Ето как вашият Golf GTI ви помага при смяна на лентата и при отпаркиране.

Когато зад вас се приближава друго превозно средство, а вие не можете да го видите в огледалата, става дума за така нареченото мъртво поле. При смяна на лентата вие бивате подпомагани от предлагания като опция Blind Spot-сензор. При скорост на движение над 15 км/ч той ви предупреждава посредством LED-индикатор в страничното огледало на вашия Golf GTI "Performance" при наближаване на друго превозно средство. В случай че въпреки това подадете мигач в съответната посока, лампата започва да свети по-ярко и по-бързо, за да ви предупреди за наближаващата опасност.

В комбинация с асистента за лентата на движение "Lane Assist" Blind Spot-сензорът в рамките на възможностите на системата може да се намесва дори с коригиращ импулс в кормилната уредба.

Асистентът за отпаркиране в рамките на възможностите на системата ви подпомага при излизане от паркомясто на заден ход. С помощта на сензори в задната броня се следи за появата на обекти зад автомобила. В случай че странично зад вас наближи автомобил, велосипедист или пешеходец, системата ви предупреждава с акустичен сигнал и индикация в дисплея на инфотейнмънт-системата. В случай че не реагирате своевременно, с помощта на намеса в спирачната урезба системата се опитва да намали последствията от евентуален инцидент, а в оптимален случай да предотврати появата на такъв.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип