Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Предходна генерация Golf 6 (2008)

Открий новия Golf

Golf 8 е вече тук. И поставя нови стандарти на пътя. Интелигентните асистиращи системи правят всяко пътуване по-комфортно и по-спокойно. В комбинация с типичното усещане за Golf.

Golf - в ново, по-комфортно, по-интелигентно и по-свързано поколение.

Какво прави Вашия Golf VI специален

С неговите разновидности Golf 6 прави всички щастливи.

Шестата генерация на Golf дебютира през октомври 2008 година на пазара със значителни подобрения във външния и вътрешен вид на автомобила. Също така за пръв път е внедрено Park Assist оборудване, както и автоматична система за сигурност с дистанционно стартиране на двигателя. През петгодишния период на производство на Golf 6 в гамата на модела Volkswagen предлагаше 20 варианта на двигатели. Мощността им варираше от 59 kW (80 к.с.) до 199 kW (270 к.с.). 

Golf 6 GTI

Golf VI GTI (2008)

Първият VW Golf GTI е представен на IAA (International Motor Show Germany) през 1975 г. По онова време очакваният успех на спортното разклонение се оценява критично. Вътрешно се изразяваха съмнения дали изобщо ще бъдат продадени и 500 бройки. Затова мениджмънта на Volkswagen решава да ограничава производството на първия GTI до 5000 бройки. Междувременно VW е продал над два милиона Golf GTI и историята на успеха продължава. Този успех бива подкрепен и с Golf VI GTI.

Golf 6 R

Golf VI R (2008)

По онова време Golf R е най-мощният Golf на всички времена - чиста мощност и неизменно спортен дизайн.

Golf 6

Golf VI (2008)

Автомобил, който най-добре разбира хората, отговаря най-ясно на въпросите за бъдещето и продължава да дава името си на цял един клас.

Golf GTD

Golf VI GTD (2008)

Мощен на пътя и щадящ портфейла.

Размер на гумите

 

Подобно на размера на обувките: размерът на гумите трябва да пасва точно на Вашия Golf VI. Само тогава ще шофирате безопасно и със защитата на застраховката. Как да намерите правилния размер?

По-широките гуми изглеждат чудесно. Но на какво са способни те, освен да изглеждат добре? Дали по-големите гуми винаги означават по-голямо сцепление с асфалта? И защо стандартните гуми на вашия Golf VI са с 5 см по-широки от тези на Golf I?

Ще Ви покажем.

Обяснение на обозначението на гумите


1. Широчина на гумата в мм

225 / 45 R 17 94 W

Широчината на гумите за леки автомобили е от 125 мм до 335 мм. Широчината на гумите на Вашия Golf VI е между 195 мм и 235 мм.

2. Съотношение височина/ширина

225 / 45 R 17 94 W

Каква е височината на гумата в сравнение с ширината на нейното напречно сечение в %? Колкото по-малко е числото, толкова по-ниска е страничната стена на гумата. Съотношението височина/ширина на гумите Golf VI е между 35 % и 65 %.

3. Конструкция на гумата

225 / 45 R 17 94 W

Каркасът на гумата се състои от фини корди. R (радиална гума): Кордите са разположени под прав ъгъл спрямо посоката на движение. D (гума с двуслойни пластове): Нишките се движат под ъгъл спрямо посоката на движение. Едновременно могат да се монтират само гуми от един тип. RF: гуми с гуми тип "Run-flat".

4. Диаметър на джантата в инчове

225/45 R 17 94 W

Измерва се от ръба на джантата до ръба на джантата. Гумите за Golf VI са с диаметър от 15 до 19 инча.

5. Индекс на натоварване (индекс на натоварване)

225/45 R 17 94 W

Показва максималния капацитет на натоварване на гумата в комбинация с максималната ѝ скорост. Например при 94 е разрешено максимално натоварване от 670 кг - със съответното въздушно налягане.

6. Индекс на скоростта

225/45 R 17 94 W

Максимално допустимата скорост трябва да се разглежда във връзка с индекса на натоварване. При високи скорости товароносимостта на гумите може да намалее.

Гуми: тесни или широки?


Повече протектор. Повече сцепление.

Дъжд или сухи пътища и слънце. По-безопасно от всяка прогноза за времето: колкото по-широки са гумите ви, толкова по-голямо е сцеплението - освен при аквапланинг.

Внимание аквапланинг.

Кое плува по-добре? Слон върху малка или слон върху голяма надуваема лодка. Точно така. Широките гуми трябва да изтласкват повече вода и изплуват по-бързо при аквапланинг.

Минус точка комфорт.

Благодарение на по-ниската странична стена по-широките гуми са много по-твърди - и по този начин не само по-лесни за управление, но и по-малко удобни. Те се търкалят по-шумно по асфалта.

По-голяма устойчивост. По-голям разход на гориво.

При по-широките гуми въздушната струя има по-голяма повърхност за атака - конкретно 6 % с 30 мм повече. Това означава, че съпротивлението при търкаляне се увеличава. Вашият Golf VI се нуждае от повече мощност и следователно от повече гориво.

Повече сантиметри за повече мощност.

Най-общо казано, колкото по-широки са гумите ви, толкова повече мощност можете да изкарате на пътя. Ето защо гумите на Golf VI са с 5 см по-широки от тези на Golf I. В края на краищата той има повече мощност.

Търсите употребяван Golf VI?

При нас ще го откриете.

Das WeltAuto е международна марка на Volkswagen AG за употребявани автомобили със собствен печат за качество. При нас ще откриете автомобили в категория "Firstclass", които са под 18 месеца и на пробег по-малко от 25.000 м. Разгледайте и останалите автомобили на нашата страница, които се предлагат с Das WeltAuto гаранция от 12 месеца или 20.000 км.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип