-добро странично сцепление.
  • Повече сцепление на лед и сняг.
    Сместа на гумата, профилът и ламелите на профила са идеално напаснати към зимните условия.

Информация за продукта

Информация за продукта

Всички нови автомобили Volkswagen са серийно оборудвани с летни гуми.
Незабравяйте, че колелата на Вашия Volkswagen играят важна роля за безопасността Ви на пътя и придават индивидуален визуален акцент на автомобила. Затова полагайте грижи винаги да са изправни и да разполагат с необходимата и изисквана по закон дълбочина на профила според сезона.
С комплектите колела от Volkswagen Вие ще сте винаги добре екипирани. Запознайте се с актуалните ни предложения за зимни гуми и комплекти колела със зимни гуми.

Повече сцепление. По-къс спирачен път Намален риск от инциденти.

Защо трябва да се монтират зимни гуми през зимата? Много просто: те осигуряват по-добро сцепление, по-къс спирачен път и така намаляват риска от инциденти при температури под 7 °C - независимо дали вали сняг или дъжд.

Спирачният път при 40 км/ч на заснежен път. Тестови условия при 0 °C. Източник: Touring Club, Швейцария.

Интересна информация за зимните гуми.

Зимните гуми по-бързо ли се износват?

Скоростта на износване на зимните гуми зависи от това, колко километра изминавате - точно като при летните гуми. Средният им експлоатационен живот: 4 зими или 35 000 км.

Няма сняг. Без зимни гуми?

Дори ако във Вашата област вали рядко сняг: При зимни метеорологични условия подходящите гуми са задължителни. Причината: Те са предвидени не само за сняг и лед, но и за ниски температури.

2 зимни гуми са достатъчни?

Сложете непременно 4 зимни гуми. Ако смените само предните задвижващи колела, това ще подобри потеглянето Ви, но не и сцеплението на завои или при спиране.

Температурите са по-ниски от 7 °C?

Време е за зимни гуми.

При зимно време е наложително да бъдете със зимни гуми напът. Иначе рискувате да бъдете санкционирани от Пътна полиция или най-важното - Вашата сигурност е застрашена.

Българското законодателство препоръчва в периода от 15 ноември до 1 март на автомобила да се монтират гуми, предназначени за зимни условия като дълбочината на протектора трябва да бъде не по-малка или равна на 4 мм.

Нашата препоръка: Преминете на зимни гуми, веднага щом температурите паднат под 7 °C.       

Разработени за лед и сняг. За да пристигнете спокойно в студените зимни месеци, Вашите зимни гуми дават всичко от себе си: Те отвеждат водата, захващат се в снега и остават гъвкави – дори след като пътят отдавна е замръзнал.

Смес на ходовата повърхност.

По-меки в студено време. Благодарение на високия процент естествен каучук гумата не се втвърдява и при ниски температури.

Профил.

По-сигурно спиране по зимните пътища. Протекторът отвежда водата и дава добро странично сцепление. Снегът не може да запълни широките канали.

Ламели на профила.

Повече сцепление на лед и сняг. Благодарение на фините разрези при потегляне се получават много ръбове, които се захващат за пътната настилка. Ламелите поемат сняг - снегът има най-добро сцепление със сняг.

Зимата под контрол.

С веригите за сняг от Volkswagen.

Обозначение на зимните гуми.

Обозначение M+S.

M+S или също M/S и MS означава киша и сняг. Тези надписи могат да се ползват от всеки производител, тъй като за гуми с това обозначение не са необходими зимни изпитвания. Тоест, това обозначение не гарантира напълно зимните качества на гумата. Досега това обозначение бе достатъчно, за да се отговори на задължението за поставяне на зимни гуми. Това вече не важи за гуми произведени след 1 януари 2018 г.: символът на снежинка е задължителен.

Символ на снежинка.

Символът на снежинка или така нареченият алпийски символ е задължителен за всички зимни гуми, които са произведени след 1 януари 2018 г. Причината за това е, че гумите с този символ за издържали сравнителен спирачен текст на сняг. Не се притеснявайте - вече закупени зимни гуми не трябва веднага да се сменят. Има преходно време: Гуми с обозначение M+S, които са произведени до 31 декември 2017 г., могат да се ползват до 30 септември 2024 г.