Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Предходна генерация Volkswagen CC (2012)

Открийте красотата в истинско съвършенство.

Дизайнът и ефективността са в перфектна симбиоза във Volkswagen CC. Динамичният и елегантен силует вече превръща автомобила в истинска класика в сегмента си. А технологии като адаптивния контрол на ходовата част DCC или DSG скоростната кутия с двоен съединител създават динамиката на спортен автомобил и комфорта на луксозен седан.

Спортен и удобен.

Сякаш Volkswagen CC не е достатъчно необикновен: стандартният пакет за оборудване R-Line "Екстериор и интериор" го прави още по-индивидуален, още по-спортен - просто още по-завладяващ. За това се грижат специално разработените външни елементи и изтънченият по форма и функционалност интериор.

Открийте някои от акцентите на Volkswagen CC.

Инфотейнмънт

Радио и навигация

Приятно е, когато можеш сам да избереш втория си пилот.

Във Вашия Volkswagen Вие сами решавате какво да включите. Стандартното радио "Composition Media" е на Ваша страна: с подходящи високоговорители, лесна за използване технология и много възможности за свързване. Или можете да изберете опционалната навигационна функция "Discover Media", която не оставя почти нищо за желаене по отношение на мултимедията. Наслаждавайте се на нея, когато съпроводът зависи изцяло от Вас.

Volkswagen CC: Car-Net "Ръководство и информация"

Не пътувайте повече без интернет.

Интернет в автомобила се нарича Car-Net във Volkswagen. Зад него се крият услуги, практични услуги и полезни приложения. Пакетът от услуги Car-Net "Ръководство & Информация"¹ се предлага в комбинация с навигационната функция "Discover Media". Чрез връзката с интернет можете да използвате данни, чиято актуалност трудно може да бъде надмината. Например, ако някъде се образува или разчисти задръстване, ще бъдете информирани онлайн в реално време. Особено удобно: маршрутът Ви автоматично се коригира в съответствие с това.

Позволете на Car-Net да търси места за спиране и да открива многобройни атрактивни ресторанти с помощта на специалното онлайн търсене на дестинации. Можете също така бързо да откриете други интересни места. Независимо дали става въпрос за хотел, бензиностанция или новооткрито кино: постоянно актуализираните данни в интернет гарантират много вълнуващи и полезни открития.

DYNAUDIO увереност

Няма да повярвате на ушите си.

Прекрасният звук на опционалната аудиосистема DYNAUDIO Confidence ще накара пътниците Ви да замълчат и да се насладят на него. Защото благодарение на прецизната настройка на 10-те високоговорителя ще усетите съвършенството на звука.

Dynaudio е един от най-успешните производители на високоговорители от висок клас. Музиканти, звукорежисьори и любители на качествения звук се доверяват на датската марка от 1977 г. насам. Те оценяват естественото възпроизвеждане на звука, което дава възможност да чуете музиката близо до оригинала.

Звуковата система DYNAUDIO Confidence, предлагана като опция, е прецизно настроена към интериора и включва 10 високоговорителя с обща мощност 600 W за фантастично звуково изживяване. Десетканален цифров усилвател може да регулира звука, за да създаде оптимална звукова сцена на всяка седалка. Благодарение на четирите различни звукови профила можете да изберете дали искате да слушате особено тихо, или да разбирате добре изговорените думи, например.

Асистиращи системи

Разпознаване на пътните знаци Така ще разпознаете знаците навреме.

Тази система, която се предлага опционално, е в постоянно засичане на
пътните знаци и Ви информира например за актуалните ограничения на скоростта, както и за забрани за изпреварване.

ACC & Front Assist Когато по пътищата има трафик, запазете спокойствие.

Иска ли Ви се понякога да имате асистент, който да следи за движението пред Вас? С опционалните автоматичен контрол на дистанцията ACC и система за наблюдение на околната среда "Front Assist", включваща функция за аварийно спиране в града, включени в пакета, можете да бъдете по-спокойни на пътя.

"Park Assist" Просто оставете паркирането на автомобила си. Той ще го свърши вместо Вас.

Дори ако сте от малцината, които могат да маневрират в най-тесните пространства с голямо спокойствие пред публика, ще останете във възторг от опционалния асистент за паркиране "Park Assist". Защото системата не само разпознава подходящите места за паркиране, но и управлява вместо Вас.

Асистиращи системи

Асистенти

Страничен асистент "Side Assist", включително асистент за спазване на лентата “Lane Assist”

Назад към прегледа

Стойте си в лентата и продължавайте да следите пътя.

С навременното предупреждение за превозни средства отстрани и отзад на Вашия Volkswagen CC можете да преценявате по-добре пътните ситуации и да минимизирате рисковете. В комбинация с асистента за движение в лентата Side Assist може да осигури не само визуално предупреждение, но и противодействие.

Side Assist, който се предлага като опция, Ви подпомага, когато искате да смените лентата: Светодиодите във външните огледала ви информират, в рамките на системата, за превозни средства, които приближават вашия Volkswagen CC отзад и могат да направят смяната на лентата опасна. В комбинация с асистента за поддържане на лентата вие получавате допълнителна подкрепа с леко противодействие. Системата за предупреждение при напускане на лентата "Side Assist" работи при скорост от 30 км/ч и повече.

В рамките на възможностите на системата Lane Assist помага за избягване на инциденти, причинени от неволно напускане на лентата. Маркировката на лентата се разпознава чрез камера в областта на вътрешното огледало Ако сега автомобилът се отклони от своята лента, системата Lane Assist ви предупреждава с леко контрауправление.

Асистент за разпознаване на умора

Назад към прегледа

Така че умората да не Ви застигне.

Асистентът ни за разпознаване на сънливост е винаги до Вас, за да Ви държи будни. Той оценява поведението при шофиране и препоръчва почивка, ако поведението на волана се отклонява от това на концентрирания стил на шофиране.

В трафика можете да останете по-спокойни, ако спазвате достатъчна дистанция от автомобила отпред. Предлаганият като опция автоматичен контрол на дистанцията ACC ви подпомага в това отношение. ACC измерва разстоянието и скоростта на превозните средства отпред. Сензор разпознава зоната пред автомобила. В опашки и задръствания системата спира Volkswagen до спиране в комбинация с опционалната DSG скоростна кутия с два съединителя. В рамките на своите възможности системата може да поддържа автомобила ви на разстояние от превозното средство отпред при скорост до 210 км/ч.

Понякога се случва нещо непредвидено, така че се налага аварийно спиране. В такива случаи включената в обхвата на доставката система за наблюдение на околната среда "Front Assist", включваща функцията за аварийно спиране в града, може да бъде от помощ. Ако в границите на системата бъде засечена критична ситуация на удар отзад, Front Assist предупреждава водача както акустично, така и визуално и се подготвя за евентуална маневра за аварийно спиране. Ако критичната ситуация не бъде овладяна, системата автоматично стартира процес на спиране, който при необходимост намалява скоростта на удара. Front Assist също така подпомага водача по време на действителния процес на спиране и гарантира, че - ако е необходимо - се поддържа максималната скорост на спиране.

Функцията за аварийно спиране в града е разширение на системата Front Assist. При скорост от 5 до 30 км/ч тя може да реагира с аварийно спиране в последния момент преди сблъсък отзад.

Невинаги можете да прецените правилно собствените си способности за шофиране. Представете си следната ситуация: По време на дълго шофиране по прав, монотонен участък от пътя започвате да се уморявате. Държите волана твърдо и завивате рязко само встрани. Системата за разпознаване на сънливост може да регистрира това типично поведение при шофиране в рамките на системата, да го сравни с времето на деня и продължителността на шофиране и да реагира бързо. Прозвучава звуков сигнал и съобщение на многофункционалния дисплей ви съветва да си вземете почивка. Системата за разпознаване на сънливост буквално Ви насърчава да продължите да шофирате след почивка.

Камера за задно виждане "Rear View"

Назад към прегледа

Защото нямате очи на гърба.

Опционалната камера за задно виждане Ви позволява да виждате препятствията зад автомобила. Вградената в задната част на автомобила камера Ви изпраща изображения на екрана на Инфотейнмънт системата. Така маневрирането става много по-лесно и можете да виждате по-добре препятствията.

Опционалната камера за обратно виждане Ви улеснява да наблюдавате ситуацията при движение на заден ход в рамките на системата: Дисплеят на системата Инфотейнмънт Ви показва зоната зад автомобила, обхваната от камерата. Това дава възможност за разпознаване, които иначе биха останали скрити за Вас. Функцията Rear View (задно виждане) също така показва насочващи линии на дисплея, за да Ви помогне да прецените правилно разстоянието.

Освен това на дисплея се показват ленти, които показват посоката, в която Вашият Volkswagen би се движил при текущото положение на волана.

Ефикасност

Двигатели

Възползвайте се от високата теглителна сила при ниска консумация.

Обичате да шофирате много, но искате да поддържате нисък разход на гориво? Нашите дизелови и бензинови двигатели TDI са оптимизирани за ефективност и отговарят на стандарта Euro 6.

Те се нуждаят от малко, а могат много: всички двигатели отговарят на стандарта Euro 6 и са добре оборудвани за бъдещето. Независимо дали става въпрос за бензинов двигател TSI или дизелов двигател TDI: икономичните агрегати с висок въртящ момент са източник на вълнение.

TDI двигателите на Volkswagen са дизелови двигатели с турбокомпресор и директно впръскване на горивото. Те се характеризират с икономичност, висока теглителна сила и много висока производителност. Освен това са особено тихи при работа, а благодарение на високия си въртящ момент поддържат и спортен стил на шофиране.

Бензиновите двигатели TSI са перфектното съчетание между производителност и икономичност. Дори при ниски обороти на двигателя се възползвате от максималния въртящ момент. С комбинацията си от малък работен обем, турбокомпресор и директно впръскване те позволяват много равномерно разпределение на мощността. За постигането на тази цел Volkswagen използва технологията за намаляване на размерите. При нея двигателите генерират висока мощност въпреки сравнително малкия работен обем.

Адаптивен управление на ходовата част DCC

Шасито Ви избира правилната настройка във всяка ситуация.

Адаптивният контрол на шасито DCC постоянно регулира амортисьорите в зависимост от ситуацията на шофиране: спортно, комфортно и нормално. По този начин системата осигурява много добър комфорт на возене по всяко време.

Volkswagen CC се оборудва серийно със системата за адаптивно управление на ходовата част DCC във варианта с двигател 135 kW TDI. Ако се спрете на друг вариант на двигателя, това практично оборудване се предлага като опция. То подобрява характеристиките на шофиране чрез регулиране на амортизацията на ходовата част и Ви позволява да избирате между спортна, комфортна и нормална настройка с натискането на един бутон. DCC реагира постоянно на променящите се пътни ситуации и отчита процесите на спиране, управление и ускорение. Открийте едно напълно ново изживяване при шофиране: защото и кормилното управление се държи според вашите настройки.

DSG скоростна кутия с двоен съединител

Спасете превключването, а не забавлението. С тази трансмисия сте икономични и спортни на пътя.

Опционалната DSG скоростна кутия с двоен съединител Ви позволява да сменяте предавките плавно, без да прекъсвате сцеплението. Тя съчетава предимствата на ръчната и автоматичната трансмисия и може да помогне за намаляване на разхода на гориво.

Спортният характер на ръчния скоростен лост и едновременно с това лекотата на използване на автоматичната трансмисия: това са само две от предимствата, от които се възползвате с предлаганата като опция DSG скоростна кутия с два съединителя. Двете независими подпредавки са свързани към двигателя последователно в зависимост от предавката и осигуряват плавна смяна на предавките без прекъсване на сцеплението. С DSG скоростната кутия с двоен съединител превключвате по-ефективно и по този начин шофирате по-икономично, отколкото с конвенционална автоматична трансмисия.

Свободен ход

Изключете от предавка и пестете гориво.

Лесно и удобно спестявайте до половин литър гориво на 100 км пробег: функцията за свободен ход на опционалната DSG скоростна кутия с двоен съединител прави това възможно.

Start-Stop система с рекуперация на спирачната енергия

При спиране пестите енергия.

Оставянето на двигателя да работи на светофарите изразходва излишна енергия. Ето защо стандартната старт-стоп система изключва двигателя веднага щом свалите крака си от съединителя. От друга страна, когато спирате, освободената енергия се подава към акумулатора и се съхранява там.

Комфорт

Задни седалки

Увеличете товарното пространство с едно мигване на окото.

Volkswagen CC Ви предлага място и за по-голям багаж: само с едно движение на ръката задната седалка се сгъва и превръща в плосък под на багажното отделение.

Във Volkswagen CC изпитвате комфорт не само при шофиране, но и при товарене. Задната седалка е проектирана така, че при желание да може удобно да се отключи от багажното отделение, да се спусне напълно и да се превърне в плосък под на багажното отделение. Лостовете са разположени в багажното отделение за лесен достъп. Това позволява задната седалка да се сгъва само с едно издърпване.

Система "Easy Open"

За моментите, в които нямате свободни ръце.

Ще Ви хареса, особено когато нямате свободна ръка: С опционалната система за затваряне Easy Open, управлявана от сензор, можете удобно да отваряте задната врата с едно движение на крака.

Ако желаете, системата Easy Open улеснява зареждането на багажника: ако искате да приберете тежка кутия с покупки в багажника например, не е необходимо да я слагате, за да търсите ключа. Достатъчно е само едно леко движение с крака под задната част на автомобила, за да отворите капака на багажника. Щом вземете ключа от автомобила, сензорът за безключов достъп Ви разпознава зад автомобила.

Седалки с обдухване

Тази седалка охлажда и масажира гърба Ви.

Колкото по-дълго сте на път, толкова по-важно е да седите добре. Предлаганите като опция активни климатични седалки с функция за масаж допринасят много добре за релаксацията и комфорта при шофиране.

Предлаганите като опция активни климатични седалки за водача и предния пътник предлагат първокласен комфорт: повърхностите на седалките и облегалките могат да бъдат приятно охлаждани чрез отоплението на седалките. За оптимална вентилация вентилаторите нежно насочват въздуха покрай тялото, за да повлияят на температурата по желание. Специално оформените въздушни канали във възглавниците на седалките отвеждат влагата и топлината, така че винаги да се чувствате комфортно и да можете да се отпуснете чудесно дори по време на дълги пътувания. Освен това водачът може да се поглези с масаж чрез лумбалната опора.

Акустичен комфорт

Ако обичате звука на тишината.

Акустичното изолационно стъкло, което се предлага при поискване, осигурява почти пълна безшумност. Това означава, че почти не се чува никакъв шум при шофиране. Това Ви дава възможност да се концентрирате още по-интензивно върху шофирането.

Да се наслаждавате на тишина и спокойствие е голям лукс. Особено по време на пътуване с автомобил. Тихата атмосфера, която Volkswagen CC Ви предлага, се дължи и на специалното опционално акустично изолиращо стъкло на предните странични прозорци. Външните и вътрешните стъкла, които са отделени едно от друго, постигат заглушена звукова среда, която достига истинско ниво на луксозен клас.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип