Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Гуми и джанти Зимни гуми

Температурите са под 7 °C? Време е за зимни гуми. През зимата не се отказвайте от подходящите гуми - пригодени специално за ниски температури, лед и сняг. Чувствайте се сигурни напът и пристигнете спокойно до крайната си цел.

Всички нови автомобили Volkswagen са серийно оборудвани с летни гуми

Затова е необходимо с настъпване на зимния сезон да оборудвате автомобила си с гуми, пригодени за зимни условия. Иначе рискувате да бъдете санкционирани от Пътна полиция или най-важното - Вашата сигурност е застрашена.

Българското законодателство препоръчва в периода от 15 ноември до 1 март на автомобила да се монтират гуми, предназначени за зимни условия като дълбочината на протектора трябва да бъде не по-малка или равна на 4 мм.

Нашата препоръка: Преминете на зимни гуми, веднага щом температурите паднат под 7 °C.       


Предимства:

  • Повече сигурност през студения сезон.
    Повече сцепление и по-кратък спирачен път при температура под 7 °C - независимо дали вали сняг или дъжд.
  • Безопасно спиране по зимните пътища.
    Протекторът отвежда водата и дава по-добро странично сцепление.
  • Повече сцепление на лед и сняг.
    Сместа на гумата, профилът и ламелите на профила са идеално напаснати към зимните условия.

Незабравяйте, че колелата на Вашия Volkswagen играят важна роля за безопасността Ви на пътя и придават индивидуален визуален акцент на автомобила. Затова полагайте грижи винаги да са изправни и да разполагат с необходимата и изисквана по закон дълбочина на профила според сезона.
С комплектите колела от Volkswagen Вие ще сте винаги добре екипирани. Запознайте се с актуалните ни предложения за зимни гуми и комплекти колела със зимни гуми.

Повече сцепление. По-къс спирачен път.

Намален риск от инциденти.

Защо трябва да се монтират зимни гуми през зимата? Много просто: те осигуряват по-добро сцепление, по-къс спирачен път и така намаляват риска от инциденти при температури под 7 °C - независимо дали вали сняг или дъжд.

Спирачният път при 40 км/ч на заснежен път. Тестови условия при 0 °C. Източник: Touring Club, Швейцария.

Интересна информация за зимните гуми

Температурите са по-ниски от 7 °C?

Време е за зимни гуми.

При зимно време е наложително да бъдете със зимни гуми напът. Иначе рискувате да бъдете санкционирани от Пътна полиция или най-важното - Вашата сигурност е застрашена.

Българското законодателство препоръчва в периода от 15 ноември до 1 март на автомобила да се монтират гуми, предназначени за зимни условия като дълбочината на протектора трябва да бъде не по-малка или равна на 4 мм.

Нашата препоръка: Преминете на зимни гуми, веднага щом температурите паднат под 7 °C.

Разработени за лед и сняг

За да пристигнете спокойно в студените зимни месеци, Вашите зимни гуми дават всичко от себе си: Те отвеждат водата, захващат се в снега и остават гъвкави – дори след като пътят отдавна е замръзнал.

Зимата под контрол

С веригите за сняг от Volkswagen.

Обозначение на зимните гуми.

Обозначение M+S.

M+S или също M/S и MS означава киша и сняг. Тези надписи могат да се ползват от всеки производител, тъй като за гуми с това обозначение не са необходими зимни изпитвания. Тоест, това обозначение не гарантира напълно зимните качества на гумата. Досега това обозначение бе достатъчно, за да се отговори на задължението за поставяне на зимни гуми. Това вече не важи за гуми произведени след 1 януари 2018 г.: символът на снежинка е задължителен.

Символ на снежинка.

Символът на снежинка или така нареченият алпийски символ е задължителен за всички зимни гуми, които са произведени след 1 януари 2018 г. Причината за това е, че гумите с този символ за издържали сравнителен спирачен текст на сняг. Не се притеснявайте - вече закупени зимни гуми не трябва веднага да се сменят. Има преходно време: Гуми с обозначение M+S, които са произведени до 31 декември 2017 г., могат да се ползват до 30 септември 2024 г.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип